İYİ Parti’deki liste krizinde ‘il örgütü’ taktiği!

İYİ Parti’deki liste krizinde ‘il örgütü’ taktiği!
25.09.2020
A+
A-

İYİ Parti kurultayında “Tercih edilmeyecekler” listesinin kimler tarafından hazırlandığı bilinirken, Koray Aydın’ın atadığı Gaziantep İl Başkanı Hocaoğlu, “Ben verdim” diyerek “suçu” üzerine aldı!

İYİ Parti’nin 2. Olağan Kurultayı’nda Ciddigazete’nin ortaya çıkardığı Genel İdare Kurulu için “Tercih edilmeyecek isimler” listesiyle ilgili “örgüt” taktiğini aratmayacak kıvamda “itiraf” geldi. İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu, listeyi kendisinin yaptığını açıklayarak, “Ben daha listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim” dedi.

Milletvekilleri Hayrettin Nuhoğlu, Feridun Bahşi, Aytun Çıray, Ümit Özdağ, Aylin Cesur, Aydın Adnan Sezgin, İsmail Koncuk, Ayhan Erel ve Genel Başkan eski Yardımcısı Yavuz Temizer gibi isimlerin yer aldığı listeyi kendisinin hazırladığını açıklayan Hocaoğlu, şöyle konuştu:

“Sayın Koncuk, siz ve Ümit Özdağ’ı benim sildiğimin kanıtı işte o listedir. Birazcık muhakeme yapabilseydiniz, liste, sizin tabirinizle yukarıdan gelseydi, listeyi veren sizin olmadığınızı da bilecek kadar zekiydi. Listeler çıkmadan nazımın geçtiği delegeye o listeyi verdim. Bakacağım yüze tükürmem; tükürdüğüm yüze de bakmam.”

Hocaoğlu, Koncuk’un desteklediği adayların sıra numaralarını delegelere mesaj attığını da öne sürdü.

İSMAİL KONCUK TEPKİ GÖSTERDİ

Büyük çoğunluğu Koray Aydın’ın atadığı il-ilçe başkanları, kurultaydaki skandala tepki gösterirken, Twitter’daki söz düellosuna İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı Oğuz Hocaoğlu da katılmış ve “Sayın İsmail Koncuk hiçbir emek vermeden milletvekili yapılırken, Genel Başkan yardımcısı yapılırken neden konuşmadınız! Ben İl başkanıyım ve nankör olduğunuz için sizi ve ekibinizi silmeleri için delegelerimize rica ettim. Kimseden talimat almadım” dedi.

Adana Milletvekili İsmail Koncuk da Hocaoğlu’nun tweetini alıntılayarak, “Bu adam İYİ Parti Gaziantep İl Başkanı ne yazık ki! Listede olmayan adımı nasıl buldun da sildirdin? Kafaya bak! Benim ekibim kim? Herkesin malumu, ağa babanın verdiği talimatla bize ve seni çok çok aşacak, ekip dediğin, dava adamlarına iftira atacağına, Gaziantep’te işini yap” diye cevap verdi.

LİSTEYİ KİM HAZIRLADI

“Çizilecekler” listesinde yer alan isimlerden bir kısmını Meral Akşener, bir kısmını Koray Aydın verirken, liste hazırlanma aşamasında eklemeleri de Koray Aydın’ın yardımcısı Mehmet Arslan yaptı.

MERAL AKŞENER İKİ VEKİLLE GÖRÜŞTÜ

Zoom üzerinden tele konferans yöntemiyle bir araya gelen İYİ Parti’li 18 milletvekili, kurultay ve “Koray Aydın yapılanması”nı değerlendirip, Genel Başkan Meral Akşener’e temsilci gönderdi. Ankara’daki yoğun atmosferi bırakıp İstanbul Üsküdar’daki evine çekilen Meral Akşener, 18 milletvekilini temsilen Aksaray Milletvekili Ayhan Erel ve Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ile Üsküdar’daki evinde görüştü.

Dün saat 15.30’da başlayan ve yaklaşık 3 buçuk saat süren görüşmede Akşener, kurultay ve liste skandalıyla ilgili bir değerlendirme yapmadı; milletvekillerinden gelen şikayetleri not etmekle yetindi. Akşener’in, Başkanlık Divanı’yla ilgili acele etmeyeceği, yapacağı istişareler sonunda karar vereceği öğrenildi.

Öte yandan 18 milletvekilinin gündeminde “şimdilik” istifa olmadığı; parti içinde Siyasi Partiler Kanunu, “parti tüzüğüne aykırı teşkilat yönetimi” ve etik dışı siyaset anlayışından vazgeçilmesini talep ettikleri belirtildi.

(ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.