İYİ Parti’de Ümit Özdağ’a karşı cephe mi var?

İYİ Parti’de Ümit Özdağ’a karşı cephe mi var?
28.09.2019
A+
A-

İYİ Parti’de Genel Başkan yardımcıları ile ilgili yaşanan krizlere bir yenisi daha eklendi. Bir dönem Genel Başkan Yardımcılığı yapan İYİ Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ’ın partinin İstanbul 2. Bölge ilçe başkanlarıyla yapacağı toplantıyı İl Başkanı Buğra Kavuncu engelledi.

İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’a karşı, parti içinde cephe oluştu. Son olay İstanbul’da yaşandı. Özdağ’ın ilçe başkanlarıyla yapmak istediği toplantı, il başkanı tarafından önlendi.

Ciddigazete’den Bekir Şimşek’in haberine göre, İYİ Parti’nin kuruluşunu Meral Akşener’le birlikte gerçekleştiren İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’a karşı parti içi tavırlara bir yenisi daha eklendi.

Ümit Özdağ’ın kurucu başkanı olduğu 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü tarafından Ermenek Belediyesi ile birlikte düzenlenen ve konusu Türk Devlet Felsefesi ve Yönetimi olan Birinci Ermenek Tarih-Toplum-Devlet Çalıştayı’nın iptal edilmesi için İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Metin Ergun, İYİ Partili Ermenek Belediye Başkanı Atilla Zorlu’yu dört kez arayarak iptali için baskı yaptı.

Başkan Zorlu’nun baskılara direnmesi üzerine Metin Ergun, “Madem yapıyorsun o zaman Yusuf Halaçoğlu ve Özcan Yeniçeri’yi konuşturma” talimatı verdi ve yine red cevabı aldı. “Ermenek Çalıştayı” bu gerilim içinde gerçekleşti.

ÜMİT ÖZDAĞ’A BİR TAVIR DA İSTANBUL’DA!

İkinci gerilim İstanbul’da yaşandı. İstanbul milletvekili Ümit Özdağ, bir süre önce 2. bölge ilçe başkanlarına yemek verdi. İstanbul İkinci Bölgenin sorunlarının konuşulduğu toplantıda, her ay bir ilçe başkanının daveti ile toplantıların devam etmesi kararı alındı. Araya 31 Mart ve 23 Haziran mahalli seçimleri girince ertelenen toplantılara, Ekim ayı içinde yeniden başlama kararı alındı. Şişli İlçe Başkanı Ahmet Ünal, ilk toplantıya ev sahipliği yapmak istediğini söyledi.

Ümit Özdağ daveti kabul etti ancak İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu, İYİ Parti Şişli İlçe Başkanı’nın Ümit Özdağ’ı yemeğe davet etmesini istemedi. Kavuncu’nun Ahmet Ünal’a, “Özdağ isterse benim ikinci bölge ilçe başkanları için düzenlediğim kahvaltıya gelsin” dediği ancak İstanbul il teşkilatının Ümit Özdağ’ı kahvaltıya da davet etmediği ortaya çıktı.

BU TAVIR NEDEN?

Buğra Kavuncu’nun Ümit Özdağ’a tavrının arkasında, İYİ Parti kurucular kurulu listesi oluşturulurken, Özdağ’ın Buğra Kavuncu ismine karşı çıkmasının yattığı ifade edildi. Buğra Kavuncu’nun ailesinde çok sayıda FETÖ bağlantılı ismin olması, kendi isminin de Panama Belgeleri’nde geçmesi, babası Orhan Kavuncu’nun gazeteci Sebahattin Önkibar ile yaptığı bir görüşmede, “Ona (Fetullah Gülen) sempati duyan çocuklarıma bile sürekli iradenizi kimseye satmayın diyorum” ifadesini kullanması, Ümit Özdağ’ın Buğra Kavuncu ismini çizmesinde etken olduğu iddia edildi.

İSTİFAYA MI ZORLANIYOR?

Kulislerde konuşulanlara göre; partinin siyasal kimliğinin oluşmaması ve partinin kurumsallaşmamasına tepki göstererek genel başkan yardımcılığından istifa eden ve GİK üyeliği için son kongrede aday olmayan Ümit Özdağ’ı, İYİ Parti’den istifa etmeye zorlamak için parti içinde bir grup, kulis çalışmaları yapıyor.

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.