İYİ Parti’de tek aday Meral Akşener…

İYİ Parti’de tek aday Meral Akşener…
19.09.2020
A+
A-

İYİ Parti’nin yarın yapılacak 2. olağan kurultayında Meral Akşener, tek aday olacak. Ayrıca 50 kişilik GİK ve 11 kişilik Merkez Disiplin Kurulu üyeliği seçimi yapılacak.

Meral Akşener’in başkanlığında 25 Ekim 2017’de kurulan İYİ Parti, ikinci olağan kurultayını Altınpark’ta yarın (pazar günü) yapacak. Kurultay, salgın koşulları nedeniyle CHP kurultayı gibi açık havada ve seyircisiz toplanacak.

Meral Akşener’in tek başkan adayı olacağı kurultayda, kayıtlı bin 379 delege, partiyi 2023 seçimlerine taşıyacak parti yönetimini belirleyecek. Kurulduğu tarihten bu yana geçen yaklaşık 3 yıllık sürede 4 olağanüstü kurultay gerçekleştiren İYİ Parti’nin yarınki kurultayına delegeler, görevliler ve gazetecilerin dışında kimse alınmayacak. Yığılmaları önlemek amacıyla oy verme işlemleri için 40’ın üzerinde sandık ve 150 kabin kurulacak.

MHP ve HDP’YE MEKTUP GÖNDERİLMEDİ

Diğer siyasi partiler ve meslek, sivil toplum örgütlerine davet gönderilmedi ancak parti yönetimi, MHP ve HDP dışındaki siyasi partilere, salgın nedeniyle kurultaya davet edilemediklerini belirten bir nezaket mektubu gönderdi.

EN BÜYÜK YARIŞ GİK ÜYELİĞİ İÇİN…

İYİ Parti tüzüğü gereği, genel başkanlığa ve Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine, delegenin yüzde 5’inin imzasıyla, yani yaklaşık 70 imzayla aday gösterilebiliyor. Kurultayda genel başkanlık seçiminin yanı sıra, partinin yetkili organı olan 50 üyeli Genel İdare Kurulu ve 11 üyeli Merkez Disiplin Kurulu üyeliği seçimi de yapılacak.

AKŞENER, 100 KİŞİLİK LİSTE HAZIRLADI

GİK seçimi, başkanlık divanı kararıyla çarşaf liste yöntemiyle gerçekleşecek ancak Genel Başkan Meral Akşener, 100 kişilik “anahtar liste” hazırladı. Meral Akşener’in hazırladığı listede yer alan isimlerin, tüzük gereği ayrıca adaylık başvuru yapmasına gerek olmayacak.

Kurultayda önce genel başkan seçimi, ardından GİK ve Merkez Disiplin Kurulu seçimleri yapılacak.

(Kaynak: ciddigazete.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.