İYİ Parti’de kurultay için geri sayım başladı

İYİ Parti’de kurultay için geri sayım başladı
13.09.2020
A+
A-

İYİ Parti’nin 20 Eylül’de yapılacak ikinci olağan kurultayı için geri sayım başladı. Mevcutların yanısıra yüzlerce isim, 50 kişilik Genel İdare Kurulu’na girebilmek için kolları sıvadı.

İYİ Parti’nin ikinci olağan kurultayı 20 Eylül’de yapılacak. Anfa Altınpark’taki kurultay saat 09.30’da başlayacak.

İMZA TOPLAMA YARIŞI

Üçüncü olağanüstü genel kurulda tüzükte yapılan değişikliğe göre, 80 kişiden 50 kişiye düşürülen GİK’e, her üst kurul delegesi aday olabilecek. Üst kurul delegesi olmayan parti üyeleri ise 60 üst kurul delegesinden alacağı imzayla yarışa dahil olabilecek.

ANAHTAR LİSTE BU KURULTAYDA DA VAR!

Kurultay kararı alınırken, blok liste yerine çarşaf liste üzerinde mutabakat sağlandı. Bir önceki kurultaya da çarşaf listeyle gidileceği söylenmişti ancak “anahtar liste” ortaya çıkınca tartışmalar yargıya taşındı.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın’ın hazırlayacağı anahtar listenin bu seçimlerde de etkili olacağı ifade edildi. Geçen yıl yapılan olağanüstü kurultayın ardından yaşanan tartışmalar üzerine Koray Aydın il başkanlarına gönderdiği mektupta şu ifadeleri kullanmıştı:

“Listeler açıktır, propaganda serbesttir ve oylar hür ve gizli bir biçimde kullanılmıştır. Her aday için hak olan propaganda, anahtar liste çıkarma ve diğer meşru yöntemler, elbette ki başkaları için de bizler için de haktır ve meşrudur.”

GİK’TE YER ALMAK ÖNEMLİ Mİ?

Salgın sürecinde ara verilmiş olsa da her hafta Ankara’da yapılan GİK toplantılarında üyeler genel başkanla iletişim kurabiliyor. Ayrıca başkanlık divanı üyeleri de genel başkan tarafından GİK üyelerinden seçiliyor.

İYİ Parti tüzüğüne göre genel başkanın GİK dışından da başkanlık divanı üyesi seçme yetkisi bulunuyor ancak Meral Akşener bu yetkisini sadece geçen dönem Yavuz Temizer için kullandı. Eski genel başkan yardımcısı Temizer, GİK üyesi olmadan başkanlık divanına atanan tek isim oldu.

VEKİL ADAYLIĞI GİK’TEN Mİ GEÇİYOR?

Zaman zaman erken seçim tartışmalarının gündeme gelmesi de GİK’i önemli bir sıçrama taşı olarak değerli kıldı. İYİ Parti’de milletvekili aday listelerinin üst sıralarında yer alan isimlerin büyük çoğunluğu, geçen dönemin GİK üyeleri arasından oldu.

PROMOSYON-SMS-WHATSAPP

GİK’e aday olan ancak üst kurul delegesi olmayan isimler, 60 imza toplamak için çalışmalara başladı. Bu nedenle üst kurul delegelerinden imza alma yarışı tüm hızıyla devam ediyor. Genel seçimleri aratmayan GİK yarışında adaylar, özellikle SMS ve WhatsApp yöntemiyle üst kurul delegelerine ulaşıp destek talebinde bulunuyor.

Bazı adaylar, çalışmalarında promosyon yöntemini de kullanıyor. Genel seçim kıvamında bir bütçeyle yola çıkan adaylar, hazırladıkları çantaların içerisine kendilerini tanıtan broşürler, hediyelik eşyalar, Genel Başkan Meral Akşener’le birlikte görüldükleri fotoğrafların yer aldığı albümleri koyarak üst kurul delegelerinin adreslerine göndermeye başladı.

(ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.