İYİ Parti’de il kongreleri heyecanı sürüyor

İYİ Parti’de il kongreleri heyecanı sürüyor
10.08.2020
A+
A-

İYİ Parti’de kongreler sürüyor…

İYİ Parti’de Osmaniye, Hatay, Manisa, Yozgat, Samsun, Trabzon, Amasya il kongreleri tamamlandı.

İYİ PARTİ HATAY’DA ŞEFİK ÇİRKİN’LE DEVAM DEDİ

İYİ Parti Hatay İl Başkanlığı’nın 2. Olağan Kongresi Hatay Büyükşehir Belediyesi (HATMEK) Kongre Merkezi’nde gerçekleşti. Mevcut İl Başkanı Adnan Şefik Çirkin ile Bedi Uçar’ın başladığı kongrede son anda Bedi Uçar’ın çekilmesinden dolayı tek liste olarak giren Adnan Şefik Çirkin, 591 delegenin 358’nin oyuyla yeniden il başkanı seçildi. Çok sayıda partilinin katılım gösterdiği kongreye, İyi Parti Teşkilat Başkan yardımcısı Mehmet Arslan’ın yanı sıra, parti ilçe başkanları ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılım gösterdi.

İYİ PARTİ MANİSA’DA HASAN ERYILMAZ İLE DEVAM DEDİ

İYİ Parti Manisa İl Başkanlığımızın 2’inci Olağan Kongresi, yoğun bir katılım ile gerçekleşti. İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Halil Aydoğdu ve GİK Üyesi Cem Özdemir’in de katıldığı kongrede 2 aday yarıştı. Mevcut İl Başkanı Hasan Eryılmaz ile Bülent Alkış’ın yarıştığı kongrede Hasan Eryılmaz yeniden seçilerek güven tazeledi.   Kongrenin ardından adaylar sahneye çıkarak birlik ve beraberlik görüntüsü verdiler. Yaptıkları konuşmalarda katılımcılara ve delegelere teşekkür ettiler.

YOZGAT’TA METİN ÖZIŞIK SEÇİLDİ

Divan başkanlığını İYİ Parti Konya Milletvekili Fahrettin Yokuş’un yaptığı Yozgat İl Kongresi’nde Kurucu İl Başkanı Metin Özışık ile Ahmet Serdaroğlu yarıştı. Yarışı kazanan Metin Özışık yeni Yozgat İl Başkanı oldu.

TRABZON’DA AZMİ KUVVETLİ YENİDEN BAŞKAN

İYİ Parti Trabzon İl Kongresi yapıldı. Başkan Azmi Kuvvetli yeniden başkan seçilerek güven tazeledi. İYİ Parti Trabzon İl Kongresi Ganita çay bahçesinde yapıldı. İki adayın yarıştığı seçimlerde İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile Tuna Taşkın’ın listeleri yarıştı. Seçim sonucunda 294 oyla kazanan mevcut başkan Azmi Kuvvetli olurken Tuna Taşkın ise 124 oyda kaldı.

AMASYA’DA AVNİ VERDİ GÜVEN TAZELEDİ İYİ

Parti Amasya 2. Olağan İl Kongresi tuana salonunda yapıldı. 2 adayın yarıştığı kongrede mevcut İYİ Parti Amasya İl Başkanı Avni Verdi 248 oyla tekrar il başkanı seçilerek güven tazeledi.

OSMANİYE’DE SERAT KILIÇ GÜVEN TAZELEDİ

Divan başkanlığını İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Genel İdare Kurulu Üyesi Mehmet Arslan’ın yaptığı İYİ Parti Osmaniye İl kongresinde mevcut İl Başkanı Serat Kılıç yeniden seçilerek güven tazeledi. Serat Kılıç kongrenin ardından salonda bir teşekkür konuşması yaptı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda da şunları söyledi:

“Teşkilât Başkan Yardımcımız GİK Üyemiz Kongremizde Divan Başkanı olarak bizleri onurlandıran Sayın Mehmet Arslan Başkanımıza, Adana Milletvekilimiz Sayın İsmail Koncuk’a ve Adana Teşkilâtımıza, Kahramanmaraş İl Başkanımız Sayın Ahmet Çabukel ve Kahramanmaraş Teşkilâtımıza, diğer illerimizden gelen İl-İlçe Başkanlarımıza ve Teşkilâtlarımıza, Osmaniye İl ve İlçe Teşkilâtlarımıza,  Değerli Delegelerimize ve Partimize gönül vermiş tüm misafirlerimize gönülden destekleriniz için teşekkür ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun.  Hep birlikte daha İYİ ve daha güçlüyüz. İYİ ki varsınız.”

SAMSUN’DA YARIŞI HASAN AKSOY KAZANDI

Divan başkanlığını İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu’nun yaptığı, Ordu İl Başkanı Ekrem Şentürk ve Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan’ın da Divanda görev aldığı 5 adaylı İYİ Parti Samsun il kongresi nefes kesen bir yarışa sahne oldu.

Seçim sonucuna göre İYİ Parti’nin yeni il başkanı Hasan Aksoy oldu. Samsun İYİ Parti’de kongrenin ardından seçim heyecanı sona erdi. 5 adayın yarıştığı kongrede Veteriner Hekim Hasan Aksoy 185 oy ile Samsun İYİ Parti İl Başkanı seçildi.

Mevcut başkan Av. Recep Güleroğlu ise 129 oy ile ikinci sırada yer alırken Ecz. Cemal Ceyhun Karaca 117 oy ile üçüncü,  Av. Ayşe Ayan 88 oy ile dördüncü, Mimar Murat Keskin ise 49 oy ile beşinci sırada yer aldı.

(Yenigaste)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.