İYİ Parti’de İdris Naim Şahin’in Ordu Belediye Başkan adaylığı, parti tabanını karıştırdı

İYİ Parti’de İdris Naim Şahin’in Ordu Belediye Başkan adaylığı, parti tabanını karıştırdı
16.02.2019
A+
A-

Rahmetli Süleyman Demirel’in tarihe geçmiş bir sözüdür “24 saat siyasette çok uzun bir süredir”

İdris Naim Şahin’in İYİ Parti’nin Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı tartışmasında bu sözün gerçekliğini bir kez daha anladık. Ocak ayı başından bu yana Şahin’in adaylığı kulislerde konuşulmaktaydı. Ama Millet ittifakı adayı olarak üzerinde anlaşılamadı. O nedenle Ordu’da CHP kendi adayını çıkardı.

İYİ Parti’de de düne kadar resmi bir açıklama yapılmazken İYİ Parti Milletvekili Ahmet Çelik’in sahibi, Genel Başkan danışmanı Murat İde’nin de yazarı olduğu Yeniçağ Gazetesi İdris Naim Şahin’in adaylığını ilan etti.

İYİ Parti Ordu İl Başkanı Çiğdem Çelenk Karakaya da Yeniçağ’dan önce Şahin’in adaylığını resmi sosyal medya hesaplarından açıklamıştı. Hatta Şahin’in seçim çalışmalarında kullanacağı otobüsün ön taslağı bile hazırdı.

Bu gelişmeler İYİ Parti tabanını karıştırdı. Bir çok partili AKP’nin eski içişleri bakanı olan ve hakkında FETÖ’ye yakınlığı olduğu iddia edilen İdris Naim Şahin’in adaylığına sert tepki gösterdi.

Partiden istifalar oldu. Hatta Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ’ın istifa resti çektiği iddia edildi.

Önceki günün akşam saatlerinde yeni bir gelişme yaşandı.

Genel Başkan Akşener Mersin’de yaptığı açıklamada Şahin’in adaylığa ilk etapta olumlu baktığını, ancak gündemden düştüğünü söyledi. Akşener, Mersin’de yerel medyaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı.

“Arkadaşlarımız özellikle il teşkilatımız ve Ordu’nun bizim için önemli kanaat önderleri başlangıçta bir çekimserlik oldu. CHP kendi adayını açıkladı. Hilmi Güler ittifakın adayı oldu. Sayın Şahin bize nezaket ziyaretinde bulundu. Kendisi adaylık için olumlu baktı. Bugün adaylık konusu gündemden düştü. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Kendisi Ordu’yu alabilecek bir insandır. Ama süre çok kısaldı. Arkadaşlarımız tamamen İdris Naim Şahin’e kanalize olduğu için kendi içimizden bir aday çıkaracağız.”

Bu haber de partiyi karıştırdı. Şahin’in adaylığı konusunda ısrarcı olan Ordu İl Başkanı Karakaya kendisini eleştiren partililere hakarete varan söylemlerde bulunurken,  Şahin’in adaylığından vazgeçilmesinin sebebi olarak Ümit Özdağ gösterildi.

İYİ Parti kulislerinden gelen İddia da başta Musavat Dervişoğlu olmak üzere tüm parti yönetimi Şahin’in adaylığına onay verdiği ancak Özdağ’ın karşı olduğu Şahin’in aday gösterilmesi halinde partiden istifa edeceği yönündeydi.

Sayın Özdağ bunu demiş midir, dememiş midir bilemem. Eğer dediyse adaylığın önüne geçmesi sebebi ile bende kendisine teşekkür ederim. Ancak bildiğim bir şey var ki İdris Naim Şahin’in ismi ortaya atıldığından bu yana rahatsızlığını dile getiren ilk kişide Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray’dır.

Aytun Çıray ile Şahin’in adaylığı konusunda iki kez görüştüm. İlk görüşmem Ocak ayındaydı ve bundan rahatsızlık duyduğunu ifade etmişti. Geçtiğimiz Pazar günü görüştüğümüzde de bu adaylığa karşı olduğunu parti yönetime de belirttiğini dile getirdi.

AYTUN ÇIRAY: GEREĞİNİN YAPILACAĞINA İNANIYORUM

Dün akşam CNN TÜRK’de yayınlanan Gece Görüşü programında da Posta Gazetesi yazarı Murat Çelik de Aytun Çıray ile yaptığı telefon görüşmesini gündeme taşıdı.

Çelik, Aytun Çıray’ın  “Şahin’in adaylığının olmayacağı izlenimi vardı bende, ama dün gece duyunca benim için de sürpriz oldu” dediğini, aday olursa ne yapacaksınız, ‘istifa eder misiniz’ sorusuna da ‘gereğinin yapılacağına inanıyorum’ ifadelerini kullandığını belirtti.

Ve Aytun Çıray’ın dediği gibi oldu, akşam saatlerinde gereği yapıldı ve İdris Naim Şahin’in aday olmadığı ilk ağızdan ilan edildi.

Ümit Özdağ’ın itirazlarını sosyal medya ve haber sitelerinden okudum. Ama Aytun Çıray’ın itirazlarına bizzat şahidim. Yanlıştan dönüldüğü için Meral Akşener’e ve dik duruşları nedeni ile Aytun Çıray ve Özdağ’a teşekkür ederim.

(Kaynak: medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.