İYİ Parti’de Grup Başkanı kim olacak?

İYİ Parti’de Grup Başkanı kim olacak?
04.07.2018
A+
A-

Görünen o ki 24 Haziran’da yapılan seçimlerin sonuçları uzun süre tartışılmaya devam edecek. Daha seçimlerde 10 gün geçmeden bu defa yerel seçimlerin öne alınması konuşulmaya başlandı bile.

Seçim sonuçlarının belli olması ile birlikte özellikle CHP ve İYİ Parti’de parti içi muhalifler seslerini yükseltmeye başladı.

CHP’de 8 yıl boyunca genel başkanlık seçimleri dışında bir seçim kazanamayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu haklı olarak muhalifler istifaya çağırırken Kılıçdaroğlu’nun buna yanaşmayacağı yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor.

İYİ Parti’de durum CHP’den farklı. Her ne kadar cılız sesler çıksa da bana göre İYİ Parti bir mucize yaratarak meclise girmeyi başardı.

Başardı diyorum, çünkü devletin her olanağını kullanan AKP’ye, Cumhuriyeti kuran 100 yıllık CHP’ye,50 yıllık MHP’ye karşı 8 aylık bir partinin %10 oy alması bile bir mucize.

İYİ Partinin aldığı bu %10 oyu doğru okumak gerekir.

Sonuçlar gösteriyor ki oy verenler İYİ partinin MHP’nin yada ülkücü hareketin devamı yada benzeri olmasını istemiyor..

İYİ Parti’nin aldığı oy oranına bakıldığında MHP’den gelen oy  %3’ü, CHP’den gelense %1’i bulmuyor.

Anlaşılan o ki seçmen İYİ Parti’ye sen merkez sağ parti boşluğunu doldurmalısın mesajı veriyor.

İYİ Parti önümüzdeki süreçte verilen mesajı iyi okursa ANAP ve DYP’den AKP’ye kayan merkez sağ oyları almaması için hiçbir neden yok.

YSK’nın kesin seçim sonuçlarını açıklaması sonrası toplanacak olan TBMM’de milletvekilleri ve cumhurbaşkanı yemin ettikten sonra 27.dönem resmen başlamış olacak.

AKP ve İYİ partinin milletvekili olmayan genel başkanlarının grup başkanı olmasına olanak tanıyan bir çalışması olsa da Erdoğan ve Akşener cumhurbaşkanı adayı olmaları nedeni ile milletvekili seçilemediğinden her iki partinin de mecliste genel başkanı temsilen grup başkanı seçmesi gerekiyor.

İYİ PARTİDE GRUP BAŞKANI AYTUN ÇIRAY OLMALI

İYİ Parti’de bazı basın organlarında bu görev için kadın genel başkan, kadın grup başkanı olsun düşüncesi ile genel başkan yardımcısı Şenol Bal’ın adı geçse de ben sayın Bal’ın doğru bir aday olmadığı kanaatindeyim.

Ülkücü kökenli olan Şenol Bal sadece bir dönem,(23.dönemde 2007 ile 2011 arası) MHP’den 4 yıl milletvekilliği yapmış ve uzun süredir mecliste olmadığı için siyaseten de meclis ve devlet tecrübesi yok.

Oysa genel başkanın olmadığı bir mecliste grup başkanlığı siyaseten tecrübe istemekle birlikte seçmenin verdiği mesaj gereği merkez sağın kabul edebileceği bir isim de olmalı.

İYİ parti içinde bana göre gerek siyaseten gerekse devlet ve meclis tecrübesi ile bu koltuğa oturması gereken kişi, merkez sağı çok iyi bilen partinin ikinci adamı genel sekreter Dr. Aytun Çıray.

Aytun Çıray, Çiller ve Demirel’in Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı döneminde müsteşarlık görevinde bulunmuş, başbakan danışmanlığı yapmış başarılı bir bürokratlık dönemi geçirmiş, devlet işleyişini çok iyi bilen bir siyasetçi.

Kılıçdaroğlu’nun CHP’nin seçmen tabanını genişletmek için demokratik merkez çizgisinin kamuoyunca tanınan belli bazı isimlerini partiye davet etmesi üzerine 2011 yılında CHP’ye geçen ve milletvekili seçilen Çıray mecliste bir çok komisyonda görevler almış FETÖ komisyonunda üyelik yapmıştır. Meclis işleyişini de çok iyi bilir.

Sonrasında Meral Akşener’le birlikte İYİ partiyi kuranlar arasında yer almış ve partinin genel sekreteri seçilmiştir.

Aytun Çıray siyasete hoşgörüyü getiren, egoları olmayan, seçmenle bire bir diyalog kuran, basınla arası iyi olan nadir siyasetçilerden ve en önemlisi de yukarıda da belirttiğim üzere devlet ve meclis tecrübesine sahip.

Seçmenin İYİ partiye merkez sağda yerini almalısın mesajı iyi okunursa gerek meclis gerekte devlet tecrübesi olan, CHP seçmenin dahi sevgisini kazanmış Aytun Çıray sonraki seçimlerde daha çok başarı kazanmak adına meclis grup başkanı olmalıdır.

(Kaynak: www.medyasiyaset.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.