İYİ Parti’de GİK kongresi için delegelerden talepler gelmeye başladı

İYİ Parti’de GİK kongresi için delegelerden talepler gelmeye başladı
11.07.2019
A+
A-

İYİ Parti Üst Kurul Delegesi Mustafa Vural, 3-4 Ağustos tarihlerinde yapılacak kongrede seçimlerin “blok” değil, “çarşaf liste”yle yapılmasını istedi.

İYİ Parti’nin yaklaşan GİK kongresi için delegelerden talepler gelmeye başladı. Daha önceki uygulamalarda yapılan “blok liste” yönteminin delegenin iradesini yansıtmadığını savunan İYİ Parti Arnavutköy Kurucu İlçe Başkanı ve Üst Kurul Delegesi Mustafa Vural, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda gerekçelerini şöyle dile getirdi:

İYİ Parti’nin 3-4 Ağustos tarihlerinde yapacağı seçimli kongresinde GİK listesi çarşaf liste olmalıdır. Bu benim şahsi fikrim değil, tabanın ve teşkilatın isteğidir.

Bu isteğin hasıl olmasının sebeplerini maddeler halinde sıralayacağım:

1- Divan Kurulunda ve GİK’te görev alan bazı üyeler, sadece kendi konumlarını korumak adına orada oturmaktadırlar.

2- Divan Kurulu ve GİK’te görev alanların bazıları teşkilat ve tabandan uzaklaşmıştır.

3- Divan Kurulu ve GİK’te görev alanlardan bazıları kendi şahsi çıkarları ve başarıları İçin hukuksuz ve bilinçsiz şekilde hareket ederek partiyi zor durum da bırakmışlardır.

4- Genel Başkanımız, parti kurulurken farklı kliklerin bir araya getirilmesini istemiş ve bu yönde herkese kucak açıp görev vermiştir. Ama görev alanlardan bazıları eski alışkanlıklarını unutmamış, Meral Akşener’i ekarte etmeye çalışmış ve ondan sonrasını hesaplamaya başlamışlardır.

5- Ülke genelinde bir çok teşkilatta ne yazık ki Meral Akşenere gönül vermiş ve onunla beraber hareket eden kişiler uzaklaştırılmaya çalışılmıştır ve kısmen başarılı olmuşlardır. Bunları yaptıktan sonra da sanki Genel Başkanın isteği gibi yansıtılmış ve Genel Başkan ile olan bağımız kopartılmak istenmiştir.

6- Çarşaf liste ile gidilmesi durumunda bu hantal yapıyı isteyenlerden kurtulmuş olunacak ve teşkilatlara yeniden bir heyecan getirilmiş olacaktır.

7- Kongreye çarşaf liste ile gidilmesi durumunda, Genel Başkanımızın sırtından geçinerek görev alanlar ve sonrasında ona kambur olanlardan kurtulmuş olunacaktır.

8- Çarşaf liste ile gidilmesi durumunda, partimiz kuruluş amacına dönmüş olacak ve demokrasinin tam işletildiğinin göstergesi olacak. Bu minvalde Genel Başkanımızın teşkilatın ve tabanın bu isteğine kayıtsız kalamayacağını biliyoruz. Ve yaşamın her alanında demokrasiyi hakim kılmak istediğinden hiç şüphemiz yoktur.

Sonuç olarak ben; Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendiye olan bağlılığımı ve samimiyetimi tekrar bildirdiğimi beyan eder ve onun vereceği her kararı kanun kabul edip uyacağıma söz veriyorum.

TÜRKİYE İYİ OLACAK…

(Ciddigazete)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.