İYİ Parti’de ‘Diplomasi Akademisi’ kuruldu

İYİ Parti’de ‘Diplomasi Akademisi’ kuruldu
04.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Uluslararası İlişkiler Başkanlığı’na bağlı olarak “Diplomasi Akademisi” kuruldu.

Partiden yapılan açıklamada, Diplomasi Akademisi ile parti teşkilatındaki kadroların niteliksel gelişimini sağlamak amacıyla dış politika gündemi hakkında konuların uzmanlarının yer alacağı bir konferans serisi aracılığıyla bilgilendirilmesi sağlanacak.

Diplomasi Akademisi’nce düzenlenecek konferansların ilki 26 Aralık 2019 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arasında İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecek.

Konu ile ilgili İYİ Parti’den yapılan açıklama şu şekilde;

İktidarın dış politikadaki yanlış adımları, uluslararası ilişkilerimizin Sayın Cumhurbaşkanı’nın şahsında kişiselleştirilmesi, “Made in AKP” kavramlar olan “Değerli Yalnızlık” veya “Onurlu İzolasyon” tahtında ülkemizin Dünya’da oluşan dengelerden soyutlanmış olması ikili ilişkilerimiz ve bölgesel politikalarımız üzerinde bir yük olmaya başlamıştır. Hataların çokluğu karşısında bizler bunlar acaba sahiden hata mı yoksa siyasi tercihler miydi sorgulamasını müteaddit defalar gündeme getirdik. Bu durumun yan ürünü olarak karşı karşıya kaldığımız ikili ve bölgesel sorunlar, bunların mevcut ve mutasavver mali külfeti ile ekonomimize olumsuz yansımaları dış politikamızı derin bir stratejik kara deliğe sürüklemiştir.

İYİ Parti iktidara yürüyüşünde uluslararası ilişkilerin doğru ve akılcı bir şekilde yürütülmesi gereğine inanmakta, yaşadığımız coğrafi bölgenin stratejik önemini bilmekte, bu konumda başarıya ulaşmanın ise ancak ikili ve çok taraflı çıkar ilişkilerinin akılcı bir dengede tutulması ile mümkün olabileceğini düşünmektedir. Bu hedefe ise ancak halkın desteğine sahip bir dış politika ile erişilebileceğini düşünmekte, bunun için ise doğru bilgi, şeffaf bir karar alma süreci, tüm katmanlarla istişare ve gerekirse tartışma temelinde gerçekleştirilebileceğine inanmaktadır.

Bu anlayışla ve keza bu amaçların gerçekleştirilmesi hedefiyle Partimizin kurumsal yapılandırılması çerçevesinde Uluslararası İlişkiler Başkanlığı’na bağlı olarak bir “Diplomasi Akademisi”nin hizmete girmesi kararlaştırılmıştır. Bu Akademi’nin amacı bir yandan Parti Teşkilatındaki kadroların niteliksel gelişimini sağlamak, diğer yandan Partimizin kapılarını halkımıza ardına kadar açarak vatandaşlarımızın dış politika gündemi hakkında konularının uzmanı emekli Büyükelçiler, Akademisyenler, Gazeteciler, Araştırmacılar ve daha birçok saygın ismin konuşmacı olarak yer alacağı bir Konferans Serisi aracılığıyla bilgilendirilmesini sağlamaktır. Bu programa %80 oranında katılım sağlayacaklar da ‘’Diplomasi Akademisi Konferans Serileri Sertifikası”nı edinmek imkanına da kavuşacaklardır.

Diplomasi Akademisi’nce düzenlenecek konferansların ilki 26 Aralık 2019 Perşembe günü saat 19:00-21:00 arasında İYİ Parti Genel Merkezi’nde düzenlenecektir. O akşam İslam İşbirliği Teşkilatı Afganistan Daimi Temsilcisi Büyükelçi (E) Hüseyin Avni Botsalı’yı ağırlayacak ve “Afganistan’da Neler Oluyor..?” adlı konferansını dinleyeceğiz.

Müteakip konferansların konuşmacıları ve konferans tarihlerine ilişkin duyurular İYİ Parti internet sayfası ve aşağıdaki sosyal medya hesapları üzerinden halkımızın bilgisine sunulacaktır.

SOSYAL MEDYA HESAPLARI:

https://iyiparti.org.tr/

https://twitter.com/iyidiplomasi

https://instagram.com/iyidiplomasiakademisi/

https://www.facebook.com/iyidiplomasi/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.