İYİ Parti’de Bursa Büyükşehir için adı geçen Tatlıoğlu, Emin Balkan’ın adaylığını ilan etti

01.12.2018
A+
A-

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Milletvekili İsmail Tatlıoğlu mu yoksa Prof. Dr. Emin  Balkan mı olacak?

Siyasi partilerde belediye başkan adayları birer birer açıklanırken gözler İYİ Parti’ye çevrildi ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayının kim olacağı merakla beklenmeye başladı.

Kulislerde farklı isimler konuşulurken İYİ Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu’nun, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Prof. Dr. Emin Balkan olacağı ile ilgili bir haber sitesine yaptığı açıklama, teşkilatlarda hem şaşkınlık yarattı ve hem de tepkilere neden oldu.

PROF. BALKAN, YÖNETİM KURULUNDA SUNUM YAPTI

Adı üzerinde kamuoyu oluşturulmak için köşe yazarlarına İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olacağı duyurulan Prof. Dr. Emin Balkan ismi, İYİ Parti teşkilatlarında büyük bir heyecan yaratmamıştı. Son yapılan İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu ve İlçe Başkanları’nın ortak toplantısında İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Emin Balkan olacağı konuşulmuş; Prof. Dr. Balkan da, bu toplantıda kendisini ve projelerini tanıtan bir sunum gerçekleştirmişti.

Kamuoyundan gizlenen bu gelişmeyi, www.sonhaber16.com haber sitemize ulaşmasına rağmen haberleştirmedik. Çünkü Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın isminin, 9 Aralık’ta Bursa’ya gelmesi beklenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından açıklanmasını beklediğimizden yayınlamadık.

BAŞVURULAR BAŞLADI

İYİ Parti’de belediye başkan adayları ve belediye meclis üyelikleri için resmi başvurular ise bugün başladı. Bu arada Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı olacakların başvurularını 1-15 Aralık tarihleri arasında İYİ Parti Genel Merkezi’ne yapması gerekiyor.

Bilindiği üzere Salı günü İYİ Parti Meclis Grup toplantısında bizzat Genel Başkan Meral Akşener tarafından İYİ Parti’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Balıkesir Milletvekili İsmail Ok ilan edilmişti.

MİLLETVEKİLLERİ DE ADAY OLACAK

Bu arada İYİ Parti’nin CHP ile yaptığı ittifak görüşmelerinin olumsuz sonuçlanması durumunda Genel Merkez tarafından İYİ Parti’nin en yüksek oyu alması için tanınırlığı en yüksek kişiler olan milletvekillerinin illerde aday olması gerektiği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için de İsmail Tatlıoğlu’nun aday gösterilebileceği konuşulurken, İsmail Tatlıoğlu’nun Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olmak istemediği bilinmekteydi.

AK Parti’de belediye başkan adayları bizzat Recep Tayyip Erdoğan tarafindan açıklanmış, CHP’de ve MHP’de ise adayların genel merkez tarafından kamuoyuna duyurulduğu bir ortamda, İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Milletvekili İsmail Tatlıoğlu tarafından bir haber sitesine özel olarak açıklanması, teşkilatlarda hem şaşkınlık yarattı ve hem de tepkilere neden oldu.

Görüşlerini aldığımız İYİ Partililer, Bursa gibi büyük bir şehrin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nın Genel Başkan Meral Akşener tarafından bir toplantı ile açıklanması gerektiğinin altını çiziyorlar.

PROF. DR. EMİN BALKAN KİMDİR?

1960 yılında Bursa’da doğdu. Eğitimini sırasıyla Bursa Emek İlkokulu,  Bursa Yıldırım Beyazıt Lisesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. 1991’de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalından Çocuk Cerrahisi Uzmanı oldu.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalında başladığı akademik görevini halen aynı anabilim dalında Çocuk Ürolojisi Bilim Dalı başkanı olarak sürdürmektedir.

1992-1993 yıllarında İngiltere,  Wessex Regional Centre for Pediatric Surgery,  Southampton General Hospital’de misafir uzman  olarak  Çocuk Ürolojisi çalışmalarına katıldı.

2000’de  The Europen Board in Paediatric Surgery,  2006’da Fellow of the European Academy for Paediatric Urology (FEAPU),  2011’de  Çocuk Ürolojisi Uzmanı  belgelerini aldı.

Üç dönem BAL-GÖÇ Genel Başkanlığı görevini yürüttü.

Evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.