İYİ Parti, YKS için İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı

İYİ Parti, YKS için İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı
08.05.2020
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, YKS tarihinin öne alınmasına ilişkin karar hakkında yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tarihinin değiştirilmesinin kamu yararına, hukuka ve vicdana uygun olmadığını belirterek yürütmenin durdurulması için İdare Mahkemesi’ne başvuru yaptı.

Kızı bu yıl YKS’ye girecek olan Müsavat Dervişoğlu, hükümetin gençlerle empati kuramadığını vurgulayarak, coronavirüs ile mücadele edilen bu günlerde gençlerin zaten stres altında olduğunu, öğrencilerin ve ailelerinin yıllarca verdiği emeğin keyfi sınav tarihi değişimi ile heba olabileceğini belirtti, “Sadece sınav tarihleriyle değil gençlerin de hayalleriyle oynuyorsunuz” dedi.

Dervişoğlu Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesi’ne sunduğu dava dilekçesinde, “Normalleşme süreci sebep gösterilerek sınav tarihinin bir ay erkene alınması sınava girecek gençlerde normalleşmenin tam tersi bir etki oluşturmuştur” dedi. Bu kararın öğrencilerin ve ailelerinin lehine olmadığını bu sebeple ivedilikle yürütmenin durdurulması gerektiğini belirtti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.