İYİ Parti Yıldırımlı gençler, uyuşturucuya karşı mücadele başlattı

İYİ Parti Yıldırımlı gençler, uyuşturucuya karşı mücadele başlattı
07.12.2019
A+
A-

İYİ Parti Yıldırımlı gençler, uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı mücadele başlattı.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çiçek, parti teşkilatı olarak uyuşturucu ve madde bağımlılığının he zaman karşısında olduklarını belirterek, bu kötü alışkanlığın sadece Yıldırım ilçesinin,  Bursa’nın değil, tüm Türkiye’nin problemi olduğunu söyledi.

Bu illettin küçük yaşta çocukları dahi esir aldığını belirten İYİ Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çiçek, uyuşturucu kullanımında yaş sınırının 9’a kadar indiğini belirtti.

İYİ Parti Yıldırım İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Çiçek, basın açıklamasında şunları söyledi:

‘’Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ne yazık ki Yıldırım’ın, Bursa’nın ve hatta tüm Türk gençliğinin en büyük sorunlarının başında gelmektedir. Ve maalesef ki bu sorun her geçen gün artarak daha çok gencimizi ve insanımızı bataklığına hapsetmektedir.
Üzülerek belirtmekteyiz ki bu illet, gençlerimizi de aşarak, çocuklarımızı dahi esir alacak duruma gelmiştir. Ülkemiz sentetik uyuşturucuya bağlı ölümler sıralamasında Avrupa ülkeleri arasında birinci konumda bulunurken, uyuşturucu kullanımında yaş sınırının 9’a kadar indiği görülmektedir. Madde bağımlı ölümler ise 2013 yılında 232 iken 2014 yılında %114’lük artış ile 497, 2015 yılında %19 artışla 590, 2016 yılında %56 artış ile 920, 2017 yılında ise %2.3’lük artış ile 941 olmuştur.

Bu ölümlere bakıldığında en gencinin 14 yaşında, en yaşlısının ise 78 yaşında olduğu görülmektedir. Bu acı veriler her geçen gün artarak devam etmekte ve uyuşturucu ile mücadele de kaybettiğimiz her an bir insanımızı daha bataklığa terk etmekteyiz. Bu iç karartıcı tabloyu kategorilere göre sınıflandırdığımızda maalesef ki uyuşturucu ile alakalı her alanda bu artışlar devam etmektedir.
Bursa özelinde ki tablo ise maalesef daha vahim bir durum da iken, ilçemiz Yıldırım bu zehir tacirlerinin Bursa da ki konuşlandığı alanın büyük bir çoğunluğunu kapsamaktadır. Emniyet yetkililerinden aldığımız bilgilere göre, Bursa’da uyuşturucu lafzı geçtiği her alanda üzülerek belirtmekteyiz ki güzide ilçemiz Yıldırım’ın mahalleleri olan Beyazıt, Hacivat, Anadolu ve Kamberler diye tabir ettiğimiz bölgedeki mahalleler ilk akla gelen semtlerdir.
Bu mühim konu üzerine gece-gündüz demeden çalışan emniyet mensuplarımıza teşekkürü bir borç biliriz. Ancak emniyet güçlerinin yalnız başlarına verdiği mücadele belli bir noktadan sonra tıkanmaktadır. Vatandaşlarımızın “Bana dokunmayan yılan bin yaşasın.” Mantığı ile hareket etmemesi ve gerekli ehemmiyeti göstererek ihbarlar konusunda emniyet mensuplarımıza yardımcı olması gerekmektedir. Vatandaşları bu konu hakkında bilinçlendirmek ise kamu kuruluşlarının olduğu kadar da biz siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının görevidir.
Biz İYİ Parti teşkilatları olarak bu konuda üzerimize düşeni elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz ve bu mücadelemize de devam edeceğiz. Ulaşabildiğimiz tüm mecralarda sesimizi duyurmak adına gerek yerel yönetimlerde gerek merkezi yönetimlerde verdiğimiz önergeler ile uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile savaşımız devam ediyor.

Yıldırım Belediye Meclisinde son 2 toplantıdır Meclis Üyelerimiz aracılığı ile konuyu dile getirmekteyiz ancak belediyemiz de ki yetkililer konu ile ilgili bir girişimde hala bulunmamıştır. Sivil Toplum Kuruluşları ile İlişkiler Başkanımız ve Antalya Milletvekilimiz olan Dr. Tuba Vural Çokal hanımefendinin TBMM Başkanlığına 24 Ekim 2018’de verdiği araştırma önergesine aradan geçen 14 ay içerisinde maalesef olumlu bir geri dönüş yapılmamıştır.  Bu konu çerçevesinde ise bizler İYİ Gençlik Yıldırım teşkilatı olarak 8 Aralık Pazar akşamı Ördekli Kültür Merkezinde yapacağımız panel ile vatandaşlarımızı bilgilendirerek bu husustaki çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Kamu kurumlarının bu konuda gösterdikleri özveriyi arttırıp, gerek okullarda verilecek eğitimler ile, gerek mahalle mahalle verilecek eğitimler ile bilinçli bireyler yetiştirmek için gayret sarf etmeleri gerekmektedir. Hatta bu konu okullarda ders olarak verilecek kadar hassas ve önemlidir.

Bu alınacak tedbirlerin yanında ailelerin üzerine düşen görev ise çocuklarının arkadaş ortamına hakim olmak, onları bu illetten korumak adına gerekli adımları atmak, bir hobi ile ilgilenmesi için spor veya sanata yönlendirmektir. Spor ve sanat konusunda ise belediye ve kamu kuruluşları vereceği ücretsiz eğitimler ile gençleri teşvik ederek, bir uğraş bulma noktasında üzerine düşen vazifeyi eksiksiz yerine getirmelidir.

Siz değerli basın mensupları ise bu mesele üzerinde yoğunlaşarak, yapılacak her türlü etkinliği duyurarak, geleceğimizin çok önemli olan bu konuyu gündemde tutmalı ve bu illeti temizleyene kadar bu mücadeleyi sürdürmelisiniz.

Bu illet, gerek bağımlı, gerek hayatını vererek kaybettiğimiz insanlar ile birlikte her kuruşuyla bizlere mermi olarak geri dönmekte ve dağdaki kalleş örgütün finans kaynaklarının arasında ilk sıraları almaktadır. Maalesef ki bu merete düşen insanımız bu konuyu göz ardı etmekte veya bilmemektedir. Dağda ve farklı mevzilerde sıcağı sıcağına çatışıp bu kalleş örgüte darbe indiren askerimize ihanet içerisinde olmamak, her Türk vatandaşının asli görevidir. Bu görev bilinciyle yapılan her ihbar, uyuşturucudan kurtarılan her bir can kalleş terör örgütüne bir darbe daha vurmaktır.

BURADAN TÜM SİYASİ PARTİ TEMSİLCİLERİNE ÇAĞRIMIZDIR!

Bizler madde ve uyuşturucu bağımlılığını siyaset üstü bir mesele görmek ile birlikte, her kesim açısından önemli olduğunu düşünmekteyiz. Ülkemizin geleceğini ilgilendiren bu konuda birleşmeli gerekli organizasyonlar düzenlemeli, acil eylem planları hazırlamalıyız. Yapılacak organizasyonlara ve hazırlanacak acil eylem planlarına biz İYİ Parti olarak öncülük etmekten memnuniyet duyar, üzerimize düşen neyse kutsal bir görev görerek, kabul edip elimizden gelen ne ise yapmak adına çalışmalarımızı gerçekleştiririz.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.