İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Arslan: Enflasyon, vatandaşı bitiriyor

05.11.2018
A+
A-

TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarını değerlendiren İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, vatandaşın alım gücünün her geçen gün düştüğünü söyledi.

Her ay artan enflasyon başta dar gelirli aileler olmak üzere toplumun her kesimini olumsuz etkiliyor. Ekim ayı enflasyonun yüzde 2,67, yıllık enflasyon ise yüzde 25,24 olarak açıklanmasının ardından, İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, “Dövizde yaşanan krizin etkileri halen devam ediyor. Hükümetin açıkladığı enflasyonla mücadele programına rağmen enflasyonun artışı sürüyor. AK Parti hükümeti sorumluluklarından kaçabilir ama sonuçlarından kaçamaz. Aylık bazda son 15 yılın, yıllık bazda ise son 17 yılın zirvesine çıkan enflasyon rakamları vatandaşa hayat pahalılığı olarak geri dönmekte. Başta asgari ücretle çalışan vatandaşların etkilediği enflasyon rakamlarında ise alım gücü büyük ölçüde azalmıştır. Başta asgari ücretle maaşlı vatandaşımız olmak üzere dar gelirli halkımız son bir yılda yaklaşık 400 liralık kayıpla karşı karşıya. Yani geçen yıl aldığı 4 maldan birini, bu yıl yaşanan enflasyon oranı nedeniyle alamaz hale gelmiştir” dedi.

‘AK PARTİ GERÇEKÇİ TEDBİRLER ALMAK ZORUNDADIR’

İYİ Parti Yıldırım İlçe Başkanı Av. Kerem Arslan, sözlerine şöyle devam etti;

“AK Parti hükümeti, başta ekonomi olmak üzere halkın yaşam standartlarını korumak için gerçekçi tedbirler almak zorundadır. İYİ Parti olarak tekrar tekrar söylüyoruz. İYİ Parti’nin ekonomik programlarıyla Türkiye yeniden düzlüğe çıkacak ve halkımız yokluktan kurtulacaktır. İnsan, devlet için değil; devlet, insan için vardır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.