İYİ Parti yerelde nasıl aday gösterecek?

12.10.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı; İYİ Parti’nin siyasi geleceği, siyasi konumlanması ve yerel seçim hazırlıkları üzerine açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı yerelde gösterecekleri adaylar için kriterleri “Biz İYİ Parti olarak, dürüst, liyakat sahibi ve ülkemizin değerlerini savunan belediye başkanları ile halkımızı buluşturmak için çabalıyoruz. Seçildiğinde il ve ilçenin sorunlarını çözebilecek, milletimize hak ettiği değeri verecek isimlerle seçimlere gireceğiz” şeklinde özetledi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti’nin siyasi konumlanmasını nasıl açıklarsınız?

“Türkiye çok zorlu bir dönemden geçiyor. Her geçen gün gerek dış politikada gerekse iç politikada şartlar ağırlaşıyor. 16 yıllık AKP iktidarı Türkiye’yi adeta uçurumun kenarına getirdi. Bugün siyaset tıkandı. AKP ve karşı blokta yer alan CHP bir anlamda birbirini besliyor. AKP CHP’yi, CHP ise AKP’yi besliyor. Türk seçmenine bakıldığında yüzde 65’lik bir kesimin sağ blokta yer aldığını görüyorsunuz. Bu tablo içerisinde AKP herhangi bir ilave çaba göstermeden her girdiği seçimi almaktadır. Siyasetin önünü açmak gerekiyordu. Bu çok acil bir ihtiyaçtı. İYİ Parti tıkanan siyasetin önünü açtı. Aynı zamanda İYİ Parti yeni ve milli bir harekettir.

İYİ Parti, muhafazakâr, milliyetçi, cumhuriyetin değerlerine inanan, Atatürk ilkelerine sahip çıkan bir parti konumu ile Türk siyasetinde ilk girdiği seçimde çok büyük bir başarı elde ederek Meclis’e 43 vekil sokma başarısını gösterdi. Burada Sayın Genel Başkan Meral Akşener’in çok büyük bir katkısı söz konusudur. Çünkü biraz önce ifade ettiğim temel kodlar Sayın Akşener’in şahsında birebir bulunuyor. Sayın Akşener, hem hacıdır ve 7 yaşından bu yana 5 vakit namazını kılmaktadır. Bu yönüyle muhafazakâr bir insandır. Aynı zamanda katıksız bir Türk milliyetçisidir. Hem muhafazakârlığı hem milliyetçiliği kendi şahsında yaşayan bir insandır. Meral Akşener ayrıca Cumhuriyetin temel değerlerine inanan, onu savunan bir Cumhuriyet kadınıdır. Meral Akşener Atatürk ve ilkelerinde sahip çıkan bir liderdir.

Dolayısıyla İYİ Parti’nin kodları ile Meral Akşener’in karakteristik özellikleri bire bir örtüşmektedir. Bu durum ilk seçimde başarıyı getirmiştir. Ancak bu başarının devamı gerekiyor. Bunun için önümüzdeki yerel seçimler hem Türk siyaseti açısında hem de İYİ Parti açısından bir şanstır.”

 İyilik Kervanı Projesi kapsamında il ve ilçe ziyaretleri nasıl gidiyor?

“İYİ Parti, yerel seçimlerde başarılı bir sonuç almak için çok ciddi çalışma içine girmiştir. Hiçbir siyasi parti daha sahaya inmemişken İYİ Parti İyilik Kervanı projesiyle çalışmalarını şimdiden başlatmıştır. Bu proje bütün il ve ilçeleri kapsamaktadır. Başkanlık Divanı, Milletvekillerimiz, Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu üyelerimizden teşekkül eden heyetlerle il ve ilçe gezilerine devam etmektedir. Şimdiye kadar 60’ya yakın il ziyaret edilmiştir. Önümüzdeki hafta doğu ve güneydoğu illerini de ziyaret ederek 81 ilimizi ziyaret etmiş olacağız. Bu programın amacı vatandaşlarımızın problemlerini yerinde tespit etmektir. Aynı zamanda bu problemlere çözümler üretmektir. Hayat pahalılığından bunalan vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu göstermek, bir nevi onlara moral vermektir. Diğer bir amacı ise mahalli seçimlerde il ve ilçelerde dürüst, namuslu, liyakatli ve İYİ Parti’ye yakışır adayları tespit etmektir. Çok olumlu geri dönüşler oluyor. Gerek vatandaşlarımız gerek ziyaret ettiğimiz sivil toplum kuruluşları memnuniyetlerini ifade ediyorlar.

Geçtiğimiz seçimde İYİ Parti’ye oy vermeyenlerin oy vermedikleri için pişman olduklarını ifade eden olumlu dönüşler oluyor. Bir de bu programın parti içi ayağı var. Ziyaretler yenilenen il ve ilçe teşkilatlarımıza moral oluyor. Onları da seçimlere hazırlık açısından motive eden bir program oldu. Biz Türkiye’yi bundan sonraki süreçte de karış karış dolaşacağız. Yerel seçimlerde de olabildiğince en başarılı sonucu almaya çalışacağız. Çünkü Türkiye’nin İYİ Parti’ye ihtiyacı var. Türk demokrasisi İYİ Parti’nin başarısı ile gerektiği ölçüde vücut bulacaktır.

İYİ Parti bir nevi Türkiye’nin nefes borusu, Türk milletinin umudu olmuştur. Geleceğe ilişkin kaygısı olan halkımızın daha umutla bakmasına vesile olmuştur. Bu açıdan sorumluluğumuz sadece bir siyasi partinin başarılı olması değil. Ülkenin geleceğini inşa etmek gibi büyük bir sorumluluğumuz var. Parti sorumluluğunun ötesinde böyle büyük bir sorumluluğa sahibiz. Bu sorumluluğun da idraki içerisindeyiz. Bizler bu duygu ve bilinçle hareket ediyoruz.

Milletimizin desteği ile İYİ Parti’nin yerel seçimlerde başarılı sonuçlar alacağına yürekten inanıyorum. Milletimizle İYİ belediye başkanlarını buluşturacağız. Daha sonraki süreçte ise kesinlikle ülkeyi uzun dönem yönetecek olan parti olacağız. Türkiye’nin maalesef başka çıkışı yok. İYİ Parti Türkiye’nin geleceğidir.”

MHP’nin son dönemde İYİ Parti’ye yönelik saldırgan tutumunu neye bağlıyorsunuz?

“MHP son yıllarda maalesef kendisini adeta yok edecek siyasi yanlışlığın içerisine girmiştir. Bugün siyaset yapma alanını kaybetmiştir. Bir muhalefet partisinin temel görevi, millet adına iktidarın yanlışlarını ortaya koymak ve doğru seçenekleri sunmaktır. Fakat MHP iktidar ile çok yakın bir ilişki içerisine girmiş dolayısıyla iktidarı eleştirme şansını kaybetmiştir. Muhalefeti eleştiren bir siyasi parti konumuna düşmüştür ki bu tirajı komik bir durumdur. Maalesef 50 yıllık bir maziye sahip olan MHP’nin yok olmasına giden bir süreç yaşanıyor.

Bu süreç netleşmeye başladığı için, Türk milliyetçiliğini savunan, muhafazakâr değerlere sahip çıkan İYİ Parti’ye saldırarak kendisini gündemde tutmaya çalışmaktadır. Ancak bu çaba beyhudedir. İktidarla beraber olduğu süre içerisinde maalesef yok olma sürecini sürdürmeye devam edecektir. Tabii ki kurumsal olarak parti devam eder. Geçtiğimiz dönem ittifak arayışları ile kendini korumaya çalışmıştır. Ama her geçen gün o partiye gönül veren ülkücü camia partisinden kopma sürecini yaşamaktadır. Biz İYİ Parti olarak MHP ile beyhude bir polemik içerisine girmeyeceğiz. Çünkü İYİ Parti muhalefete değil iktidara taliptir. Ülkemizin ve milletimizin çok büyük sorunları var. Bunların çözümü adına neler yapabiliriz ona çaba gösteriyoruz. Bizim hedefimiz 16 yıldır iktidarda bulunan ve ülkeyi bu noktaya getiren AKP’den iktidarı devralmaktır. Türkiye’nin başka çıkışı da yoktur.

Dolayısıyla herhangi bir muhalefet partisi ile değil iktidar ile mücadelemizi sürdüreceğiz. Bizim muhalefet anlayışımız her şeye hayır demek değil yanlışın karşısında doğrunun yanında olmaktır. Ancak bugün AKP’nin milletimizin hayrına olan bir politikasını göremiyoruz.”

BU BİRLİKTELİK SUNİ VE GEÇİCİDİR

AKP ve MHP ittifakının sonuna mı gelindi?

“MHP’nin tabanı AKP’nin tabanını sevmez ve tepkilidir. Genel merkezler arasında yapılan ittifakın tabana yansıması mümkün değil. Son günlerde yaşanan gelişmeler göstermektedir ki AKP bu ittifaktan mutlu değildir. Gerek af konusunda, gerekse yerel seçimlerde ittifak konusunda AKP istekli görünmemektedir. Bu birliktelik suni ve geçicidir.

Özellikle af konusuna değinmek gerekirse böyle bir uygulamanın son derece dikkatli bir şekilde gündeme gelmesi gerekir. Ben yaptım olduğu mantığı ile böyle toplumsal konular ele alınamaz. Bir suç işlendiğinde yasalara göre bir cezası vardır. Suçu işleyenin o cezayı çekmesi ve ıslah olması gerekir. Siz suçluyu cezasını çekmeden af çıkarır ve toplumun içine salarsanız bu doğru olmaz. Ayrıca böyle bir af işlenen suçtan dolayı mağdur olan insanlara ceza vermek anlamına da gelir. Kamuoyunda yapılan araştırmalara göre halkımızın yüzde 85’i aftan yana olmadığını belirtmiştir.

Dolayısıyla af şuan itibari ile bir çıkmazın içerindedir. Tasarıya bakıldığında gençlerimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerinin affı söz konusudur ki bu kamuoyunu çok ciddi şekilde rahatsız etmektedir. İYİ Parti olarak AKP ve MHP arasında af konusunda ki diyalogun netleşmesini bekliyoruz. Daha sonra af konusunda çekincelerimizi net bir şekilde ortaya koyacağız.”

Yerel seçimlerde nasıl adaylar göreceğiz?

“Yerel seçimlerde vatandaş kendisine en iyi hizmeti verecek adayı tercih eder. Zaten seçimler de bu adayların tespiti ile ilgilidir. AKP’nin bugüne kadar belediyelerde yaptığı birçok yolsuzluk zaman zaman gündeme geldi. Kendi belediye başkanlarını seçimlerden önce görevden almak zorunda kaldılar.

Biz milletimiz adına soruyoruz;

Ankara, İstanbul, Bursa ve Balıkesir’in de içinde yer aldığı çok sayıda belediye başkanlarını neden görevden aldınız?

Eğer bu belediye başkanları bir suç işlediyse o zaman hâkimler ve savcılar neyi bekliyor?

Eğer suçları yoksa neden seçilmiş belediye başkanlarını zorla görevden aldınız?

Özetle AKP iktidarının yanlışları belediyelerde de hüküm sürmektedir. Biz İYİ Parti olarak, dürüst, liyakat sahibi ve ülkemizin değerlerini savunan belediye başkanları ile halkımızı buluşturmak için çabalıyoruz. Seçildiğinde il ve ilçenin sorunlarını çözebilecek, milletimize hak ettiği değeri verecek isimlerle seçimlere gireceğiz.

İnanıyorum ki İYİ Parti’nin önümüzdeki yerel seçimlerde kazandığı belediyelerde sergilediği hizmetleri gören milletimiz, bir sonraki seçimlerde çok daha fazla partimize yönelecek ve teveccüh gösterecektir.”

(Kaynak: www.yenicaggazetesi.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.