İYİ Parti yeni yüzüyle sahaya çıktı!

29.09.2018
A+
A-

Yeni Dönem Gazetesi Köşe Yazarı Yüksel Baysal, İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı’na seçilen yönetim kurulu, disiplin kurulu ve istişare kurulu üyelerinin tanıtım toplantısını yazdı.

İşte Yüksel Baysal’ın o yazısı:

‘’İYİ Parti’nin Bursa’daki A takımı belirlendi.

İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, dün düzenlenen toplantı ile yeni yönetimi açıkladı.

Buzpark’ta gerçekleştirilen toplantıda İl Başkanı Yahya Bahadır’ın açış konuşmasının ardından Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu kürsüye çıktı.

İYİ Parti’nin bir itiraz hareketi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Tatlıoğlu, ekonomi yönetiminin bir Amerikan şirketine verilmesini sert bir şekilde eleştirdi:

Mckinsey adlı şirket, 16 bakanlığın dönüşümünü sağlayacak, ekonomiyi yönetecek şekilde kayyum olarak atandı. Bir akademisyen olarak bundan utanç duydum!.. Merkez Bankası adına utandım!.. DPT adına utandım!.. Yurt dışında önemli görevlerde bulunan Türk CEO’ları adına utandım!.. Biz böyle bir ülke değiliz!”

****

Konuşmasında Bursa’nın sorunlarına da değinen Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, “2009 yılından bu yana Bursa’yı vizyonsuz kafalar yönetiyor. Züccaciye dükkânına girmiş fil gibi Bursa’nın kimliğini bozdular. 21. yüzyılda yer üstüne ray döşediler, Berlin duvarları ördüler!” dedi.

****

Yüksek Hızlı Tren’in temelinin 2011 yılında atıldığını anımsatan Tatlıoğlu, “İlhan Kesici, ‘Türkiye’nin Ankara’ya en uzak şehri Bursa’dır’ derdi. Bu uzaklık devam ediyor. 2019 yılında başlaması öngörülen hızlı tren hayali yok oldu. Yanlış ihaleler sonucunda bu noktaya gelindi!” diye konuştu.

****

Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu, yerel seçimlerde ittifak konusunda da kesin bir dille; “Tabana karışmayız ama resmi ittifak olmayacak. Bu yol nereye kadar giderse oraya gideceğiz” dedi.

****

Tatlıoğlu’ndan sonra söz alan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, ekonomik krize ilişkin olarak, “Tünelim ucunda ışık göründü ama bu ışık üzerimize gelen trenin ışıklarıdır. 24 Haziran seçimlerinde iktidara gelseydik, enkaz devralacağımızı biliyorduk. Şimdi enkaz değil cenazeyi devralacağız!” şeklinde konuştu.

****

Amerikalı şirket olayına da değinen Emekli Büyükelçi Erozan, “Mckinsey, dünyada Enron şirketini batıran şirket olarak meşhurdur! IMF’nin taşeronu ile muhatap olacağız. Üç ayda bir IMF değil bu şirket bizi denetleyecek!..” dedi.

Ahmet Erozan’ın, Prof. Dr. Tatlıoğlu’ndan farklı olarak ittifaka “Kavramsal olarak karşıyız” sözleri de dikkat çekti.

*****

İYİ Parti toplantısında önce ‘İhtisas Heyeti’ açıklandı. Bursa’da, siyasette saygınlığı olan isimler bu kurula alınmıştı:

Prof. Dr. Ayhan Özdemir, Şükrü Gökçek, Tahsin Bulut, Nuri Karaca, Meliha Bağcıoğulları, Affet Gürorman, Ali Erdoğan, Cafer Güler, İlker Özarslan, Reşat Kumbasar, Handan Askeran Ton, Prof. Dr. Hasan Ertürk, Cevdet Yüce

****

İYİ Parti İl Yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

Nurettin Bacak, Adnan Koca, Vatan Ercan, Ahmet Bayram, Ergun Elibol, Ahmet Koç, Birgül Yıldız Günay, Ayberk Gezgin, Birol Mumcu, Ayhan Güzel,  Sibel Kurdoğlu, Ayşe Akgün, Tahsin Küçükarslan, Ayşe Taşçı, Barış Baysal, Beyhan Erdoğan, Dolunay Kırıcı, Bilal Toprak, Emin Alptuğ Özyüksel, Enis Zafer, Erkan Zorba, Ersin Eyli, Erten Kayan, Esma Doğan, Fatih Alemdar, Fatih Emre Helvacılar, Fazlı Seyis, Fehim Tiryaki, Feride Budak, Firdevs Dalgıç, Gökhan Dere, Gülcan Somuncuoğlu, Günaydın İzmirli, Hasan Savaş, Haluk Hısımcıl, Hilal Yağız, Hülya Eryılmaz, Hüsamettin Alp, Hüseyin Koçak, İbrahim Öztürk, İsak Budak, Kemal Ataç, Levent Çetinkaya, Levent Öncü, Mehmet Aybars Yılanlı, Murat Demir, Mehmet Kalınbacak, Murat Üncü, Mustafa Canbazoğlu, Müberra Çakır, Nermin Ceyhan, Oğuz Hançer, Oktay Koç, Özlem Kalpan, Rana Eyigün, Resul Kaplan, Semra Doğan, Şaban Abuşoğlu, Şakir Özdere, Şentürk Aydın, Talip Arslan, Tevfik Demir, Tolga Alabay, Ümit Yaşar İren, Yavuz Sümer, Yılmaz Duman, Yurdanur Oktay, Yusuf Bulut, Yusuf Deniz, Yüksel Seyhun, Zehra Bekar, Zuhal Gezer…”

YORUMLAR

  1. Soner dedi ki:

    Iyi partiye basarilar.