İYİ Parti teşkilat açılışında Kuran okuyan müezzin, Diyanet’ten atıldı

İYİ Parti teşkilat açılışında Kuran okuyan müezzin, Diyanet’ten atıldı
24.01.2020
A+
A-

İYİ Parti Nevşehir teşkilatının açılışında Kuran-ı Kerim okuduğu için, müezzin Zekeriya Bilada’nın iş akdi feshedildi.

Zekeriya Bilada yirmi yıllık bir müezzin olarak İYİ Parti Nevşehir teşkilatının açılışına davet edildi. Bu açılışta Kuran-ı Kerim okuduğu için AK Parti’li belediye başkanının şikâyeti üzerine Diyanet’ten atıldı. 2019 yılı Şubat ayından bu yana hakkını aramaya çalışan Bilada, çok zor günler geçirdiğini vurgulayarak, engelli dört çocuğuna bakmak için akrabalarından yardım aldığını söyledi.

Kırk yaşından sonra iş bulamadığı söyleyen müezzin, Ak Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün siyasi toplantıları için soruşturma açılmadığını vurguladı. Diyanet müfettişi Adem G.’nin savunmasını yazdırmak istediğini, ama Zekeriya Bilada’nın farklı yazdığını, bunun üzerine müfettişin Diyanetten atılmasını hak ettiğini aktardı. Emekliliğine dört ay kala iş akdi feshedilen müezzin Zekeriya Bilada Diyanet İşleri Başkanlığı’na dava açtığını söyleyerek, yetkililerden yardım istedi.

Bilindiği gibi Ak Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Ocak ayı içerisinde Nevşehir’de istişare toplantısı yapmıştı. Toplantıya İl Müftüsü Yakup Öztürk’te katılmış, ama hiçbir soruşturma açılmamıştı. Ak Partili Açıkgöz toplantıda imamlara teşekkür etmişti. Ak Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün imamlarla toplantısına İl Müftüsü Yakup Öztürk’te katıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu açık

Müezzin Zekeriya Bilada, Diyanet İşleri Başkanlığı Kanunu’nun 25. maddesi gerekçe gösterilerek ihraç edildi. Bu maddede Diyanet personeli siyasi partileri veya onların tutum ve davranışını övemez ve yeremez ifadesi yer almasına rağmen İl Müftüsü Yakup Öztürk hakkında soruşturma veya inceleme başlatılmaması gözlerden kaçmadı.

(habererk)

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.