İYİ Parti Nilüfer, Levent Öncü ile ‘devam’ dedi

İYİ Parti Nilüfer, Levent Öncü ile ‘devam’ dedi
05.07.2020
A+
A-

İYİ Parti Bursa ilçe kongreleri, Nilüfer ilçe kongresi ile tamamlandı.

22 Mart 2020 tarihinde yapılması gerekirken Covid-19 salgını nedeniyle ertelenen İYİ Parti Nilüfer İlçe Kongresi, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak açık havada Nilüfer Belediyesi İhsaniye Agora Pazar Alanında gerçekleştirildi.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği İYİ Parti Nilüfer İlçe Kongresinde mevcut ilçe Başkanı Levent Öncü, tek adaydı.

Levent Öncü’nün listesinde İYİ Parti Gençlik Kolları genel merkez yöneticiliği yapmış Buğra Aslanoğlu, eski İYİ Parti Bursa İl Gençlik Kolları başkanları Onur Özmen ile Yusuf Akpınar’ın ana kademeye geçerek ilçe yönetim kurulunda görev almaları dikkat çekti.

Ayrıca Nilüfer ilçe gençlik kollarının kurucu ilçe başkanı Çağatay Kumova da ilçe yönetim kurulunda yer aldı.

Nilüfer ilçenin kurucu yöneticilerinden ilçe sekreteri Murat Yardımcı ile teşkilat başkanı Mahmut Kara ilçe yönetiminde görev almadılar ve İYİ Parti Bursa İl Kongresinde Yüksel Yılmaz’ın aday olması durumunda il yönetim kurulunda görev alacakları öğrenildi.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske kullanımına özen gösterilirken kongre için gelen delegelerin tek tek ateşleri ölçüldü.

İYİ Parti’nin mevcut Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü’nün tek aday olduğu ilçe kongresi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Kongrede yeni yönetim kurulunun üstleneceği görevlere ve hedeflerine değinen Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, iddialı konuştu ve şunları söyledi:

“İYİ PARTİ BURSA’DA BİRİNCİ PARTİ OLACAK”

“Mart ayında yapacağımız ilçe kongremizi salgın nedeniyle bugün yapmak durumunda kaldık. Yeni yönetim kurulum ile birlikte İYİ Parti’yi Bursa’da birinci parti yapmak için mücadele edeceğiz. Bunu başaracak azim ve güçteyiz. Genç arkadaşlardan, alanında uzman isimlerden ve daha çok kadınlardan oluşan bir yönetim oluşturduk. Bu yönetim kurulumuz Nilüfer ilçemizin her bölgesini temsil edebilecek durumda. Yeni projelerimizi uygulayacağız ve İYİ Parti’yi Nilüfer’de birinci parti yapacağız. Parti binamızda vatandaşlarımızla sık sık buluşacağız ve aldığımız fikirleri istişare ederek çözümler geliştireceğiz. Kısa sürede üye sayımızı 2 katına çıkaracağız.”

İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, ilçe kongrelerinin tamamlanması ile birlikte il kongresi için il kongresi için tarihi haftaya belirleyeceklerini söyledi ve ekledi:

İL KONGRESİNİN TARİHİ HAFTAYA BELLİ OLACAK

“Bu kongre ile partimizin ilçe kongrelerini tamamlamış olacağız. Haftaya yapacağımız yönetim kurulu toplantısı ile il kongremizin tarihini belirleyeceğiz. Kongrelerimizi demokratik ve şeffaf bir ortamda gerçekleştirmemize yaptığınız katkılar nedeniyle hepinize teşekkür ediyorum. İl kongremizin de bu şekilde bir hizmet yarışı olacak şekilde demokratik geçeceğine inanıyorum.”

Kongrede Divan Başkanlığını da yürüten İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu ise şöyle konuştu:

“DEMOKRASİYİ SAĞLIĞINA KAVUŞTURMAK İÇİN UĞRAŞIYORUZ”

“İYİ Parti olarak demokrasiyi sağlığına kavuşturmak için uğraşıyoruz. Siyasetin insanımızla buluşması bu kongreler. Bursa’da bu son kongremiz. Bazıları Osmangazi ve Yıldırım gibi çok adaylı, bazıları ise Nilüfer ve Karacabey gibi tek adaylı oldu. Bugünkü kongreye de gösterilen ilgiyi görüyorsunuz. İnşallah İYİ Parti’yi Bursa’da daha güçlü temsil edecek bir Nilüfer ilçesi çıkacak.”

Kongreye katılan İYİ Parti Genel başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Ahmet Kamil Erozan ise şu değerlendirmelerde bulundu:

“BİZ DEMOKRASİYİ İÇSELLEŞTİRMİŞ BİR PARTİYİZ”

“Biz demokrasiyi sadece diğer partilerle mücadele kuralları olarak görmüyoruz. Demokrasiyi içselleştirmiş bir partiyiz. İçimizdeki meseleleri de demokrasiyle hallediyoruz. Bugün tek adayımız var. Başarılı olduğu ve göreve devam etmesi gerektiği görüşü partiye hakim. Daha önce atamayla gelen arkadaşlar şimdi seçiliyorlar. Bu kazandıkları güveni ileride daha da başarılı olarak tazelemelerini diliyorum.”

Levent Öncü’nün bir kez daha Nilüfer İlçe Başkanı seçilmesi ile birlikte İYİ Parti’de Bursa İl Kongresi için de geri sayım başlamış oldu.

(haberdebursatv)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.