İYİ Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı: HES projesi, Çalı’nın sonu olabilir

İYİ Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı: HES projesi, Çalı’nın sonu olabilir
09.04.2020
A+
A-

İYİ Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı, Çalı’da yapılacak HES projesine tepki gösterdi.

HES projelerinin uygulandığı bölgelerde tamiratı, geri dönüşü mümkün olmayan büyük doğa katliamlarını beraberinde getirdiğini söyleyen İYİ Parti Nilüfer İlçe Başkanı Levent Öncü, ”Çalı’da yapılması planlanan HES projesinin sonuna kadar takipçisi olacağız. Bu güzel doğanın gerçek sahibi Çalılı hemşehrilerimizin kullanımında kalması için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz” dedi.

İYİ Parti Nilüfer İlçe Teşkilatı olarak Çalı’da yapılması düşünülen HES projesine karşı olduklarını ve yüksek sesle tüm yetkili makamlara duyurmak istediklerini belirten İlçe Başkanı Öncü, ”Öyle ki Türkiye korona virüs ile mücadele ederken dün Yenişehir’de Kirazlıyayla’da tüm halkın sivil toplum örgütlerinin karşı çıkmasına rağmen bir doğa katliamı yapılmıştır. Bugün ise bunun Çalı’da yapılmasını bizler istemiyoruz, yani milletimiz can derdindeyken bizi yönetenlerin rant peşinde koşmasını kabullenemiyoruz. Bu tip projelerin uygulanabilmesi için kanuna uygun olarak ruhsatının alınmasını sivil toplum örgütleri, meslek odaları ve bölge halkının tam mutabakatı sağlandıktan sonra uygulanması gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

DOĞA KATLİAMI YAŞANIYOR

İlçe Başkanı Levent Öncü açıklamasında şunları söyledi:

”Burada HES projesini gerçekleştirecek olan firma, herhangi bir doğa katliamının olmayacağını, su miktarında bir azalma yaşanmayacağını bizlere söylüyor. Fakat bizler bunun kötü örneklerini tüm Türkiye’de gördük, Karadeniz Bölgesi’nde yapılan HES projelerinde bölge halklarının karşı koymasına rağmen oradaki yüklenici firmalar da herhangi bir sorun, herhangi bir doğa katliamı olmayacağını bizlere ilettiler, söylediler; bunları televizyonda hep beraber duyduk.

Ancak bugün gelinen nokta itibariyle HES projeleri uygulandığı bu bölgelerde tamiratı, geri dönüşü mümkün olmayan büyük doğa katliamlarını yapıldığını birlikte gördük. Sonuç olarak biz teşkilatımızla, meclis üyelerimiz ve bölge halkımızla beraber uygulanmak istenen bu HES projesinin sonuna kadar takipçisi olacağız ve bu güzel doğanın gerçek sahibi Çalılı hemşehrilerimizin kullanımında kalması için tüm mücadelemizde elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bu vesileyle korona virüs ile mücadele eden tüm bölge halkımızın tüm Türkiye’nin Allah yardımcısı olsun. İnşallah bu zor günleri de hep beraber atlatacağız.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.