İYİ Parti Mudanya’da dosya krizi…

İYİ Parti Mudanya’da dosya krizi…
02.01.2019
A+
A-

SONHABER16.COM/ÖZEL

İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Fehim Çaptık’ın, ilçenin CHP’ye bırakılacak olmasına tepki koyması nedeniyle Genel Merkez tarafından istifasının istendiği iddia ediliyor.

CHP – İYİ Parti iş birliği ile CHP’de olan mevcut belediye başkanlıklarının ilke kararı gereğince yine CHP’ye bırakılacak olması, İYİ Parti Mudanya İlçe teşkilatında tepkilere neden oldu.

Mudanya İlçe teşkilatında; ‘’İYİ Parti olarak Mudanya’da kendi belediye başkan adayımızla seçimlere iştirak etmek istiyoruz. Mudanya’da İYİ Parti olarak bu gücümüz var. Belediye başkanlığını kazanabiliriz. CHP ile AK parti adayları kapışırken, biz aradan sıyrılarak Mudanya Belediye Başkanlığı’nı kazanabiliriz’’ görüşü hakim.

ÇAPTIK; HEM İYİ PARTİ’YE, HEM DE CHP’YE DOSYA GÖNDERMİŞ!

Bu arada İlçe Başkanı Fehim Çaptık’ın da Mudanya’daki çalışmalarla ilgili bir dosya hazırlayarak İYİ Parti Genel Merkezi’ne gönderdiği, benzer bir dosyayı da CHP Genel Merkezi’ne verilmek üzere Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık’a ilettiği iddia ediliyor. CHP Genel Merkezi’nin iletilen bu dosyadan rahatsızlık duyduğu, bu rahatsızlığını da İYİ Parti Genel Merkezi’ne ilettiği öğrenildi.

Beklenmeyen bu durum karşısında İYİ Parti Genel Merkezi hem kendisine, hem de etik olmadığını düşündüğü CHP’ye verilen dosyaya tepki gösterdi. Bir ilçe başkanın, CHP-İYİ Parti ittifak görüşmelerine zarar verecek şekilde yaptığı bu girişim tasvip edilmedi ve Genel Merkez’in içişlerine karışmak olarak algılandı. Ve Mudanya İlçe Başkanı Fehim Çaptık’ın istifası istendi.

YAHYA BAHADIR: ADAYI GENEL MERKEZLER BELİRLER

İYİ Parti İl Başkanı Yahya Bahadır, Mudanya İlçe Başkanı Fehim Çaptık’ın istifa kararı ile ilgili olarak, “İlçe başkanımız kendi takdiriyle istifa etmiş” dedi.

Bahadır şunları söyledi:

“Partimiz ve CHP arasında sürdürülen ittifak görüşmeleri neticesinde İYİ Parti Bursa’da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra Nilüfer ve Mudanya’da aday göstermeyecek. Bu durum, her iki partinin genel merkez yönetiminin aldığı bir karar. Onun haricinde benim CHP’nin Mudanya’dan kimi aday göstereceğine karışmak gibi bir hakkım yok. Ben yalnızca kendi menfaatlerine bakar yine bu menfaatler doğrultusunda çalışırım. Kaldı ki, seçim ittifakı yapmış dahi olsak ben asla bir başka partinin kendi iç işine karışmam. Böyle bir hakkı kendimde görmem. Adayı genel merkezler belirler, kimi seçip seçmeyeceğine ise seçmen karar verir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.