İYİ Parti Milletvekili Adayı Erozan, Gemlik’te seçmenlerle buluştu

İYİ Parti Milletvekili Adayı Erozan, Gemlik’te seçmenlerle buluştu
04.06.2018
A+
A-

Haber: Mustafa Emre ÖZGEN

İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı Ahmet Erozan, “biz geçmiş için değil, gelecek için destek istiyoruz” dedi.

İYİ Parti Bursa 2. Bölge 1. sıra Milletvekili Adayı Emekli Büyükelçi Ahmet Erozan, Gemlik’te gerçekleştirdiği pazar ziyareti sırasında özel açıklamalarda bulundu. Daha önce aktif siyasetle ilgilenip ilgilenmediği sorusu üzerine “daha önce dış siyaset ile ilgileniyordum, artık iç siyaset yapıyorum. Ben 43 yıldır siyasetin içindeyim” dedi.

Neden İYİ Parti’ye katıldığı sorusuna “çünkü daya iyisi yok” diyen Erozan şöyle konuştu;

“Kurtuluş ve demokrasi mücadelesi veriyoruz”

“Ben emekli olmuş bir memurum. Memuriyetim bittikten sonra üniversitede ders. Diğer partilerin çözüm üretme konusundaki eksiklikleri karşısında, bu böyle mi devam edecek, diyen pek çok insan gibi ben de İYİ Parti’ye katıldım. Oy kullanmanın yanında başka bir şeyler yapılması gerektiğini düşündüm. Evde oturmanın bir anlamı yok diyerek İYİ Parti’yi desteklemeye, elimi taşın altına koymaya karar verdim. Geçen Ağustos’tan beri bu hareketin içindeyim. Kurucular kurulu üyesiyim. Genel İdare Kurulu üyesiyim hem de partimizin dış politika konularını çalışan grubun parçasıyım. Memleketimden aday gösterildim. Mudanyalıyım. Dedem Kuvva-i Milliye reisidir. Babam ise Demokrat Parti Bursa milletvekili Agah Erzoan’dır. Bir kurtuluş savaşı ve demokrasi mücadelesi veriyoruz. Bir vatanperver olarak dedem ve babama layık olmak adına bunun en iyi İYİ Parti’de yapılabileceğini düşünüyorum.”

“Vaatlerde bulunuyorlar, bizi 16 yıldır kim yönetiyordu?”

Pazar çalışması sırasında vatandaşlardan olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Erozan, kesinlikle başka partilere oy verecek vatandaşları ise dikkatle dinlediklerini, kararlarını anlamaya çalıştıklarını belirtti.

Erozan sözlerini şöyle tamamladı;

“Pazarsa sandık kurulsa yüzde 50’den fazla oy var. Kararını başka partilerden yana vermiş vatandaşlar da vardı. Açık sözlü olmaları beni sevindirdi. Herkes bir partiye verse zaten demokrasi olmaz. Siyaseten hoş görülü olmamız gerekiyor. Biz iktidara geldiğimizde sadece bize oy verenlerin iktidarı olmayacağız. Biz milletin iktidarı olacağız. İttifak da milletin ittifakı. Farklı düşünüyor olabilirler. Biz özgürlüklerden yanayız. Sadece neden o tercihleri yaptıklarını anlamak için sorduk. Genelde bize hep geçmişi anlattılar. İnsanlar oy verirken seksenleri temel alarak oy verirlerse yanlış sonuçlar ortaya çıkabilir. Biz vatandaştan bu gün için destek istemiyoruz. Gelecek için istiyoruz. AKP iktidarında Türkiye daha iyi olacak diyemiyorlar. Bunun imkânsızlığını Tayyip Bey de söyledi. Seçim beyannamelerini açarsak, ben size demokrasi getireceğim, ben size özgürlükler getireceğim, ben size adalet getireceğim, diyor. Ben de diyorum ki, bizi kim yönetiyordu?”

Öte yandan birinci parti olmak için çalıştıklarını belirten İYİ Parti Gemlik İlçe Başkanı Dr. Adnan Bıyıklı ise halktan aldıkları iyi tepkiler karşısında partilerine karşı saldırıların arttığını söyledi.

“Millet İttifakı iktidar olacak”

Bıyıklı şöyle konuştu; “Birinci parti olmak istiyoruz. Çalışmalarımız o yönde, halktan gelen tepkiler de o yönde. Bunu nasıl anlıyoruz? Bursa’da stantlarımıza saldırılar bulunuldu. Gemlik’te bir tekne gezisi yapacaktık. Anlaştığımız insanlar birden vazgeçti. Birileri vatandaşı korkutuyor. Bu siyasi ayıptır, ahlaksızlıktır. Biz inşallah önümüzdeki seçimde Millet İttifakı olarak meclis çoğunluğu ve cumhurbaşkanlığını kazandıktan sonra ülkemizi normalleştireceğiz. Tehditler, tacizler, saldırılar, suçlamalar. Bunları bitireceğiz. İnsanlar yeniden tek vücut olacak. Karşımızdakiler gibi kimseye saldırmaya niyetli değiliz. En baştan beri söylediğimiz şu, kesinlikle herkesle barışığız. Halkımızı bir araya getirmek gibi bir düşüncemiz var. Önce halk olarak bir olmamız lazım.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.