İYİ Parti, meyve-sebze fiyatlarındaki yükselişi Meclis’e taşıdı

İYİ Parti, meyve-sebze fiyatlarındaki yükselişi Meclis’e taşıdı
13.02.2019
A+
A-

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, meyve sebze fiyatlarındaki yükselişin Meclis tarafından araştırılması için hazırladığı öneriyi TBMM Başkanlığı’na sundu.

Uygulanan yanlış tarım politikaları, enflasyondaki sert yükseliş ve yaşanan doğal afetlerin ardından meyve ve sebze fiyatları tavan yaparken, durum vatandaşı da zor duruma düşürdü.

Her geçen gün vatandaşın fiyatlara tepkisi artarken, hükümetin tanzim satış uygulaması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Öte yandan İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, meyve-sebze fiyatlarındaki artışın araştırılması önerisinde bulundu.

Ağıralioğlu, TBMM Başkanlığı’na sunduğu araştırma önergesinde “Türkiye’de üretilen temel gıda ürünlerinin fiyatlarının sürekli artması ve dünya gıda fiyatlarına oranla neden yüksek olduğunun anlaşılması, üretim ve tüketim dengesinin kapsamlı bir şekilde incelenmesi, yerli üreticilerin korunması ve yerli üretimin artırılması için hangi adımların atılması gerektiği, ithalata duyulan ihtiyacın azaltılması için hangi politikaların hayata geçirilmesini doğru olduğu, üretim planlamasının yapılarak fiyat istikrarının sağlanması için hangi önlemlerin alınması gerektiği konularında detaylı bir araştırma yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi.,

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.