İYİ Parti kongreye hazır!

06.08.2018
A+
A-

İYİ Parti, hafta sonu yapılacak 2’inci olağanüstü kongre hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladı. Kongreye ilişkin YENİÇAĞ‘a açıklamalarda bulunan İYİ Parti Basın Sözcüsü Aytun Çıray, “Olağanüstü kongre aynı zamanda yerel seçimler için start kongresi olacak” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener‘in, 12 Ağustos’ta yapılacak 2’inci Olağanüstü Kongrede üst kurul delegelerinin tamamının desteği ile aday gösterileceğini ifade eden Çıray, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kongre ile ilgili hazırlıklar büyük ölçüde bitti diyebiliriz. Salonla ilgili çalışmalar devam ediyor. Bu daha ziyade seçim sonrası Sayın Genel Başkan Meral Akşener’in kararı neticesinde ortaya çıkan bir yenilenme kongresidir. Teşkilat ve delegelerimizle yapacağımız bir kongre olacak. Parti içi konular da konuşularak yeni bir hedef ortaya koyacağız. Herkesin fikirlerini söyleyebileceği rahat bir ortam olacak. Partinin en alt kademesinden en üst kademesine kadar bir irade ortaya çıktı. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener,  üst kurul delegelerimizin imzası ile tek aday gösterilecek.”

İYİ Parti’nin kongreden güçlenerek çıkacağını aktaran Çıray, kongre sonrası İYİ Parti’nin yerel seçimlere yönelik çalışmalara başlayacağını belirtti.

Çıray, şunları kaydetti:

“Milletimiz, tüm engellemelere rağmen çok kısa süre önce kurulmuş ve seçime girememesi için her yolun denendiği İYİ Parti’ye önemli bir destek verdi. 7 aylık bir partinin yüzde 10 oy alması çok önemli bir hadisedir. Kongre ile birlikte kurumsallaşma noktasında bir adım daha atılmış olacak. Bu aynı zamanda yerel seçimler için start kongresi olacak. Ardından yerel seçim çalışmalarına hız verilecek.”

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.