İYİ Parti karaman’da Hatipoğlu güven tazeledi

İYİ Parti karaman’da Hatipoğlu güven tazeledi
28.06.2020
A+
A-

İYİ Parti Karaman İl Başkanlığı 2’nci Olağan Kongresi gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu güven tazeledi.

Makro Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirilen kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kongrede mevcut İl Başkanı İsmet İlmi Hatipoğlu’nun oluşturduğu tek listeyle gidilen seçimde, divan başkanlına Ermenek Belediye Başkanı Atila Zorlu seçildi.

Hatipoğlu, yaptığı konuşmada, “İlçe kongrelerimizi tamamladık. Nisanın 11’i itibariyle de seçim kurulumuza müracaatımızı yaptık. İncelemelerden sonra kongrenin gerçekleşmesi için Mart’ın sonuna doğru karar alındı. Bu pandemi ülkemizi öyle sardı ki hem partimiz hem de devletin kurumları, kongreleri, değişik etkinlikleri toplu bulunacak bütün programları iptalini gerçekleştirince bizim kongremizde iptal edildi. Daha sonra Haziran 1 itibariyle açılan normalleşme sürecinde tekrar müracaatımızı yaptık. Normalde bütün siyasi partilerin kongre yaptığı nikâh salonu için müracaat yaptık. Seçim kurulu buna uygun gördü ama Karaman normalleşme sürecini yanlış algıladı. Valilik bu durumdan dolayı kongrenin kapalı alanda yapılmaması noktasında görüş bildirince bizde açık alanda kongremizi yapmaya karar verdik.

– “İl başkanımızın yapmış olduğu o açıklamayı sonuna kadar destekliyorum” Bir siyasi partinin İl Başkanı bir açıklama yaptı. Karaman’da suç ve suç unsuruyla ilgili siyasi parti il başkanımızın yapmış olduğu o açıklamayı sonuna kadar destekliyorum. Bu çalıştayın gerçekleşmesi için hem şahsım hem İyi Parti teşkilatları adına üzerimize düşen her şeyi yaparız. Karaman neredeyse Amerika’da bir eyaletin adıyla anılır oldu. Her gün bir olay. Emniyet güçleri gayret ediyor ama bunu Bir şekilde bir çalıştay ile sosyal olarak incelenmesi gerekiyor. Nereden kaynaklanıyor neden insanlar kaba kuvvete ve karşı tarafı bu konuda mağdur etmeye yöneliyor? Siyasi parti liderlerinin kutuplaştıran, ayrıştıran söylemleri vatandaşı da kendi arasında psikolojik olarak geriyor. Kötü dilden hepimiz uzak duralım biz duruyoruz. Siyasi parti il başkanlarına sesleniyorum gelin Karaman’da daha öncesinde olduğu gibi bir meşveret meclisi kuralım.” dedi.

– “Özür diliyorum” Kongreye davet edemedikleri için bütün siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden özür dileyen Hatipoğlu; “Biz kongreyi bir an evvel tamamlamak ve bu yoğunluğun içinde bir arkadaşımızı hastalanmasının önüne geçmek için hiç bir siyasi partiyi ve sivil toplum kuruluşunu kongremize davet etmedik. Ben onlardan pandemi gerekçesiyle özür diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Hatipoğlu yeniden il başkanlığına seçildi.

(Karamandauyanış)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.