İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu: Seçim asla tekrarlanamaz!

06.04.2019
A+
A-

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu İstanbul’da seçimin tekrarının kabul edilemez olduğunu belirterek, “Türkiye’yi dünya kamuoyu önünde sıkıntılı ve mahcup duruma düşürür” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul’da yaşanan itiraz sürecini en yakın takip edenlerden birisi de İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu oldu.

Türkiyem TV muhabiri Berkay Bigeç’in sorularını yanıtlayan Kavuncu, 31 Mart gecesinden bu zamana kadar yaşananları anlattı. Kavuncu “Seçim asla tekrarlanamaz. Bu millete bu eziyeti yapmak yazık günah, sonuç açık ve net, her şey ortada” diye konuştu.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun açıklamaları şöyle;

“ANADOLU AJANSI’NIN 31 MART’TAKİ AMACI MİLLET İTTİFAKI SEÇMENİNİN MORALİNİ BOZMAKTI”

Çok yoğun, bir taraftan üzücü bir taraftan mutluluk verici bir taraftan da gergin bir süreç geçirdik. Tabii buradaki en büyük üzüntümüz ve gerginliğimizin sebebi Anadolu Ajansı’nın bundan önceki seçimlerde olduğu gibi süreci manipüle edecek şekilde veri girmesiydi. Yüzde 70 ve yüzde 30 makasını yavaş yavaş daraltacak şekilde veri girmesi adeta Millet İttifakı seçmenini üzmeye yönelik bir çalışmaydı. Bunun bir sebebi de sandıklardaki gönüllülerimizin moralini bozmak istemeleriydi.

“SONUÇ NET, BU SAATTEN SONRA BU FARK KAPANMAZ”

“Sonraki süreci biliyorsunuz zaten. Belli bir saatten sonra veri girişini durdurdular. Bazı yayın organları seçim yasakları bitmeden yayın yapmaya başladı. Nerden bakarsanız legal olmayan, hukuka, adalete sığmayan uygulamaları gördük. O gecenin mutluluk verici tarafı da vardı. Güzel bir çalışma yapıldı. 31 bin 186 sandık tutanağının tamamı elimizde olduğu için Sayın İmamoğlu belli periyotlarla kamuoyunu harika bir şekilde bilgilendirdi ve hiçbir spekülasyona izin vermedi. Bundan dolayı 1 Nisan sabahına güzel uyandık. Sonuç nettir, bu saatten sonra bu kadar farkın kapanması mümkün değil.”

İmamoğlu’na o gece en yakın olan isimlerden birisiydiniz, kameraların karşısında kendisini çok gördük fakat kameraların olmadığı yerlerde İmamoğlu nasıldı?

“İMAMOĞLU O GECE OLAĞANÜSTÜ BİR ÇALIŞMA YAPTI”

“Sayın İmamoğlu o gece son derece sakin ve moralliydi. Orada olan insanlarla çok kuvvetli bir iletişim halindeydi. Konuşmalarında dikkat ettiyseniz hem sayılarla hem de verilerle konuştu. Olaya ve kendisine çok hakimdi. Ekibi sürekli motive etti. Zaten bu çalışmanın arkasında geniş bir ekip var. Onları sürekli teyakkuzda tuttu. Yani olağanüstü bir çalışma yaptı Sayın İmamoğlu.”

İmamoğlu’na destek veren gruplar içerisinde hem CHP’li hem de İYİ Partili kişiler vardı. Iki partinin mensuplarının birbirleriyle ilişkileri, diyalogları nasıldı?

“SOSYAL MEDYADAKİ SPEKÜLASYONLARA ASLA ALDIRIŞ ETMEMEK LAZIM”

“İki partinin çalışanları arasındaki diyalog gerçekten çok iyi. Ortak bir amaç var, ortak bir hedef var. Peki nedir bu ortak hedef ve amaç; Ülkemizde bu seçim sürecinin en adil şekilde götürülmesi, kimsenin hakkı yenmemesi kimseye de hakkımızı yedirmemek. Sonuçta Millet İttifakı’nın ortak bir adayı var. Sosyal medyadaki spekülasyonlara asla aldırış etmemek lazım buna sizi temin edebilirim. Süreci en yakından takip edenlerdendim.”

31 Mart seçimlerinin üstünden belli bir süre geçti… Geçersiz oylar sayılmaya hala devam ediyor bu süreç ne zaman biter size göre?

“İKTİDAR SÜRECİ SAKIZ GİBİ SÜNDÜRÜYOR”

“Bir süre vermek maalesef çok zor, 2-3 gün içerisinde bu süreç neticelendirilebilir. Fakat hükümet kanadı sürekli ısrarla bir itiraz bittikten sonra başka bir itiraz yapıyor. Yani süreç sakız gibi sündürülüyor. Bu sebeplerden dolayı bir tarih vermek çok zor. Ümidimiz ve beklentimi; bu sürecin en kısa sürede neticelendirilmesi, ayrıca herkesin sağduyuya ihtiyaç duyduğu bir dönemdeyiz provokasyonlara açık bir ortam. İşte bu nedenlerden de dolayı bu sürecin bir an önce bitmesi lazım. Bizim çok önemsediğimiz bir şey daha var. Hem İYİ Parti tarafı hem Cumhuriyet Halk Partililer hem de iktidar kanadının söylemleri, biz buna çok dikkat ediyoruz, sakin ve güzel üsluplu bir dil kullanmayı tercih ediyoruz. Bu kritik bir nokta, Sayın İmamoğlu’nun mazbatasını alması kadar önemli. Bu süreci çok iyi atlatmamız lazım.”

Süreç uzadıkça ortaya atılan farklı farklı iddialar da var. Bunlardan birisi de Ak Parti’nin vakit kazanma çalışması ve bu vakit kazanımı içerisinde belediyeleri temizlemek. Bu iddialar hakkında ne dersiniz?

“OLANLARI GÖZ ÖNÜNE GETİRDİĞİMİZDE YAPMAZLAR DİYEMEM”

“Bu konuda elimde somut bir delil yok, bu iddialara inanmakta istemiyorum. Ama bugüne kadar açıklanan Sayıştay raporları ve bir kısım AK Parti belediyelerinin yaptığı yolsuzluklar zaten açık seçik gözler önündeydi. Hem süreci göz önüne koyduğunuzda hem de bilerek işleri uzatma çabası içinde olduklarını gördüğünüzde bu grup bunu kesinlikle yapmaz diyemiyorsunuz. Bu bir ihtimal midir? Evet ihtimaldir. Fakat ben aldığım terbiye ve ahlak gereği elimde bir kanıt olmadan hiç kimseye itam ve iftira atmayı uygun görmem. Umarım böyle bir şeye kimse yeltenmez.”

Bu başlangıç olarak yanlış bir soru belki ama bu tarz söylemler de var. Seçimin tekrarlanması gibi bir hadise yaşanırsa sizce CHP’nin ve İYİ Parti’nin tutumu ne yönde olur?

“SEÇİM ASLA TEKRARLANAMAZ. BU MİLLETE BU EZİYETİ YAPMAK YAZIK GÜNAH”

“Çok açık söylüyorum seçimin tekrarı Türkiye’ye kaybettirir. Türkiye’yi dünya kamuoyu önünde sıkıntılı ve mahcup duruma düşürür. Seçimin tekrarı, zaten gerilmiş, provokasyona açık bir ortamı daha da zayıf hale getirir. Ve tekrar çok açık şekilde söylüyorum seçimin tekrarı hiçbir şekilde kabul edilemez. Bu açık ve net bir şey, ıslak imzalı tutanakların sayılması halinde görünen bir sonucun sadece ilan edilmesinden ibarettir. Bu nereye kadar devam edecek peki? Bir AK Partili kazanmadan bitmeyecek mi süreç? Ki ben iddia ediyorum, seçimin tekrar edilmesi halinde Sayın İmamoğlu şu an aldığı oyun çok çok üstünde bir oy alacaktır. Ama şunu ısrarla söylüyorum bu seçim tekrarlanamaz. Ülkemiz açısından büyük zarar olur, sıkıntı yaratır. Bu millete bu eziyeti yapmak yazık günah, sonuç açık ve net, her şey ortada.”

(Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.