İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den yerel seçimler öncesi önemli açıklamalar…

06.12.2018
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin milletvekilleriyle, Gaziler Ampute Spor Kulübü arasında yapılan dostluk maçı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.

CHP ile devam eden görüşmeler için “CHP ile bilek güreşi yapmıyoruz” ifadesini kullanan Akşener, şunları kaydetti:

“17 il referandumda ‘hayır’ oyu vermişti. Onlar üzerinden gittik. CHP’nin elinde olan açık ara aldığı 4 büyükşehir vardı. Bunlar üzerinden şu mu olur bu mu olur demeden bir genel konuşma yaptık. CHP bir gün sonra Balıkesir adayını ilan etti. Sistemin dışına çıkmış oldu. Yüzde yüz el ele tutuşulduğunda alınabilir görülen büyükşehirler var. Bir de yan yana gelindiğinde olabilir mi denilen büyükşehirler var. Ankara’yı illa İYİ Parti alsın diye bir tavrımız yok. Esas olan sonuç almak. Burada biz CHP ile bilek güreşi yapmıyoruz.”

“Ankara ile ilgili İYİ Parti olarak bir tanım yapıyoruz yani genel olarak seçmenin hangi yönde oy kullandığına dair. Onun üzerinden bir konuşma var. Dolayısıyla esas olan sonuç almak. Burada CHP ile bilek güreşi yapmıyoruz biz, en azından İYİ Parti’nin böyle bir tavrı yok. Buradan şu da ortaya çıkmasın kesinlikle, İYİ Parti zaten zor şartlar altında yola çıktı, 43 milletvekili ve yüzde 10 oy aldı. Biz zor şartlara alışkınız ve tek başımıza gitme konusunda da herhangi bir sorunumuz yok. Çok rahat bir ortamda tedirgin olmadan, herhangi suçlama yapmadan, sonuçları itibarıyla birbirimize teşekkür edip ayrı şekilde devam edebiliriz. Onun için biz hazırlıklıyız. 24 Haziran’a nasıl gittiğimizi biliyorsunuz, her dakikası ateş gibiydi.”

Meral Akşener dostluk maçının başlama vuruşunu yaptı:

(Kaynak: www.yenigaste.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.