İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yıldırım’a kimi örnek gösterdi?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Yıldırım’a kimi örnek gösterdi?
10.01.2019
A+
A-

İYİ Parti lideri Akşener, istifa tartışmalarına ilişkin “Ben İstanbul’u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum” dedi. Yıldırım’a TBMM Başkanlık Divanı’ndaki görevinden istifa eden Balıkesir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’u örnek gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de sorumuz üzerine, Binali Yıldırım tecrübesindeki bir siyasetçinin, istifa tartışmalarına malzeme olmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yıldırım’ın Meclis Başkanlığı görevini bırakması gerektiğini belirten Akşener, “Binali Bey, bakanlık, başbakanlık yaptı, kaç kez seçim geçirdi. Ben İstanbul’u kaybedeceğini gördüğüne inanıyorum” dedi.

Partisinin Balıkesir Belediye Başkan adayı olan TBMM Katip Üye İsmail Ok’un, yasal bir zorunluluk olmamasına karşın TBMM Başkanlık Divanı’ndaki görevinden istifa kararı aldığını anımsatan Akşener, şu görüşleri dile getirdi:

“İsmail bey, ‘alacağım’ diyor. İnanç böyle bir şeydir. Binali Yıldırım tecrübesindeki bir isme, istifa etmeme tavrı yakışmadı. Binali bey, tecrübeli bir siyasetçi, bakanlık, başbakanlık yapmış, şimdi Meclis başkanı. Bu kadar devlet umuru görmüş bir insan.

“Normal şartlarda Binali Bey böyle şeylere tenezzül etmemesi gereken bir konumda. Ama anlaşılıyor ki Ak Parti, sayın Erdoğan, Binali bey, büyük ihtimal seçimle ilgili soru işareti taşıyorlar ki, tekrar Meclis Başkanlığı seçimi olmasın diye istifa ettirmiyorlar. İstanbul’un alınmasına yönelik soru işareti taşıdıklarını düşünüyorum. Çünkü Ekrem İmamoğlu sürpriz yapabilir.”

Kılıçdaroğlu “İstifa etmesine gerek yok”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Yıldırım’ın istifa etmemesinin nedeninin “zaten seçimi kazanamayacak” olmasından kaynaklandığını ifade etti:

“İstifa etmesine gerek yok. Zaten tekrar gelecek buraya, Ankara’ya. Bu yetiyor bize. Binali Bey de farkında bu durumun. Tabloyu görmemesi mümkün değil.”

(Kaynak: haberayyildiz.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.