İYİ Parti, ‘Cumhur İttifakı’ engeline takıldı!

İYİ Parti, ‘Cumhur İttifakı’ engeline takıldı!
13.07.2019
A+
A-

AKP ile MHP ittifakı, İYİ Parti tarafından 1 yıl içerisinde Meclis’e sunulan 43 araştırma önergesini reddetti. Reddedilen önergeler arasında kamuoyunun menfaatini yakından ilgilendiren birçok konu başlığı var.

İYİ Parti’nin TBMM’de birinci yılı dolarken, yaptığı çalışmalar AKP ile MHP ortaklığıyla kurulan Cumhur İttifakı engeline takıldı. Kamuoyunun menfaatini yakından ilgilendiren ve aydınlatılmasını talep ettiği tüm konular AKP ile MHP ittifakı tarafından Meclis’te engellendi.

TREN FACİASININ ÜSTÜ KAPATILDI

8 Temmuz 2018 tarihinde Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde meydana gelen tren kazasında 5 kişi ölmüş 317 kişi de yaralanmıştı. İYİ Parti tarafından Meclis’e sunulan araştırma önergesi CHP tarafından kabul edilirken; AKP ile MHP reddetmiş, HDP ise çekimser kalmıştı.

MHP ‘SEÇİMİ VAADİNİ’ REDDETTİ

Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarını 24 Haziran genel seçimleri öncesi seçim beyannamesine taşıyan MHP, İYİ Parti tarafından Meclis’e sunulan EYT’lilerle ilgili araştırma önergesini AKP ile birlikte reddetmişti. Yine kamu çalışanlarının 3600 ek göstergeden yararlanabilmesi hakkında sunulan araştırma önergesi sadece CHP’den destek bulmuş, AKP ve MHP’den ret gelmişti.

MİLLİ KONULARDA BİLE DESTEK YOK

Tank ve palet fabrikasının özelleştirilmesinden, Tunceli’de 2 askerin donarak şehit olmasına; FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılmasından, bazı kamu kurumlarından T.C ibaresinin kaldırılmasına; Amerika’nın YPG’ye silah desteğinin araştırılmasından, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yönelik olumsuz uygulamaların incelenmesine kadar önemli konularda MHP, Cumhur İttifakı’ndaki ortağı AKP ile hareket ederek destek vermemeyi tercih etti.

SADECE BİRER KEZ ‘EVET’ DEDİLER

AKP ile MHP, İYİ Parti’nin Meclis’e sunduğu araştırma önergelerine sadece birer kez ‘Evet’ dedi. MHP, fındık üreticilerinin yaşadığı sorunların incelenmesi hakkındaki önergeye; AKP ise, vakıf üniversitelerinin durumlarının araştırılması hakkındaki önergeye destek verdi.

(Yeni Gaste)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.