İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclisi Grubu, Bursa’nın sesi oldu…

27.09.2018
A+
A-

İYİ Parti’nin kurulması sonrası, 1 Nisan 2018 tarihi itibari ile Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde Grup kuran İYİ’ler, Meclise uzlaşı kültürü politikası ile damgasını vurdu.

Mustafakemalpaşa’dan Prof. Dr. Hasan Ertürk, Karacabey’den Hüsnü Doğruoğlu ve Adnan Akın, Orhaneli’den Avni Çimen Akın, İnegöl’den İsmail Kahraman ile Yenişehir’den Ercan Özel’den oluşan İYİ Parti Grubu, Bursa genelindeki sorunları masaya yatırdı. İYİ Partililer mecliste muhalefetin de özgün sesi ve nefesi oldu. Grup sözcüsü Prof. Dr. Hasan Ertürk, Bursa’nın özelinde önemli açıklamalarda bulundu.

BÜYÜKŞEHİR GEÇİT VERMEDİ!

Prof. Dr. Ertürk; “1 Nisan 2018 tarihi itibari oluşturduğumuz gurubumuzun iyi niyet bildirgesini meclisimizde açıklayarak çıktığımız yolda, ilke ve prensiplerimizi kamuoyu ile paylaşmıştık. 30 Mart 2014’de her birimiz ilçelerimizden seçilerek, Bursa ve Bursalılara hizmet etmeye başladık. O gün muhalefet partilerinin komisyona girebilmesi için en az kendi partisinden 9 üye gerekli iken bu sayı biz gurup oluşturunca 7’ye düşürdüler. Biz de komisyonlarda yer almak için sayının 6’ya indirilmesini istedik! Zamanın yönetimi komisyonda bize verecekleri ödenek olmadığı gerekçesi ile talebi reddetti. Biz ücret istemiyoruz dedik, onu da kabul etmediler, bari gözlemci olalım dedik. O da çeşitli gerekçelerle kabul edilmedi. Büyükşehir Belediyesinin kendi bütçesini katlayan milyon bütçeli iştirakleri, şirketleri var. Bunların gelir- gider dengesi ile yatırımları noktasında bilgilendirilme ve yönetim kurulunda bulunma arzusu olan muhalefet partilerine, yine Büyükşehir geçit vermemiştir” dedi.

ELLERİNDE NE VARSA SATIŞA ÇIKARDILAR!

Prof. Ertürk, 3 konuda hassas olduklarını belirterek; “Tüyü bitmemiş yetimin hakkını savunmak, belediye kaynaklarının tarumar edilmesini önlemek için çıktığımız bu yolda eğilmeden, bükülmeden gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Su cenneti olan ilimizin su kaynakları hoyratça yabancı ortaklı sermayelere üç kuruşa satılıyor, pazarlanıyor. Biz İYİ Parti olarak su kaynaklarının satılmasını istemiyoruz. Belediye kendi bütçesinden hayli fazlaca borçlanmış. 6 milyar borç var. Bu borcun hangi yatırımlar için yapıldığı noktasında muallak noktalar var. Borç yapılmış ama sonuç ortada yok. Bu borçları öteleyebilmek, yeni kredilere zemin hazırlamak için Büyükşehir envanterinden çıkabilmek için ne yapıyorlar. Elde ne kaldı ise satışa çıkartıyorlar, gerçi onu da ellerine bulaştırdılar. Arsa, arazi ya da mülklerine alıcı çıkmıyor. Devlet kurumları ile borçlarından mahsuplaşarak belediyenin önümüzdeki günlerde borç yükünün azalıp koşacaklarını zannediyorlar ama aslında bu takaslarla kendileri suni teneffüs dahi alamıyorlar. Kentsel Dönüşüm ve İmar Barışı ise, Bursalılar içinde sarmal oldu!  0,50 emsal ile rantiye ekonomisine dönüşen Nilüfer odaklı dönüşüm mahkeme kararı ile durduruldu. Parsel bazlı dönüşümden ada bazlı dönüşüme geçtiler. Bunu da birkaç aya kalmaz kaosa dönüştürecekler. Gelecek nesillere dedelerinin belediye borçlarını bırakacak bir zihniyetle yönetiliyoruz. Altyapıyı tamamlamadan kaldırım yapıyorlar. Yeşile düşman bir şekilde yaptıkları kaldırımlar nedeni ile ne ağaç bırakıyorlar ne çim!” diye konuştu.

MAKAMINA BİLE GİDEMİYORSUN!

İyi niyetle önceki dönem belediye başkanının kamu yararına olarak gördüğü önerge ve taleplerini desteklediklerini belirten Mustafakemalpaşa Belediye Meclis Üyesi Ertürk; ‘’Geçmişteki iyi niyeti de şimdi Sayıştay soruşturmaları ile ödüyoruz. En son kirasını ödemediği için Bursaspor yüzünden soruşturmaya tabii olduk! Mustafakemalpaşa Belediyesi ise tam evlere şenlik. Kule Restaurant, Gençlik Merkezi gibi vaatleri ile meydanlardan oy isteyenler bugün bırakın halk arasında dolaşmayı, makam odalarına gitmeye bile çekiniyorlar. Büyükşehir’e bağlanmayı kurtuluş olarak gösterenler, bugün köy yollarını asfaltlatmaktan aciz! Büyükşehir ve Mustafakemalpaşa Belediyesinden halkımıza söz verip yapmadıkları tüm işler için hesap soracağız!” ifadelerini kullandı.

MÜHÜRLENMESİNE RAĞMEN BİTTİ!

Karacabey Belediye Meclis Üyesi Hüsnü Doğruoğlu da ilçe çiftçisinin ve tarıma dayalı sanayi tesislerinin kan ağladığını dile getirdi. Doğruoğlu; “İlçe belediyesi beynelminel yönetiliyor. Belediye başkanı ilçesindeki konulara vakıf bile değil. Alın size tek örnek. Şahin Köyümüz’de Mehmet Erbil’in sahibi olduğu şirket Erbil Kolejleri altında 1. derece tarım arazisi üzerinde ikisi başka vatandaşlara ait olup sonradan firma tarafından satın alınan tarlalara anaokulundan, liseye kadar bir kompleks yapmak için inşaata başladılar. Konu muhalefet meclis üyelerinin dikkati ile Karacabey Belediyesine intikal etti. İnşaat izni olmayan bina birkaç kez para cezası ile inşaatın mühürlenmesi sürecinin halen devam ettiği şu günlerde, binalar göstere göstere tamamlandı! Karacabey’i anlatmakla oradaki sıkıntıları biz açıklayamayız. Gidip oraya yaşamanız lazım” dedi.

ŞÜKÜR İNEGÖL’E DENİZİ GETİRDİK!

İnegöl Belediye Meclis Üyesi İsmail Kahraman’ın hedefinde ise ilçede yapılmaya çalışılan belediye binası vardı.

Kahraman; “Bursa Büyükşehir’e bağlanmakla en mağdur ilçe konumuna İnegöl düşmüştür. Kendi kendine gelir-gider dengesi olan, yatırımlarını kendi bütçesi ile yapan ilçemiz maddi kaynak için Büyükşehir’e avuç açacak noktaya gelmiştir. Elde tutulur bir hizmet alamadığı gibi İnegöllüler de mağdur durumdadır. Geçenlerde yağan aşırı yağışta ilçenin sokakları dereye döndü. Vatandaşlarımız İnegöl’e denizi getirdiği için Büyükşehir’e teşekkür ettiler! Bu yoklukta İnegöl Belediyesi 80 milyon yatırımla yeni 200 odalı Belediye Sarayı yaptırmaya çalışıyor! Her alanda sınıfta kaldık. İnegöllülerin saraya değil, adil hizmete ihtiyacı var. 20 yıl saray taksiti ödemek istemiyorlar!” şeklinde konuştu.

ÇEVRE KATLİAMINDA BİRİNCİYİZ!

Karacabey Belediye Meclis üyesi Adnan Akın ise yaptığı açıklamada, “Karacabey’in en büyük sorunu çevre katliamı! Langoz ormanlarını turizm için kuruluş olarak görenler Kocadere’nin temizliğinin önemini idrak edemiyorlar. Tüm nehirlerimiz, derelerimiz Karacabey Boğazı’nı kirletiyor. Önce su kaynaklarımızın temizliğine önem vermeliyiz. Çevreyi kirletmekte Bursa birinciliğini hiçbir şartta bırakmıyoruz!” dedi.

FUTBOLCULARI KAPLICA KAPLICA GEZDİRİYORUZ!

Orhaneli Belediye Meclis Üyesi Avni Çimen Erin ise, “Büyükşehir her fırsatta Dağ yöresinin hizmette ilk sıralarda olduğunu söylüyor. Haklı başımızı nereye çevirsek bir hizmet tabelası görüyoruz. Mesela; 2012’de yapılan stadın tribünlerine koltuk sırası gelmediğinden seyirciler evinden, kahvede gördüğü sandalyeyi kapıp maçı izliyor.  Statta duş olmadığı için futbolcuları da maçtan sonra hamama götürüyoruz, hamdolsun hizmetin hasını gördük! İlçenin tatlı su kaynakları 15,00’den sonra kesiliyor. Altyapısını yapmadan sokak taşlarının üzerine asfalt dökülüyor, sonra akıllarına bir şey geliyor 20 gün sonra asfaltladıkları yeri söküyorlar!” diye konuştu.

YENİŞEHİR; BURSA’NIN KAPISI OLACAK!

Yenişehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Özel yaptığı açıklamada, “Yenişehir’de kimi yoldan çevirseniz biz ne yaptık diyerek Büyükşehir ve ilçe belediyelerinden şikayet ediyor. Halk kandırıldığından da son derece emin. 2014 seçimlerinde verilen sözlerden tek bir tanesi gerçekleşmedi. Kent Meydanı, Kapalı Pazar alanı, Otopark gibi vaatleri sadece söylemde kaldı. Yenişehir halkı, iyi niyetinin kurbanı oldu’’ dedi.

Yenişehir için umut olan YHT ile Oto Test Merkezinin tasarruf tedbirleri kapsamında projelerinin iptalinin vatandaşların umutlarını paramparça ettiğini ifade eden Ercan Özel, ‘’İYİ Parti kadroları, ilçe teşkilatı 7/24 Yenişehirli’nin yanında çalışarak, ilçeyi düzlüğe çıkaracaktır. Yetişmiş kadrolarımızla makus talihimizi yeneceğiz. Havalimanımız olmasına rağmen bizi İstanbul’a göbek bağı ile bağlayanlardan hesap soracağız. Yenişehir yine, yeniden Bursa’yı Dünya’ya bağlayan kapısı olacaktır! İnsanlarımız artık sokaklarda yürürken labirentten geçiyormuş gibi kıvrıla kıvrıla yürüyemeyecek, İYİ Partili belediyemizde her vatandaşımıza eşit hizmet ile tarihi dokuları ayağa kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.