İYİ Parti Bursa’da Kurucu İl Başkanı Yılmaz’dan hodri meydan!

İYİ Parti Bursa’da Kurucu İl Başkanı Yılmaz’dan hodri meydan!
15.08.2020
A+
A-

İYİ Parti Bursa teşkilatlarında il kongresi heyecanı yaşanıyor. Partinin Bursa İl 2. Olağan Kongresi, 16 Ağustos Pazar günü saat 12.00’da Nilüfer İbrahim Yazıcı Stadyumunda gerçekleştirilecek.

İYİ Parti Bursa İl 2. Olağan Kongresine saatler kala partinin Kurucu İl Başkanı ve İl Başkan Adayı Yüksel Yılmaz, şampiyon kadro ile hikayeyi kaldığı yerden tamamlamaya geldiklerini söyledi.

Ziyaret ettiği ilçe teşkilatlarında delegelerin yoğun ilgisiyle karşılaşan İYİ Parti Bursa Kurucu İl Başkanı  Yüksel Yılmaz partililere seslenerek, ”sizlerin ve Bursalı hemşerilerimizin gönül dünyasında yer bulmak için geliyoruz.’dedi.

İYİ Parti Bursa Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz, “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in önderliğinde İYİ Parti’nin kuruluş kıvılcımı Bursamız’da başladı. Partimizin program ve tüzüğü Bursamız’da yazıldı. Dava arkadaşlarımla birlikte Bursa teşkilatlarını yeniden İYİ Partimiz’in lokomotifi yapmak için mücadele edeceğiz. Dün demokrasi diyorduk, bugün de demokrasi diyoruz. Dün hukukun üstünlüğü diyorduk, bugün de hukukun üstünlüğü diyoruz. Dün şeffaf, hesap verebilen ve liyakati esas alan bir yönetim diyorduk, bugün de aynı noktadayız. Bizler Yunus’un sevgisi, Mevlana’nın hoşgörüsüyle özelde partililerimizi, genelde ülkemizi kucaklamaya, onlarla tek yumruk olmaya geliyoruz. Bizler kişileri değil, sistemleri konuşmaya, onları tesis etmeye, tek kişiyi değil, ortak aklı harekete geçirmeye, gruplaşmaları değil, bir olmaya, biz olmaya geliyoruz. Bizler; il binasını ilçe binalarını, teşkilat birimlerini halka sonuna kadar açan, bu bizim evimizdir anlayışını en ücra köşedeki üyemizin de içselleştirdiği, güler yüzlü insanların tabanıyla buluştuğu ve partimizin neden İYİ Parti adını aldığı cevabını da verdiğimiz yapıları yeniden tesis etmeye, hikayemizi de kaldığı yerden tamamlamaya geliyoruz. Bizler cesurlar hareketinin öncüsü Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’i Cumhurbaşkanı yaparak ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçişi sağlamaya geliyoruz.” dedi.

“HİZMET YARIŞINI DAHA ÜST SEVİYELERE ÇIKARMAK İÇİN ADAYIZ”

Yılmaz; “Ülkemizin yeniden normalleşmesine sağlamak için geliyoruz. Bizler “talimatlarım ile vicdanınız arasında kalırsanız vicdanınızı dinleyin” diyen Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener’in vicdan sesini bütün kurullarda tesis etmeye, ahlakı siyasetle buluşturmaya, güzellikleri ve zarafeti öne çıkararak kabalığı, yozluğu bitirmeye geliyoruz. Bizler son yüzyıldır bu coğrafyada yaşanılan oyunları bozmaya, ötekileştirilen insanlarımıza umut olmaya, göz ardı edilen liyakati yeniden tesis etmeye, yok edilen adalet sistemini yeniden kurmaya, bozulan sosyal devlet ilkesini onarmaya, Cumhuriyetimizin sarsılan değerlerini yeniden işler hale getirmeye geliyoruz. Bizler bu ulvi değerlerimize sahip çıkmada, Bursa teşkilatları olarak dün olduğu gibi bugün de belirleyici gücü olduk ve olacağız. Zira yaptıklarımız bundan sonra da yapacaklarımızın en büyük referansıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bugüne kadar Bursa teşkilatlarında hizmet vermiş ve vermeye devam eden dava arkadaşlarıma huzurunuzda teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet yarışıdır. Nasip olursa bizlere devredeceğiniz İYİ Parti’nin hizmet bayrağını, zirveye taşıyacağımızdan emin olun. “Bir gez gönül yıktın ise, kıldığın namaz değil” diyen hak aşığı Yunus Emre’nin aydınlattığı yolumuzda gönülleri yıkmadan; sizlerin ve Bursalı hemşerilerimizin gönül dünyasında yer bulmak için geliyoruz.” diye konuştu.

“ÇAPSIZ, KISIRLAŞAN SİYASET İÇİN DEĞİL BİZ OLMAK İÇİN ADAYIZ”

“Türk milletinin sorunlarının yegâne ve öncelikli çözüm noktası, siyaset kurumlarıdır. Toplumsal meselelerimizin çözümü için bir zemin olarak görülen siyaset arenasında yaşanan tıkanıklık ve buna bağlı olarak ortaya çıkan arayış herkesin malumudur. Kısırlaşan ve alternatifsizleşen bu siyaset tablosunda Türk milleti tek adamlığa mahkûm edilmiştir.” ifadelerini kullanan Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

”Böylesi bir ortamda ortak akıl yerine tek akılla yönetilen ülkemizde, halkımız 20 yıl sonra nasıl bir ülkede yaşayacağını ön görememektedir. Yaşadığımız bu süreçte iktidar kadar muhalefet partileri de çözümsüzlüğün birer parçası olmuştur. Ülkemizin bu çıkmazlarında, toplumun her kesiminden yükselen seslere  kulak veren, yapılan çağrılara icabet eden Meral Akşener ve etrafında toplanan Türkiye sevdalıları yeni bir siyasi hareketin temelini atarak, İYİ Parti’yi  kurmuşlardır. Demokratik ülkelerde siyasi partiler, toplumda var olan sosyal, kültürel, ekonomik ve toplumsal ihtiyaçlara çözüm üretmek amacıyla kurulurlar. Bu münasebetle İYİ Parti;

Ülkemizde yaşanan bu siyasi tıkanmışlığa çözüm bulmak, gerçek anlamda toplumsal muhalefet ihtiyacına cevap olmak,

Bozulmuş olan toplumsal düzeni onarmak,

Kutuplaştırılan,

Ayrıştırılan Türk halkının kardeşlik hukukunu inşa etmek,

Toplumsal adaleti sağlamak,

Ekonomi ve eğitim başta olmak üzere hayatın her alanında fırsat eşitliğini temin etmek,

Bireysel özgürlüklerin önündeki engelleri kaldırmak,

Devlete güveni yeniden sağlamak adına,

kurulmuştur.

Çünkü biz biliyoruz ki, Sayın Akşener’in liderliğindeki İYİ Partililerin yönettiği ülkemizde devletin bürokrasisi parti militanlarıyla, yandaşlar ile cemaat ve tarikat mensubu çapsız ve yeteneksiz insanlar tarafından değil, bilgi, birikim sahibi ve liyakat sahibi vatan evlatları tarafından yönetilecektir. İYİ Parti iktidarında ülkemiz nefis ile ihtiras ile değil; akıl ile, irfan ile yönetilecektir.

İYİ Parti iktidarında; “Güçlü Kral” anlayışı ile değil, “Güçlü Kurallar” ile yönetilen bir Türkiye olacak.

İYİ Parti iktidarında; bizim gibi düşünmeyenleri terörist ilan etmeyeceğiz. Bilakis farklı düşünenlerin fikirlerini dile getirmesinde en önemli güvenceleri biz olacağız.

İYİ Parti iktidarında; din adamları ve görev yaptıkları mekânlar siyaset merkezi olmaktan çıkarılacak ve mabetlerimiz dinimizin doğru anlatıldığı kutsal mekânlar haline gelecektir.

İYİ Parti iktidarında; devleti yönetenlerin, yakın ve uzak akraba-i taallukatının adı sanı bilinmeyen adalarda hesapları, Türkiye’de kaydı bulunmayan gemileri-gemicikleri, şirketleri-holdingleri olmayacak. Ülkemizin bankalarında, şeffaf, denetlenebilir hesapları, kendi ülkelerinde vergilerini ödeyen işleri olacaktır.

İYİ Parti iktidarında; adalet birilerinin tekelinde, siyasetin eteğinde değil, Bağımsız Türk yargısının ellerinde olacak.

İYİ Parti iktidarında; yoldan çıkarılmış Türkiye Cumhuriyeti treni tekrar raylarına geri döndürülecek. Ülkemizde çekilen sıkıntılar son bulacak ve Aziz milletimiz hak ettiği İYİ bir yönetime kavuşacaktır.

İYİ Parti iktidarında; devlet gerekli tedbirleri alarak çiftçimizin ürettiği ürünlerin değer kazanması sağlayacak, geleceğine güvenle bakmalarını sağlayacak ve yeniden efendi haline getirilecektir.

İYİ Parti iktidarında Gelir dağılımındaki adaletsizlik ortadan kalkacak, yoksulluk son bulacak ve yolsuzluk ise tarihe karışacaktır.

Velhasılıkelam bu söylediklerimizin gerçekleşmesi için İYİ Parti iktidar olmalıdır.

Umutların yeşermesi, kaygıların, korkuların bitmesi adına İYİ Parti iktidar olmalıdır.

Adaletin tesisi, hukukun haklıdan yana icrası için İYİ Parti iktidar olmalıdır.

Çocuklarımıza bırakacağımız mutlu ve müreffeh bir Türkiye için İYİ Parti iktidar olmalıdır.

Türkiye’nin düze çıkması için, halkımızın daha İYİ bir yaşam umudu için, komşularımızla barış içinde İYİ ilişkiler kurmamız için İYİ Parti iktidar olmalıdır.

Türk milletinin sorunlarının yegâne ve öncelikli çözüm noktası, siyaset kurumlarıdır. Toplumsal meselelerimizin çözümü için bir zemin olarak görülen siyaset arenasında yaşanan bu iktidar Cumhuriyetin kurucusunu ve kurucu değerlerini itibarsızlaştırıp kurumlarının içini boşaltarak ya da işlevsizleştirerek Yürütme, Yasama ve Yargı erkini tek kişide toplamıştır.”

“VİZYONSUZ, UFUKSUZ OLMAMAK İÇİN ADAYIZ”

İYİ Parti Bursa İl Başkan Adayı Yüksel Yılmaz; “Türk milleti bu ağır şartlar altında yarınlarına kaygı ile bakar hale gelmiştir. Oysa siyaset kurumu bu problemlerin çözüm merciidir. Yaşadığımız bu süreçte iktidar kadar muhalefet Partileri de çözümsüzlüğün birer parçası olmuştur. İşte bu bağlamda Ülkemizde yaşanan bu siyasi tıkanmışlığa çözüm bulmak, Gerçek anlamda toplumsal muhalefet ihtiyacına cevap olmak, Bozulmuş olan toplumsal düzeni onarmak, Kutuplaştırılan, ayrıştırılan Türk halkının kardeşlik hukukunu inşa etmek, Yıkılmış olan devlete güveni yeniden sağlamak adına, yapılan çağrılara icabet eden Meral Akşener ve etrafında toplanan Türkiye sevdalıları yeni bir siyasi hareketin işaret fişeğini çakmıştır. Bu fişek Amblemi Güneş olan Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkaracak, umutsuzların umudu olacak İYİ Parti’nin güneşidir. Partimizin ortaya çıkışında belirlediği hedefleri hayata geçirerek Bursa’da birinci parti ve Türkiye’de iktidar olmak için bu kutsal olduğu kadar sorumluluğu da büyük olan Bursa İl Başkanlığına adayım. Aday olmamızdaki diğer bir husus ise yaklaşık 20 yıla yakın süre zarfında, ülkemizin AK Parti iktidarı tarafından yönetildiği hepimizin malumudur. Milletçe içinde bulunduğumuz durumda gün gibi aşikârdır. Aziz milletimizin teveccühü iktidara gelen Ak Parti hükümeti, devri iktidarlarında uygulamış olduğu, vizyonsuz, ufuksuz ve akılsız politikalarla ülkemizi getirmiş olduğu durum gözler önündedir. Maalesef hayatın birçok alanında, durum eskisinden çok daha vahim haldedir.İktidar olmadan önce aziz milletimize vaat edilen güzel hayaller ile, iktidar dönemindeki uygulamalar arasında, maalesef  hiçbir benzerlik bulunmamaktadır. Siyasal, sosyal, kültürel ve  ekonomik alanlar ile birlikte hayatın  diğer alanlarını ilgilendiren mecralarda da işler arzu edildiği gibi gitmiyor, hiç bir şey söylendiği gibi ifade edildiği gibi görünmüyor. Hatta tam tersine gözüküyor. Dolayısıyla Milletimiz içinde bulunduğu bu durumdan memnun olmamakla birlikte  geleceğinden umutsuz ve karamsar bir halde. Böylesi bir ruh ikliminin hakim olduğu demokratik toplumlarda millet çare, umut olarak gözleri muhalefet partilerine çevirir. Ama gel gör ki bizim ülkemizde muhalefet partilerinin söylem ve politikaları ile milletimize umut ışığı olamadığı da  aşikardır. Ne zamana kadar! Ülkemdeki bu vaziyeti hali kabul etmiyorum “bu durum böyle gitmez kardeşim” diyerek ortaya  cesurlar hareketinin lideri Sayın Meral Akşener sizlerin desteğiyle, bu kadim şehrin insanlarının ön ayak olmasıyla İYİ Parti kurana kadar. Sayın Akşener İYİ Parti kurup Türk siyasetindeki yerini aldıktan sonra 2,5 yıllık süre zarfında siyasi hayatımızı domine etmiştir. Sayın Akşener ve iyi parti sayesinde, kurulduğu günden bugüne hem yerel hem genel seçimlerde kaybetmeyen sayın Erdoğan ve Ak parti yenilgiyle tanışmıştır. Bu durum başta gençlerimiz olmak üzere ülkemiz insanlarında geleceğe dair  umutların yeşermesine vesile olmuştur.” şeklinde konuştu.

“GELECEĞE GÜVENLE BAKMANIZ İÇİN ADAYIZ”

Kurucu Başkan Yılmaz; “Çünkü biz de ve milletimiz de biliyoruz ki; Sayın Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti iktidarında; devletin bürokrasisi bilgi, birikim sahibi ve liyakat sahibi vatan evlatları tarafından yönetilecektir. Ülkemiz nefis ile ihtiras ile değil akıl ile irfan ile yönetilecektir.

Yüce devletimiz;

İYİ Parti iktidarında ben yaptım oldu gibi “Güçlü Kral” anlayışı ile değil, “Güçlü Kurallar” ile yönetilecektir.

İYİ Parti iktidarında; din adamları ve görev yaptıkları mekânlar siyaset merkezi olmayacaktır.

İYİ Parti iktidarında; adalet muktedirlerin iki dudağı arasında değil, Bağımsız Türk yargısında olacaktır.

İYİ Parti iktidarında; makasından çıkarılmış Türkiye Cumhuriyeti treni tekrar raylarına geri döndürülecektir.

İYİ Parti iktidarında Gelir dağılımındaki adaletsizlik ortadan kalkacak, yoksulluk son bulacak ve yolsuzluk ise tarihe karışacaktır.

Çünkü biz biliyoruz ki; Akşener’in yönettiği Türkiye’de Türk siyasetinde demokratik işleyiş hakim olacaktır.

Çünkü biz biliyoruz ki; Akşenerin yönettiği ülkemizdeki 25 milyon öğrencimiz yarınlara umutla, 40 milyon gencimiz ise geleceğe güvenle bakacak.

Kısaca İYİ Parti iktidarında ülkemizde çekilen sıkıntılar son bulacak ve aziz milletimiz hak ettiği İYİ bir yönetime kavuşacaktır. Bütün bu söylenenlerin vücut bulması ve gerçeğe dönüşmesi Türkiye’nin  İYİ Parti iktidarına ihtiyacı vardır. Bizler de bu düşünceden hareketle, iktidar hedefine ulaşmak için sorumluluk alanımız olan Bursamız’da partimizi başarılı kılmak adına, iktidar olmak adına, bir başka sportif ifadeyle Bursa’da şampiyon olmak adına arkadaşlarımla beraber “İLK GÜNKÜ AŞKLA” “İLK GÜNKÜ MUHABETLE” “BİZ BİR OLURSAK GÜÇLÜYÜZ” düşüncesinden hareketle  yola revan olduk. Eğer biz Bursa’da olursak ki olacağız, İYİ Parti Türkiye’de iktidar ve Meral Akşener de Cumhurbaşkanı demektir. Bursa’nın yakın siyasi tarihindeki seçim sonuçlarına baktığımızda bunu rahatlıkla görmekteyiz. O sebeple Bursa’da şampiyon olmak için, hepsi alanında bir birinden değerli isimlerle, güçlü bir kadro ile karşınızdayız. Delege arkadaşlarımız teveccüh gösterip bizi yeniden göreve layık görürse, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Vereceğiniz desteğe şahsım ve arkadaşlarım adına şimdiden çok teşekkür ediyorum. Şampiyonluk parolasıyla çıktığımız bu yolda aramızda bulunan ve mazereti nedeniyle an itibarıyla burada olamayan fakat önümüzdeki süreçte bizlere yarenlik edecek çalışma arkadaşlarımı sizlere takdim etmek istiyorum:

  • Haluk Hısımcıl
  • Adnan Koca
  • Emine Yıldız
  • Halil Aydın
  • Hatice Akdağ
  • Nermin Ceyhan
  • İsmail Asa
  • Birgül Günay Yıldız
  • Ömer Faruk Hayal
  • Rufai Tarsus
  • Elif Çandır
  • Tahsin Küçükaslan
  • Ahmet Koç
  • Elif Gökbulut Türkmen
  • Güven Turan
  • Selim Tak
  • Mehmet Can Yazıcı
  • Erten Kayan
  • Ergün Elibol
  • Fatih Ağırman
  • Zehra Gülgeç Bekar
  • Yılmaz Unutmaz
  • Tugay Ateş
  • Ömer Aydoğdu

İlçe teşkilatlarımızdan önerilecek diğer isimlerle bu kutsal göreve aday olduk. ‘Niyetimiz hayır; akıbetimiz de hayır olur’ düşüncesiyle İl Kongremizi yapacağız.” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: bayrakhaber.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.