İYİ Parti Bursa teşkilatından Başkan Aktaş’a 30 Ağustos tepkisi

İYİ Parti Bursa teşkilatından Başkan Aktaş’a 30 Ağustos tepkisi
22.07.2019
A+
A-

İYİ Parti Bursa teşkilatı, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın geçtiğimiz hafta belediye meclisinde yaptığı toplu ulaşımın 30 Ağustos’ta ücretsiz yapılmasına yönelik sözlerine sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, düzenlediği basın toplantısında İYİ Parti Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi üyelerinin Kurban Bayramı ve 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu ulaşımın ücretsiz yapılması konusunda verdiği önergenin görüşülmesi esnasında Başkan Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı Ormancılık Günü ve Hukukçular Günü ile eşdeğer tutmasını eleştirdi.

İl Başkanı Bahadır açıklamasında, ‘’Alinur Aktaş’ın yaptığı bu talihsiz konuşma, atalarımızın ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış, Türk milletinin vicdanını derinden yaralamıştır’’ dedi.

‘’Sayın Başkana hatırlatmak isteriz ki; 30 Ağustos alelade bir gün değildir’’ ifadelerini kullanan İYİ Parti Bursa İl Başkanı Yahya Bahadır, ‘’30 Ağustos Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk halkıyla birlikte başlatılan Kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlanışının kutlandığı gündür’’ diye konuştu.

İl Başkanı Bahadır, açıklamasında şunları söyledi:

‘’30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Bursa’da toplu ulaşımın ücretsiz yapılması talebi, İYİ Parti Meclis Grubunca Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin Temmuz ayı oturumunda teklif edilmiş ve Başkan Alinur Aktaş’ın 30 Ağustos günü ile ilgili sarf ettiği sözlerine karşı oluşan şiddetli tepki ve tartışmalar sonucunda Belediye Meclisi’nde kabul edilmiştir.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik günü Bursa’da toplu ulaşımı ücretsiz yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda da toplu ulaşımın ücretsiz yapılması talebimiz ile ilgili verdiği cevapta; 30 Ağustos Zafer Bayramının Türk halkının genelini ilgilendiren bir bayram olmadığını sadece protokolü ilgilendirdiğini belirterek, Ormancılık Günü ve Hukukçular Günü gibi günlerde de toplu ulaşım hizmetlerinin ücretsiz yapılmasına karşı olduğunu ifade etmiştir.

Başkan Aktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili sarf ettiği sözleriyle ilgili yazılı, görsel ve sosyal medyada oluşan şiddetli tepkiler üzerine sözlerinin çarptırıldığını iddia etmiştir.

Bu talihsiz konuşma atalarımızın ve Kurtuluş Savaşı şehitlerimizin kemiklerini sızlatmış, Türk milletinin vicdanını derinden yaralamıştır.

Sayın Başkana hatırlatmak isteriz ki; 30 Ağustos alelade bir gün değildir.

30 Ağustos Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk halkıyla birlikte başlatılan Kurtuluş mücadelesinin zaferle taçlanışının kutlandığı gündür.

30 Ağustos; Kurtuluş Savaşımızda yüzbinlerce şehidin kanlarıyla suladığı bu toprakların, bize ikinci vatanımız olarak yaşamamıza imkân tanıdığı için şehit ve gazilerimize minnet duyduğumuz gündür.

30 Ağustos; işgal edildiğinde meclis kürsüsüne siyah örtü serilmesine vesile olan kadim şehir Bursa’mızın, bu tarihten 11 gün sonra kurtuluşuna vesile olanlara dua ettiğimiz gündür.

Hatırlatalım ki; 30 Ağustos’un Türk milletinin en büyük bayramı olduğunu idrak edemeyen zihniyet, işgalci Yunan ordusunun, Osman Gazi’nin türbesini çiğneyip tahrip etmesini de mi hatırlayıp rahatsız olmaz?

İYİ Parti olarak bizler; Her zaman dini ve milli hasletlerimize sahip çıkarak Türk milletimizin emrinde ve hizmetinde olacağımıza söz veriyoruz.

Bu vesile ile ileriye matuf olarak Bursalı hemşehrilerimize bütün dini ve milli bayramlarda belediye toplu ulaşım araçlarının ücretsiz yapılmasını teklifini İYİ Parti Büyükşehir Belediye Meclis Grubu olarak gündeme getireceğimizi şimdiden kamuoyuna ilan ediyor.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.