İYİ Parti Bursa İl Başkanı Bahadır: İlçe Başkanı Fehim Çaptık, kendi takdiriyle istifa etmiş

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Bahadır: İlçe Başkanı Fehim Çaptık, kendi takdiriyle istifa etmiş
02.01.2019
A+
A-

CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde sona yaklaşılırken, Mudanya’da kendi partisi yerine aynı zamanda kayınbiraderi olan CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı “kayırdığı” ve bu nedenle de başta istifasını veren İYİ Parti Mudanya İlçe eski Başkanı Fehim Çaptık olmak üzere partisinin ilçe teşkilatının durumdan son derece rahatsız olduğu öne sürülen Yahya Bahadır, Lodos Haber’e yaptığı açıklamada, “CHP’nin Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz siyaseten beni hiç ilgilendirmiyor!” dedi.

Siyasi kamuoyunda bir süredir tartışma konusu olan, “Yahya Bayadır Mudanya’da kendi partisi yerine kayınbiraderi olan CHP’li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı kayırıyor” şeklindeki iddialarla ilgili Lodos Haber’in sorularını yanıtlayan İYİ Parti İl Başkanı Bahadır, iddiaların gerçeklik değeri olmadığını öne sürerek, “Ben İYİ Parti’nin menfaatleri için ve bu menfaatler doğrultusunda çalışırım. Biz hiç bir partinin kendi iç işine karışmayız. CHP’nin Mudanya’da kimi aday göstereceği CHP’nin bileceği iştir. Bu nedenle, mevcut Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz da beni siyaseten hiç ilgilendirmiyor!” diye konuştu.

Değerlendirmesinde, İYİ Parti Mudanya İlçe Başkanı Fehim Çaptık’ın istifa kararı ile ilgili olarak da, “İlçe Başkanımız kendi takdiriyle istifa etmiş” diyen Yahya Bahadır şunları söyledi:

“Partimiz ve CHP arasında sürdürülen ittifak görüşmeleri neticesinde İYİ Parti Bursa’da, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın yanı sıra Nilüfer ve Mudanya’da aday göstermeyecek. Bu durum, her iki partinin genel merkez yönetiminin aldığı bir karar. Onun haricinde benim CHP’nin Mudanya’dan kimi aday göstereceğine karışmak gibi bir hakkım yok. Ben yalnızca kendi menfaatlerine bakar yine bu menfaatler doğrultusunda çalışırım. Kaldı ki, seçim ittifakı yapmış dahi olsak ben asla bir başka partinin kendi iç işine karışmam. Böyle bir hakkı kendimde görmem. Adayı genel merkezler belirler, kimi seçip seçmeyeceğine ise seçmen karar verir.”

(Kaynak: lodoshaber.com)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.