İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı’ndan İsmail Ok’a istifa tepkisi

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı’ndan İsmail Ok’a istifa tepkisi
18.02.2020
A+
A-

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili olarak TBMM’ye giren İsmail Ok’un partisinden istifa ettiğini açıklamasının ardından Ok’a tepkiler sürüyor.

İsmail Ok’a bir tepki de milletvekili seçildiği partisinin Balıkesir İl Başkanlığından geldi.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ”Sayın Ok’un istifa gerekçesi olarak sıraladığı iddia ve isnatlar, beşeri ilişkilerin de, demokrasi kültürünün de sınırlarını aşar niteliktedir. Balıkesir Milletvekili ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olması münasebetiyle, Sayın Ok ile birlikte siyaset yapmış olan bizlerin de bazı  hususları aziz milletimizin dikkatine sunması zorunlu hale gelmiştir.” denildi.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığından yapılan açıklama şöyle:

”Bilindiği üzere, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Sayın İsmail OK, 17 Şubat 2020 Pazartesi günü, partimizden istifa ettiğini sosyal medya aracılığıyla duyurmuştur.

Sayın İsmail OK’un istifa kararı kendisinin şahsi tasarrufudur. Türkiye Cumhuriyeti’nin her ferdinin, siyasi partilere özgür iradeleri ile üye olabilmesi veya üye olduğu siyasi partilerden istifa etmesi, anayasal bir haktır. Ancak, bu hakkın ‘hakkaniyet’ sınırları içinde kullanılması şarttır.

Sayın Ok’un istifa gerekçesi olarak sıraladığı iddia ve isnatlar, beşeri ilişkilerin de, demokrasi kültürünün de sınırlarını aşar niteliktedir. Balıkesir Milletvekili ve 31 Mart Yerel Seçimleri’nde de Büyükşehir Belediye Başkan adayımız olması münasebetiyle,

Sayın Ok ile birlikte siyaset yapmış olan bizlerin de bazı  hususları aziz milletimizin dikkatine sunması zorunlu hale gelmiştir.

Öncelikle, İYİ Parti, iktidar partisini sarmış olan “Ceketimi assam kazanırım” nobranlığını temelden ve ilkeleri gereği reddeder. Siyaset bir ekip işidir. Ve bir başarı varsa bunun ardında, gecesini gündüzüne katarak emek veren teşkilat mensuplarımız ve bu çabayı teveccühle ödüllendiren seçmenimiz vardır.

Sayın Ok, 31 Mart Yerel Seçimleri’nin ardından, teşkilatımızla ve seçmenimizle bağını kopardığı için, bu gerçeğin farkında olmayabilir. Bunu da anlayışla karşılarız.. Fakat, mevcut iktidarın;

  • Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü riske atan politikalarına,
  • Ekonomide sebep olduğu sıkıntılara,
  • Cumhuriyet değerlerimize yönelen taarruzlara,
  • Ve milletimizin maneviyatına düşürdüğü gölgelere karşı çıkarak kurulan İYİ Parti’yi, asılsız ve mesnetsiz iftiralarla muhatap kılma gayretini anlamamız, bunun ötesinde kabul etmemiz mümkün değildir..

Sayın Ok’un açıklamasında da ifade ettiği gibi, sayın Genel Başkanımızdan, tüm teşkilat mensuplarımıza kadar İYİ ve cesur insanların, Türk Milliyetçiliği’nden ve Türk Milleti’nin refahı hedefinden vazgeçmesi mümkün değildir.. Bunu en iyi bilenlerden biri de Sayın Ok’un bizzat kendisidir.

İYİ Parti’nin siyasi duruşu, ülke meselelerine bakışı, ilk günden bu yana milletimizce net bir şekilde bilinmekte ve tüm mensuplarımızca da titizlikle korunmaktadır.

Türk Milliyetçisi bir Genel Başkan’ın liderliğinde verilen bu aziz ve kıymetli mücadelenin, başardıkça hedef haline geleceğini biliyorduk.

Türkiye’de siyasi iklimi değiştiren kararlı mücadelemizin, kem gözler ve sinsi odaklarca akamete uğratılmaya çalışılacağını biliyorduk.

Bilinmesini isteriz ki;

İYİ Parti bir cesurlar hareketidir, ve bu tür saldırılara karşı da efsunludur..

Üç yıla yaklaşan bir süredir, ellerinden geleni ardına koymayanların yıkamadığı bir inanç birliğini, içimizden çıkacak vefasızlığın ve hadsizliğin zedelemesi bile mümkün değildir.

İstifa gerekçesinde, Soros Vakfı’ndan söz eden sayın Ok’a hatırlatmak isteriz ki;

Sözünü ettiğiniz o vakıf Türkiye’de siyaseti dizayn etme imkanı bulsa, ilk taşı İYİ Parti’nin camına atar.

Bölücü mihraklar, Türk siyasetine operasyon yapmaya kalksa, taarruz edecekleri ilk binalar da, İYİ Parti binalarıdır.

Bu gerçek milletimizce de bilinmekte, bu yüzden de cesurlar hareketine her geçen gün desteğini artırmaktadır.

Evet, istifa tek taraflı bir irade beyanıdır ve haktır.

Ancak, Sayın Genel Başkanımızın da vurguladığı gibi, istifa gerekçesinde “Dürüstlük” beklemek de bizim hakkımızdır.

31 Mart 2019 tarihinden bu yana, teşkilatımızın hiçbir faaliyetine katılmayan Sayın Ok’un, aidiyetten sonra hakkaniyeti de kaybettiğini üzülerek gördük.

İstifa gerekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Ekrem İmamoğlu ve ailesinin adını geçirmekse, biz İYİ ve cesur insanların asla yanaşmayacağı bir tutumdur.

İYİ Parti, aileler ve tercihleri üzerinden siyaset yapmayı kesin bir dille reddeder..

Tüm bu gerçekler ışığında, partimizden ‘Sosyal medya’ üzerinden aday olmayan Sayın İsmail Ok’un, istifasını sosyal medya üzerinden duyurmasını siyasi nezakete uygun bulmadığımızı da belirtmek isteriz.

Sayın Vekilin partimizden istifasının, hem şahsı, hem de partimiz açısından hayırlara vesile olmasını diler, kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

İYİ Parti Balıkesir İl Başkanlığı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.