İYİ Bursa İl Başkanı Bahadır’dan sıfır tolerans çağrısı

İYİ Bursa İl Başkanı Bahadır’dan sıfır tolerans çağrısı
24.08.2019
A+
A-

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır, partinin kadın yöneticileriyle birlikte basın açıklaması yaparak, kadına yönelik şiddeti kınadıklarını bir kez daha açıkladı.

İl Başkanı Bahadır parti binasında yaptığı açıklamada, dünyada cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik cinayet istatistiklerinde Türkiye’nin her yıl biraz daha kötüye gittiğine dikkat çekti ve kadının korunmasına yönelik yasaların yeterince uygulanmadığını savundu.

Dr. Bahadır, “ Elimizdeki bilgilere göre 2019 yılının ilk 6 ayında 214 kadın cinayete kurban gitmiştir. Ekonomik sıkıntılar, işsizlik, şiddete dayanan ilkel davranış anlayışı ve yasaların yeterince uygulanmaması sonucu maalesef kadına şiddet artarak devam etmektedir.

Dünya’da cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik cinayet istatistiklerinde Türkiye her yıl biraz daha kötüye gidiyor. Türkiye’de kadına karşı ayrımcılık ve şiddetin artmasının nedeni, kadınlar ve erkeklerin hayatın her alanında eşit olduğu fikrinin toplumda yerleştirilmemiş olmasıdır. Şiddet gören kadınların çoğu konuyu adli makamlara aksettirememekte yada iletse dahi sonuç alamayarak kendi kaderine terk edilmektedir. Devlet mağdur kadınlarımızı yeterince koruyamamakta ve bunun sonucunda çaresizlik, ekonomik yoksulluk içinde kalan kadın tekrar şiddet gördüğü ortama itilmektedir.” dedi.

ŞİDDETE SIFIR TOLERANS

Dr. Bahadır’ın bir de çağrısı oldu. Bahadır çağrısında, “Kadınlarımız sakatlanmaya, yaralanmaya maruz kalmakta hatta bir çoğu ölüm ile sonuçlanmaktadır. Bunların yanı sıra derede, çayda, baraj gölünde boğulmuş, ormanlık alanlarda toprağa gömülmüş, parçalara ayrılarak hunharca ve vahşice katledilmiş kadın cesetleri de bulunmaya devam etmektedir.

Hükümeti 6284 sayılı Kanun ve İstanbul Sözleşmesini etkin bir şekilde uygulamaya ve buna göre yasal önlemleri almaya davet ediyoruz. Evliliklerde itaat et, rahat et şeklinde şiddeti körükleyecek açıklamaların yapılmamasını istiyoruz. Kadına her alanda eşitlik istiyoruz.

Şiddetin bahanesi yoktur. Şiddete sıfır tolerans diyoruz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.