İşte Meral Akşener’i istifaya götüren gelişmeler…

22.07.2018
A+
A-

İYİ Parti’nin Afyonkarihasar’ın Sandıklı ilçesinde yapılan üç günlük çalıştayının son günü Genel Başkan Meral Akşener, “Seçimlerdeki sonucun sorumluluğu bana aittir. Bu durumda istifa etmem gerekir” diyerek kürsüden inip çıkış kapısına doğru yürüdüğü ancak partililerin kapıları tuttuğu ve “Gidemezsiniz, bizi bırakamazsınız” diye bağırdıkları öğrenildi.

Sözcü’nün haberine göre çalıştayın açılışında, “Herkes istediği konuda, istediği kadar konuşacak, kimsenin sözü kesilmeyecek. Gerekirse gece yarısına kadar bekleyeceğiz. Bizi eleştirenlere karşı da en küçük olumsuzluk yapılmayacak” diyen Meral Akşener, çalıştayın son gününde konuşmaların uzaması üzerine, “Hayır, herkes konuşacak. Gece yarısına kadar da sürse dinleyeceğiz” dedi.

Konuşmacılar içerden ve dışarıdan partiye yapılan müdahaleler, CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin adaylık sürecinin kendilerine verdiği zararı da anlattı. Parti yönetimine dönük eleştiriler daha çok partinin teşkilatlanma, aday seçimi konusunda yoğunlaştı. Seçime kısa süre kalıncaya kadar kamuoyu araştırmalarında yüzde 18 civarında görünen oy oranının, seçimde yüzde 10’un bile altına inmesinin nedenleri tartışıldı. Konuşmacılar arasında parti yönetiminin değiştirilmesi için kurultay isteyenlerde oldu.

İSTİFA ETMEM GEREKİR

Bütün konuşmaları dinleyen, not alan Akşener, kurultayın kapanışını yapmak için kürsüye çıktı. Konuşmasının sonuna doğru oldukça duygusallaştığı gözlenen Akşener, “Genel başkan olarak  sorumluluk bana aittir. Bu durumda istifa etmem gerekir” dedi. Akşener daha sonra güçlükle kapıdan dışarıya çıkıp otomobiline binince, bu kez partililer aracın hareket etmemesi için otomobilin önüne yattı. Partililer Akşener’in bölgeden ayrılmasını tamamen engellemek için otomobilin önüne ve arkasına araçlar getirip park etti. Genel başkanın otomobiline binmesine rağmen gitmesine engel olan partililer arasında ağlayanlar oldu.

Partililerin güçlü direnişi karşısında otelden ayrılamayan Akşener, aracından indi. Odasına çıkan ve yaklaşık bir saat dinlenen Akşener’i partililer büyük bir heyecanla bekledi. Bu arada partililer arasında da gerginlikler yaşandı. İYİ Parti eski gençlik kolları başkanıyla bir partili arasında yumruklu kavga yaşandı.

KONGREYE GİDECEĞİZ

Bir saatlik bekleyişten sonra alkışlar arasında salona giren ve kürsüye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı, Genel İdare Kurulu’nun kendisine verdiği yetkiye dayanarak partisinin olağanüstü toplantıya gitmesini kararlaştırdığını söyledi.

Bu açıklamasının ardından Genel Başkan otomobiline binip Ankara’ya hareket etti. Partililerin bir kısmı otelde kalıp durum değerlendirmesi yaptı. Kurultay hazırlıklarına hemen başlanacak.

MERAL AKŞENER’İ KIZDIRAN TWİTT

Meral Akşener’in Afyon çalıştayında İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı ve aynı zamanda Yeniçağ Gazetesi yazarı Adnan İslamoğulları’nın twitter hesabından paylaştığı eleştirilerine ve ‘madam” ifadesine kızdığı, milletvekillerinin de buna tepki göstermemesine sinirlendiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, İYİ Parti Bursa milletvekili adayı, aynı zamanda Yeniçağ Gazetesi yazarı olan Adnan İslamoğulları’nın “1-Emanet verdik, sahip çıkmadın.  2- sır verdik ifşâ ettin. 3- yola çıktık, yarı yolda bıraktın… madam, sen seçim kaybetmedin, sana olan inanma duygusunu yok ettin…” twetindeki “Madam”  kelimesine kızan  Akşener’in milletvekillerine tepki gösterdiği öğrenildi.

Adnan İslamoğulları’nın tweti…

Bir çok partili, Adnan İslamoğulları’nın tweti karşısında tepkilerini dile getirmişlerdi.

Akşener’in “Madam” kime denir diyerek tepki gösterip milletvekillerine kızdığı, Musavvat Dervişoğlu ve Lütfü Türkkan’a “Bana “Madam” diyen birine neden tepki göstermediniz” dediği bilgisine ulaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.