İşte Bursa Büyükşehir’in şampiyon sporcuları…

İşte Bursa Büyükşehir’in şampiyon sporcuları…
29.06.2018
A+
A-

Çeşitli spor branşlarında 2018 yılı içerisinde başarı elde eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularıyla bir araya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

“Başarılı sporculara teşekkür”

Bursa’da tüm çocukların en azından bir spor dalıyla uğraşmasını hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, başarılı ve yetenekli gençleri desteklemeyi sürdürüyor. 2018 yılı içerisinde çeşitli spor dallarında başarılar elde eden Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü sporcularıyla buluşan Başkan Alinur Aktaş, gençlerle tanışarak her zaman yanlarında olduklarının mesajını verdi.

Buluşmada, Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Bayhan, yönetim kurulu üyeleri ve antrenörler de hazır bulundu. Ana gayelerinin şehrin gençlerine ve çocuklarına temas eden bir organizasyon oluşturmak olduğunu söyleyen Başkan Aktaş, spora karşı olmadıklarını, aksine kız ve erkek çocuklarının spor yapması gerektiğini, bu yönde strateji izlediklerini belirtti.

Şehirdeki her gencin en az bir spor dalıyla ilgilenmesini bir yönetici ve baba olarak arzuladığını ifade eden Başkan Aktaş, “Ağırlıklı olarak Bursa’da yaşayan çocuklarımızın eğitimine önem vereceğiz. Sporcularımız arasından Bursamızı hem yerel hem de genel organizasyonlarda başarıyla temsil edecek olanlar çıkacaktır. Bizi başarıyla temsil edenlere de hemşerilerimiz adına teşekkür ediyorum. Atletizmden atıcılığa, basketboldan bocceye kadar 19 branşta hizmet veriyoruz. 49 bin 609 olan lisanslı sporcumuzun 4 bin 778’i ise aktif sporcu olarak yer alıyor. Milli takımlarda 13 farklı branşta 70’e yakın sporcumuz var. Bursa’da sporun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla 19 spor kompleksi ve 53 sportif tesiste hizmet veriliyor” dedi.

Ampute basketbol takımı yolda…

Büyükşehir okul spor etkinlikleri kapsamında 10 bin 530 öğrenciyle 17 ilçede 22 farklı ilçe spor şenlikleri ve fiziksel etkinlik oyun günlerinin yapıldığını hatırlatan Başkan Aktaş, öğrencilere çeşitli sportif malzeme desteği sağladıklarını belirtti.

2 Temmuz’da başlayacak sağlıklı yaşam yürüyüşü ve koşularına tüm vatandaşları davet eden Başkan Aktaş, yaz ve kış spor okulları, yetişkinlere yönelik sağlıklı yaşam, step-aerobik programları, ulusal ve uluslararası turnuvalar ve çeşitli etkinliklerle sporu 7’den 70’e toplumun tüm katmanlarına ulaştırdıklarını anlattı.

En az bir spor dalıyla uğraşan gençleri tebrik eden Başkan Aktaş, “Bursa’nın ismini duyuran ve değerini yükselten herkese teşekkür borçluyuz. Büyükşehir Belediyespor’un zenginleşmesine katkı sağladığınız için ayrıca teşekkür ediyoruz. Sizler olmazsanız, Büyükşehir Belediyespor’da bu tür faaliyetler olmaz. Spor yaparken eğitimizi veya çalışma hayatınızı ihmal etmeyin. Spor yapmak fedakarlık gerektiriyor ancak bunun nihayetinde bir eğlence olduğunu unutmayalım. Başarı elde eden sporcularımızın da bir sonraki sene çıtayı yükseltmelerini bekliyorum. Avrupa ve dünya düzeyinde şehrimizi temsil etmelerini istiyoruz. Bu sene nasip olursa, engellilerle alakalı ampute basketbol takımını da bünyemize katacağız” diye konuştu.

Toplantıda, 2018 yılı içerisinde çeşitli branşlarda başarılar elde eden sporcular ve antrenörler tek tek tanıtıldı. Toplantı sonunda gençler, Başkan Aktaş ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.