İşte Beşiktaş başkanlığına ilk aday

İşte Beşiktaş başkanlığına ilk aday
24.09.2019
A+
A-

Fikret Orman’ın istifa kararının ardından gözler Beşiktaş’ın yeni başkan adaylarına çevrildi. Siyah beyazlı kulübün ilk başkan adayı ünlü bilim adamı Prof. Dr. Sezgin Çelik oldu.

Sezon başından beri sergilenen futbol ve alınan sonuçlar nedeniyle siyah beyazlı taraftarların faturayı kestiği Fikret Orman istifa kararı aldı. Yarın toplanacak olan Beşiktaş Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurulla ilgili yol haritasını belirleyecek.

Fikret Orman’ın istifa kararının ardından, uzun süredir Beşiktaş’ın mali yapısı ve sportif performansı üzerine çalışmalar yapan Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Prof. Dr. Sezgin Çelik, başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Yönetim kurulunun açıklayacağı olağanüstü genel kurul takviminin ardından sahaya inecek olan Sezgin Çelik, seçim çalışmalarına start verecek.

PROF DR. SEZGİN ÇELİK KİMDİR

Beşiktaş Kulübü’nün 29 bin 695 numaralı kongre üyesi. 1972 Rotterdam doğumlu. İlk, orta ve lise tahsilini Kayseri’de tamamladı. 1991 yılında Erciyes Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü kazandı ve 1995 yılında mezun oldu.

Aynı yıl Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 1998 yılında Gazi Üniversitesi’nde Yüksek Lisans, 2003 yılında Anadolu Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamladı.

2004 yılında Palermo Üniversitesi Natural Products Laboratory’dan aldığı davet üzerine uzun süre İtalya’da bulundu. Burada bitki kimyası ve tedavide kullanımı üzerine çalışmalar yaptı.

2009 yılında doçent, 2014 yılında ise profesör oldu. Kolon kanseri konusunda yayımlanan makalelerine TÜBİTAK tarafından Ulusal Patent desteği verildi. Yıldız Teknik Üniversitesi ve görev aldığı diğer üniversitelerde önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeylerinde 20 farklı derse girdi. Kanser ve halk sağlığı alanında yayımlanmış uluslarası eserleri bulunmakta olup, lisansüstü seviyede birçok teze danışmanlık yaptı.

Biyoetik (sağlık ve günlük yaşamda canlı hakları ve ilişkileri) ve iş sağlığı ve güvenliği alanında lisans dersleri, bilimsel etik alanında lisansüstü dersler verdi. Bilimsel alanda ulusal ve uluslararası 100’den fazla hakemli makale ve bildiri ile iki adet uluslararası ve iki adet ulusal kitap bölümü yazarlığı yaptı.

Kamu ve özel kuruluşlarda, yerel yönetimlerdeki yöneticilere ve üst düzey bürokratlara AB projeleri yazımı ve proje döngüsü konularında özel seminerler verip danışmanlık yaptı, ayrıca iş güvenliği uzmanlığı ve işyeri hekimliği eğiticisi olarak binlerce mühendis ve işyeri hekimi yetiştirdi.

Birçok sivil toplum kuruluşunda, vakıflarda, spor kulüplerinde başkanlık ve yöneticilik yaptı. İngilizce, Almanca ve İtalyanca bilmektedir.

Prof. Dr. Sezgin Çelik evli; Ülkü ve Gökçe adlı iki çocuk babasıdır.

(Ciddigazete)

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.