İstanbul Üniversitesi yemek uygulamasında geri adım attı!

İstanbul Üniversitesi yemek uygulamasında geri adım attı!
06.01.2020
A+
A-

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, gece saat 01.02’de yaptığı açıklamada; öğrencilerin büyük tepki gösterdiği yemekhanedeki yeni uygulamanın iptal edildiğini duyurdu.

İstanbul Üniversitesi, öğrencilerin yemek hakları için günlerdir devam eden eylemlerinin ardından geri adım attı. Üniversitenin internet sitesinden saat 01.02’de yapılan açıklamada şöyle denildi:

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN YEMEKHANE İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

– İstanbul Üniversitesi uzun bir süredir öğrencilerine sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği imkanı sunan az sayıdaki üniversitelerden birisidir. Öğrencilerimizin sağlıklı beslenmeleri için bu imkanı sunmaktan da her zaman büyük memnuniyet duymuştur.

– 2020 yılı başında bütçe kısıtlılığı nedeniyle hiç arzu etmediğimiz halde yemekhane ile ilgili yeni bir düzenleme yapma ihtiyacı hasıl olmuştur. Ancak sadece bütçe yetersizliğinden kaynaklı yeni düzenleme üzülerek ifade etmek isteriz ki, hiç de tasvip etmediğimiz bir noktaya gelmiştir.

– Gelişmeleri yakından takip eden, öğrencilerimizin dilekçelerini değerlendiren ve taleplerini dinleyen Rektörlüğümüz, yemekhane ile ilgili alınan kararı iptal ederek; öğrencilerimizin sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeklerinin önceden olduğu gibi aynen devam etmesi kararı almıştır.

– Rektörlüğümüz öğrencilerimizin yoğun talebi üzerine bütçe harcama planını yeniden gözden geçirmiş, diğer hizmet alanlarından kısarak yemek hizmetinin aynı şekilde devamını sağlamıştır.

– Önceliğimiz her zaman öğrencilerimizdir. Onların güven içerisinde, sağlıklı ve huzurlu şekilde eğitimlerine devam etmeleri için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz.

– Sevgili öğrencilerimize sağlıklı, başarılı ve mutlu bir eğitim hayatı diliyoruz.

NELER YAŞANMIŞTI?

3 buçuk liraya yedikleri yemeğin ücreti 18 buçuk liraya çıkarılan İstanbul Üniversitesi öğrencileri, rektörlüğün bu kararından sonra eylem yaptı. Öğrenciler, zamların geri çekilmemesi durumunda 17 Şubat’ta okulu boykota gideceklerini, zamlar geri çekilmezse yemekhaneden yemek yemeyeceklerini ve yemek yapılmasına izin vermeyeceklerini duyurdu.

İstanbul Üniversitesi, geçtiğimiz yıl 2,75 lira olan öğün ücretini 3,5 liraya çıkarmış, bu yıl da önce kahvaltı öğününü kaldıran, sonrasında da günde indirimli 3 öğün yemek hakkını tek öğüne düşüren üniversite yönetimine, öğrenciler karşı çıkmıştı.

“Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” paylaşımı yapan İstanbul Üniversitesi öğrencisi Sibel Ünli de yaşamına son vermiş, Ünli’nin intiharından sonra İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne büyük tepki gösterilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.