İstanbul seçimi sonuçları sonrası AK Parti’de kavga başladı!

İstanbul seçimi sonuçları sonrası AK Parti’de kavga başladı!
23.06.2019
A+
A-

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’u ikinci kez ve çok daha büyük bir farkla zaferinden sonra AK Parti’de kavganın fitili ateşlendi. AK Partili isimlerden parti içine yönelik sert eleştiriler gelmeye başladı.

Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu’nun kesin olmayan sonuçlara göre yenilenen İstanbul seçimini yaklaşık 800 bin oy farkıyla kazanmasından sonra  AK Parti’den ilk değerlendirmeler parti içinde kavganın fitilinin ateşlendiğini gösterdi.

AK Parti Eski milletvekili Şamil Tayyar, sonuçlar için, “Hayırlı uğurlu olsun. Sandıkta tecelli eden milli iradeye saygı duymak, demokratik olgunluktur. Seçim aslında 6 Mayıs’ta kaybedilmişti. Milletle inatlaşılmaması gerçeğini, 17 yıl sonra biz de öğrendik. Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler için şimdi hesap zamanı” ifadeleriyle Twitter hesabından bir paylaşımda bulundu.

Bir diğer eski AK Parti milletvekili olan Aydın Ünal ise, Twitter hesabından, “Yoo! Erken de değil, susma zamanı da değil artık. 31 Mart’ta hezimet yaşattılar. Gereksiz yere seçim tekrarı yaptırdılar. Kötü kampanyayla tekrar hezimete yol açtılar. Boğaz’a nazır yalılarında PELİKAN baronları ‘nasıl da kemirdik’ diye kadeh tokuşturuyor olmalı şu an!” sözleriyle tepkisini gösterdi.

AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen gazeteci Cem Küçük’ten ise, seçim sonucuna dair hezimet yorumu geldi. Küçük şu tweet’i paylaştı:

“Bu sonuç kabul edelim ki AK Parti için hezimettir.”

AK Parti’ye yakınlı ile bilinen yazar Adem Özköse ise, İstanbul seçiminin sonuçları için, “Gerçek dostlarınız yeri geldiğinde size usulünce hatalarınızı söyleyenlerdi. Fakat siz onlara kulak vermek yerine dalkavukları, trolleri, menfaat şebekelerini seçtiniz. Göz göre göre yılların emekleri nasıl zayi edilir, hep birlikte buna şahid oluyoruz.” dedi.

(Günboyu)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.