İsmet Yılmaz, partisinin adayına böyle oy istedi!

İsmet Yılmaz, partisinin adayına böyle oy istedi!
26.01.2019
A+
A-

TBMM Başkanlığı, Milli Eğitim ve Milli Savunma Bakanlığı da yapan AKP’li vekil İsmet Yılmaz, partisinin adayı için skandal sözlerle oy istedi. Yılmaz, “Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, kıyamet gününde kurtuluşunuz olacak” dedi.

Yerel seçimler yaklaştıkça, seçmenlerden oy isteyen Cumhur İttifakı mensuplarının skandal söylemleri de ortaya çıkıyor. MHP’nin seçimlerde AKP’yi destekleyeceği Afşin’in mevcut Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in, “Türkiye geneli yüzde 52’nin altına düşersek, bizi darağacına çekip kazığa oturtacaklar” açıklaması gündemdeki sıcaklığını korurken, bir skandal açıklama da AKP Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz’dan geldi.

Yılmaz, partisinin Sivas Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin’e oy isterken şu ilginç ifadeleri kullandı:

“Hilmi Bilgin’e desteğinizi bekliyorum. Hilmi Bilgin’e vereceğiniz destek, ruzi mahşerde (kıyamet günü) beraat belgeniz (kurtuluş) olacak.”

“ORTA ÇAĞ’DA PAPA CENNET’TEN TAPU KAĞIDINI SATMIŞTI”

İsmet Yılmaz’ın bu sözleri büyük tepki çekerken, Hristiyanlık tarihindeki endüljans belgelerini akıllara getirdi. Endüljans, Orta Çağ Avrupası’nda bir tür günah çıkarma ve ölümden sonra cennete gitmek için Papa’nın sattığı af belgesi, bir diğer şekliyle; kilisenin halktan para alarak cennetten toprak satmasıdır.

İYİ PARTİLİ ÜMİT ÖZDAĞ’DAN TEPKİ

İsmet Yılmaz’ın bu açıklamalarına sosyal medya üzerinden tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, “Ayıp, günah, utanmazlık, siyasi ahlaksızlık. Allah seni bildiği gibi yapsın” ifadelerini kullandı.

(Kaynak: Yeniçağ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.