İsmail Saymaz paylaştı: Kılıçdaroğlu’na kurultayda sürpriz rakip!

İsmail Saymaz paylaştı: Kılıçdaroğlu’na kurultayda sürpriz rakip!
03.07.2020
A+
A-

CHP’de 37’nci Olağan Kurultay süreci başladı. Gazeteci İsmail Saymaz, kulislerden aldığı bilgileri paylaşarak CHP’nin sürpriz cumhurbaşkanı adayını açıkladı.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve hukukçu İlhan Cihaner’in, “Gelecek İçin Biz” isimli bir grubun açıklamasını yayınlamasının ardından genel başkanlığa aday olacağı iddia edildi. Parti içinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetim kadrosuna ses yükseltmeler başladı.

37’nci Olağan Kurultay öncesi partinin sol kanadında yer alan kişilerin yer aldığı ‘Gelecek İçin Biz’ grubundan bir açıklama geldi. Açıklamada, “Mevcut anti demokratik yönetim anlayışını mı onaylayacağız, yoksa demokratik bir örgüt ve parti yönetimi anlayışını mı hayata geçireceğiz?” ifadeleri ile delegelere mesaj verildi.

CHP’li İlhan Cihaner,  “Gelecek İçin Biz” isimli bir grubun açıklamasını paylaşarak “Geçmişi biz kurduk, geleceği de biz inşa edelim! Cumhuriyet Halk Partimizin 36. Kurultayı öncesi “geçmişi biz kurduk, geleceği de biz inşa edelim” çağrısıyla çıkmıştık yola.” ifadelerini kullandı.

İSMAİL SAYMAZ’DAN FLAŞ İDDİA

Gazeteci İsmail Saymaz, kulislerden aldığı bilgiyi Twitter hesabından paylaşarak İlhan Cihaner’in CHP kurultayında genel başkan adaylığı için çalışmaya başladığını duyurdu.

Saymaz, “CHP’nin daha solda konumlanmasını savunan Cihaner, kurultayda Kılıçdaroğlu’nun karşısına çıkabilir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.