İsmail Ok’tan Balıkesirlilere ilk söz: ‘Su fiyatları ucuzlayacak!’

09.12.2018
A+
A-

Yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, “Balıkesirlilere ilk sözüm; su ucuzlayacak” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok, Balıkesir’e yönelik projelerini ve hayallerini ilk kez YENİÇAĞ ile paylaştı.

“Balıkesirlilere sözüm; şehrin birlik ve beraberliğini yeniden sağlayacağız” ifadelerini kullanan İsmail Ok, en büyük projesinin yönetim anlayışı olduğunu kaydetti.

Ok özetle şunları söyledi:

Belediye başkanlığını kazandığınız takdirde ilk icraatınız ne olur?

“İnsanlara saygılı bir yönetim anlayışı gelecek. Adaletli ve liyakatli bir belediye yönetimi oluşturulacak. Belediyelerin varoluş nedeni kentteki insanlara ‘en temel insan hakları’ olarak sayılan temiz hava, temiz ve ucuz su, düzenli ve ucuz ulaşım hizmetleridir. Oysa günümüz büyükşehir yönetiminde başarısız, savurgan ve denetimsiz belediyeciliğin maliyeti kentte yaşayan yurttaşlarımızın, vatandaşlarımızın sırtına yüklenmektedir. Bu nedenle; özellikle su hizmetlerinin zarar etmeyecek şekilde, makul fiyatlar ile halkımızın hizmetine sunulması gerekmektedir. Bu hizmetler şuanda maliyetinin çok üzerinde halka satılmaktadır. Şu anda bu en temel insan hakkı dediğimiz insani ihtiyaçlarını; belediyenin diğer açıklarını kapatma vasıtası olarak görmekten çıkaracağız. Bu nedenle zaten geçim darlığı içindeki vatandaşlarımızın ekonomik olarak nefes almasını sağlayacağız. Balıkesirlilere ilk sözüm; su ucuzlayacak.”

Balıkesir projeleriniz nelerdir?

“Balıkesir gerçekten bugünkü konumunu hiç hak etmiyor. Balıkesir Allah’ın bütün doğal güzellikleri verdiği bir şehir olmasına rağmen hak ettiği yerlerde olamadığı gibi yıl yıl da geriye gitmektedir. Balıkesir’de un var, şeker var, yağ var ama helvayı yapacak usta yok. Balıkesir, Balıkesir’de yaşayan insanların mutlu olmasını sağlayacak, geleceğe karşı taşıdıkları kaygıları ortadan kaldıracak bir yönetime maalesef sahip değil.”

“Balıkesir yapılan araştırmalara göre Türkiye’de işsizlik konusunda en yüksek oranlarda görülen illerden birisi, yüzde 22 ile 29 arasında işsizlikten bahsediliyor. Bu Türkiye ortalamasının maalesef çok üzerinde bir rakam. Rakamların bu halde olmasının nedeni Balıkesir’in ne yazık ki sahipsiz olmasıdır. Balıkesir vermiş olduğu vergiler ile genel bütçeye katkısı ülke sıralamasında 10’uncu sırada, ama genel bütçeden aldığı paylar Balıkesir’e gelen yatırımlar açısından ilk 20 şehrin içinde dahi değil. Balıkesir’in sahipsiz olmadığını herkese göstermek için geliyoruz.”

“Projelerimizi halkımızın geniş katılımı içerisinde Ocak ayında açıklayacağız. Sosyal projelerden tutun da eğitim alanına, sağlık ve istihdam alanlarına, köylerde üretimi destekleyen projelerden sağlıklı gıda üretimine kadar Balıkesir’in sorunlarını bilen, insanımıza hitap eden projelerimizle geliyoruz.  Balıkesirlilere sözüm; en iyi projeler ve yönetim anlayışı ile Balıkesir hak ettiği yere getireceğiz.”

AKP, CHP ve MHP’li seçmen size neden oy versin?

“İki kutuplu dünya kurmak isteyen bir düzen anlayışı ile karşı karşıyayız. Ne yazık ki kurulmak istenen bu yeni dünya düzenin etkileri şehrimize de yansımıştır. Aynı tarihi mirastan gelen, aynı kültür ile yaşayan, sevinçte ve tasada birlik olan insanları kendi siyasi ikballeri için sağcı ve solcu, alevi ve sünni diyerek bölmeye çalışıyorlar. Sol gelmesin sağa yüklen, sağa karşı biz daha güçlüyüz söylemleri ile partiler kendi ikballerine hizmet ederken aynı zamanda toplumsal birlikteliği de dinamitlemişlerdir.”

“2009 yılında Balıkesir halkının desteği ile 5 yıl belediye başkanlığı görevini yürüttüm. 1 gün olsun yakama Türk Bayrağından başka rozet takmadım. Hiçbir vatandaşımıza parti referansı sormadım. Kuva-yı Milliye ruhuna yakışan birlik ve beraberlik içerisinde bütün vatandaşlarımıza eşit yaklaştık. Bizim dönemimizde Balıkesirspor’un maçlarına 20 bin kişi geliyordu. Şehirde bir birlik ve beraberlik havası vardı. Bugün baktığımızda stadımızda 500 kişiyi görmekte zorluk çekiyoruz. Kendi siyasi ikballeri için şehrin insanlarını birbirine kırdırdılar. Balıkesirlilere sözüm; şehrin birlik ve beraberliğini yeniden sağlayacağız.”

“YANLIŞ POLİTİKALAR TARIMDA İFLASI GETİRDİ”

Balıkesir’i tanımlamanızı istesek neler söylersiniz?

“Balıkesir, coğrafi yapısı ve iklim koşulları ile tam bir tarım kentidir. Verimli tarım arazilerinin yaygın olarak bulunduğu, sahip olduğu stratejik konum ile tarımsal ürünlerini kolayca pazarlama olanağına da sahiptir. Yatırımların dağılımına bakıldığında ekonomik büyüklük bakımından baskın sektörün yüzde 64 oranla tarım ve hayvancılık olduğu görülmektedir. Nüfusunun yüzde 35’i kırsalda yaşayan Balıkesir’de hayvancılığın ayrı bir yeri vardır. Türkiye beyaz et üretiminin yüzde 20’sini, yumurta üretiminin yüzde 10’nu, yem üretiminin yüzde 14’ünü karşılıyor. Ayrıca ülke genelinde süt üretiminde ikinci, kırmızı et üretiminde üçüncü sıradadır. Ancak son yıllarda yapılan yanlış tarım politikaları ve Büyükşehir uygulamaları nedeniyle tarım Balıkesir’de iflasın eşiğine gelmiştir. Bu nedenle en büyük proje hazırlığımız köylerde ki üretimi yeniden harekete geçirerek ülke ekonomisine de katkı sunmaktır.”

“BAKIŞ AÇILARIMIZ AKP İLE UYMUYOR”

Balıkesir’in AKP’li Belediye Başkanı Edip Uğur’un istifası hafızalarda yerini koruyor. Benzer durum İsmail Ok’un başına gelse ne yapardı?

“AK Parti Balıkesir’e 2014’de vermiş olduğu hiçbir sözü yerine getirmedi. Yaşanılan başarısızlıklar ve kirli işler yumağını görevden almalar ile kapatmaya çalıştı. AK Parti Genel Merkezi tarafından istifanın sebebinin metal yorgunluğu olduğu iddia edilerek milletin aklı ile alay edildi. Görevden alınan Edip Uğur’un yerine atadıkları başkan ile de yola devam etmeme kararı aldılar. AKP Balıkesir’de tam bir komedi hali aldı.

27 Ekim 2017 tarihinde Edip Uğur’a basın aracılığı ile çağrıda bulundum. Balıkesir halkının vermiş olduğu emanete sahip çıkması yönünde talepte bulundum. Her yönden Balıkesir’in 5 yılına yazık oldu. Şahsımın böyle durumlar ile karşı karşıya kalması mümkün değil. Siyaset, hizmet ve devlet malına karşı bakış açılarımız AKP ile uymuyor. Şayet partim ile şehrim arasında böyle bir durum ile karşı karşıya kalsaydım, hemşerilerimin emanetine sahip çıkmak için gerekirse canımı ortaya koyardım. Bu konularda ki cesaretimi en iyi Balıkesir halkı bilir.”

(Kaynak: Yeniçağ/ Bünyamin ÖZTÜRK/Ankara)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.