IŞİD lideri Bağdadi, öldürüldü mü?

IŞİD lideri Bağdadi, öldürüldü mü?
27.10.2019
A+
A-

IŞİD terör örgütünün lideri Ebubekir El-Bağdadi Suriye’nin verdi istihbarat üzerine ABD özel operasyon güçleri tarafından İdlib’de Türkiye sınırına çok yakın bir köyde öldürüldüğü bildirildi.

Ömer Ödemiş’in Suriye kaynaklarından edindiği bilye göre IŞİD terör örgütünün Lideri Ebubekir El-Bağdadi, ABD’li kuvvetlerin Suriye’den aldığı istihbarat sonrası gerçekleştirdiği operasyonda öldürüldü.

TÜM AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI

Gazeteci Alptekin Dursunoğlu kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda operasyonla ilgili tüm ayrıntıları teker teker açıkladı.

İŞTE ALPTEKİN DURSUNOĞLU’NUN PAYLAŞIMLARI:

Bağdadi operasyonuna dair henüz kesin olmayan ayrıntılar:

Operasyon İncirlik’ten kalkan 8 ABD helikopteri tarafından yapıldı.

Bağdadi, ailesini Türkiye’ye geçirmeye çalışırken konumunu açık etti.

Bağdadi, Türkiye’ye 7 km mesafede öldürüldü.

Bağdadi üstündeki bombayı patlattı.

SORU İŞARETLERİ:

Irak sınırından İdlib’e kadar olan alanda zahiren Bağdadi’nin dostu veya müttefiki yoksa oraya kadar ailece nasıl gelebildi?

El Kaideciler Bağdadi’ye yardım mı ettiler, yoksa satışa mı getirdiler?

Bağdadi, Türkiye tarafından koordine etmeden oraya gelir miydi?

Bağdadi’nin ailesinin geçişini sağlayacak Türkiye tarafındaki muhatapları kimlerdi?

Bağdadi’nin Barişa’da olduğu istihbaratı Türkiye’den mi, yoksa Suriye’den mi ulaştı?

Eğer Türkiye’den ulaştıysa, bu arada bizim istihbarat ne yapıyordu?

Eğer MİT, Bağdadi’nin ailesini Türkiye’ye geçirmeye çalıştığından ve sınıra 7 km mesafede bulunduğundan haberdar idiyse neden operasyonu TSK yapmadı?

Bağdadi’yi 7 km mesafede misafir eden örgütler İdlib’e hakimken, Ankara’nın Şam’a karşı İdlib’deki statüyü koruma çabası neden?

MSB’DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı ABD’nin İdlip’te yaptığı operasyon hakkında açıklama yaparak ”ABD tarafından İdlib’e dün gece yapılan operasyon öncesinde askerî makamlar arasında bilgi alışverişi ve koordinasyonda bulunulmuştur. ” ifadelerini kullandı.

DIŞ BASIN TEYİT EDEMEMİŞTİ

ABD’nin çok okunan haber dergilerinden Newsweek, Pentagon yetkililerine dayandırdığı haberinde, IŞİD’in lideri Ebubekir el Bağdadi’nin dün öldürüldüğü öne sürüldü. Dergiye konuşan yetkililer Bağdadi’nin öldüğünü ama henüz kesin olarak teyit edilmediğini aktardı. Reuters’a konuşan İranlı yetkililer ise, “Suriyeli yetkililer Bağdadi’nin öldüğüne dair bilgi verdi bize” açıklamasını yaptı.

Sadece birkaç saat önce ABD Başkanı Trump’ın Twitter üzerinden paylaştığı mesaj ise kafaları iyice karıştırdı. 60 milyonu aşkın takipçisine Twitter’dan seslenmeyi bir alışkanlık haline getiren ABD Başkanı Donald Trump, “Çok büyük bir şey oldu” ifadesini paylaştı. Son dönemde kendisinin başkanlıktan azil süreci, demokratlar ve Suriye ile Türkiye hakkında açıklamaları bu platform üzerinden yapan Trump’ın ne konuda büyük bir şey olduğunu açıklamaması kafaları karıştırdı.

Trump bu konu hakkında net bir bilgi vermezken, Beyaz Saray da bu tweet’in ardından “ABD Başkanı büyük bir açıklama yapacak” duyurusunu yaptı. ABD Başkanı Trump’ın bugün TSİ 16:00 sularında bir açıklama yapması bekleniyor fakat açıklamanın konusu ile ilgili net bir bilgi verilmedi.

IŞİD LİDERİ BAĞDADİ’YE OPERASYON

Uluslararası kamuoyu bu iddiaları ve açıklamaları konuşurken Reuters’tan bir son dakika haberi geldi. Reuters’ın “acil kodu” ile paylaştığı haber İranlı iki yetkiliye dayandırılıyordu.

İsimlerini vermeden Reuters’a konuşan İranlı yetkililerden biri, “Sahadaki Suriyeli yetkililer bize Bağdadi’nin öldüğü bilgisini verdi” açıklamasını yaptı. Reuters’a konuşan bir diğer yetkilinin ise bu açıklamayı onayladığı aktarıldı.

CNN’e konuşan kaynağa göre Bağdadi’nin cesedinden DNA testi için örnekler alındı.

(tele1)

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.