İş yerlerinde yeni normal nasıl olmalı?

İş yerlerinde yeni normal nasıl olmalı?
24.06.2020
A+
A-

Türkiye İnsan Yönetimi Derneği (PERYÖN) Güney Marmara Şubesi, pandemi kısıtlamaları döneminde üyelerini bilgilendirme amacıyla başlattığı webinarları sürdürüyor. Son yapılan online buluşmada Adient Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Avrupa Bölge Müdürü Esil Mertoğlu “İş Yerlerinde Adım Adım Yeni Normal” konusunu anlattı.

“EVDE KALMAYA ALIŞIK DEĞİLİZ”

Etkinliği başında söz alan PERYÖN Güney Marmara Şubesi Başkanı Barış Gül, pandemi döneminde yapılacak en güzel şeyin bilgi paylaşımı olacağı düşüncesiyle üyeleri için yoğun ve güzel bir program hazırladıklarını belirterek şunları söyledi; “Pandeminin getirdiği sosyolojik ve psikolojik enkaz, çalışanların sağlığı açısından olumsuz etkiler doğuruyor. İşçi sağlığı, özellikle de yeni normale geçtiğimiz şu dönemde bizim için son derece önemli. Biz çalışanlar evde kalmaya alışık değiliz. Yeni yeni dışarı çıkmaya başladık. Bu dönemin neler getireceğini ve yapılması gerekenleri uzmanlardan dinlemeye gayret gösteriyoruz.”

Başkan Gül’ün ardından söz alan Adient Çevre ve İş Sağlığı Güvenliği Avrupa Bölge Müdürü Esil Mertoğlu da 1 Haziran itibariyle yeni normale geçilmesine rağmen salgının henüz tam manasıyla kontrol altına alınamadığını söyledi. Mertoğlu ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği kavramların daha önce hiç olmadığı kadar konuşulmaya başlandığını da ekledi.

“PANDEMİ SONA ERMEDİ”

“Salgın hala devam ediyor. Sürü bağışıklığı da halen kazanılamadı.” diyen Mertoğlu sözlerini şöyle sürdürdü; “Salgının hangi evresinde olduğumuz sorusunun henüz bir cevabı yok. O yüzden pandemi sona ermiş gibi davranarak eski yaşantımıza dönmeye kalkmamız hata olur. Çalışma alanlarında çok sıkı önlemlerin alınması gerekiyor. Bütün çalışanlar maske takmalı. Ayrıca dezenfeksiyona büyük dikkat gösterilmeli. Sosyal mesafeye dikkat edilmediği takdirde bunlar da yeterli olmuyor. Tesisler en azından bir süre için ziyaretçi kabul etmemeli. Hastalığa dair belirti gösterenlerin izole edilmesi de oldukça önemli. Genel olarak önceliklerimizi yeniden belirlemeliyiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.