İrfan Demirdüzen’den fotoğraflarla Yeşil Cami Kitabı…

İrfan Demirdüzen’den fotoğraflarla Yeşil Cami Kitabı…
25.12.2019
A+
A-

Bursa Yeşil Cami anısına İrfan Demirdüzen’in fotoğrafları ve makaleleri ile hazırlanan Bursa Yeşil Cami Kitabı habercilere tanıtıldı. Mudanya Montania Special Class Hotel’de gerçekleşen tanıtım toplantısında tarih ve sanat meraklıları da hazır bulundu.

Yeşil Camii’nin inşa edilişinin 600’üncü yılında gerçekleştirmiş olduğu bireysel gayretleri ile ortaya çıkan eserde emekleri olan İrfan Demirdüzen, “Kitap projemiz 2017 yılının sonbaharında başladı.2019’da tamamlamış olduk. 10 tane yazarın makaleleriyle hayat verdiği kitapta yeni görsellerin tamamı bana ait. Eski görselleri ise müzelerimiz ve malzeme müdürlüklerimizden talep ettik. Projenin hayata geçmesi tamamen içtenlikle hissettiğim sosyal sorumluluk, fotoğrafı seviyorum kalıcı bir belge, veri bırakmak istedim. Yeşil Cami buna değer, umarım insanlar beğenir ve gelecek kuşaklara aktarılmasında da başarılı olur“ şeklinde konuştu.

 

İŞ İNSANLARI BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Montania Otel’de düzenlenen Yeşil Cami Kitabı tanıtımı etkinliğinde Bursa iş dünyasında yön veren birçok iş insanı kitabın tamamlanmasında geçen süreçleri İrfan Demirdüzen’den dinledi. Aynı zamanda Bursa turizmine de büyük katkı sağlayacak kitap ilgililerinin merak konusu oldu. İş dünyası temsilcileri tanıtımın ardından gerçekleşen kokteylde de bulundu.

Demirdüzen, “Bursa Osmanlı’nın başkenti, kentimizi tanıyor olmak ve bu şehri tüm özellikleri ile anlamak önemli. Aslında bu çalışma ile Bursa kenti yaşayanlarına Bursa’yı tekrar tanıtmak istedik“ diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.