İran’dan Kudüs çağrısı: Filistinliler için birleşelim

İran’dan Kudüs çağrısı: Filistinliler için birleşelim
29.01.2020
A+
A-

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın açıkladığı barış planına ilişkin, “Umarım ‘bu tehdit’ tüm Müslümanlar için bir uyandırma çağrısı olur. Filistinliler için birleşelim” dedi.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, ABD’nin, Filistin-İsrail meselesine ‘çözüm bulmak’ iddiasıyla hazırladığı barış planının gerçekleşmesi halinde ‘bölge ve dünya için kabus’ olacağı uyarısında bulunarak, bölge ülkelerini ortak hareket etmeye çağırdı.

Zarif, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Sözde ‘barış vizyonu’, iflas etmiş bir gayrimenkul geliştiricisinin rüya projesidir” değerlendirmesinde bulundu.

Buna karşılık planın gerçekleşmesi halinde ‘bölge ve dünya için kabus’ olacağı uyarısında bulunan Zarif, “Umarım ‘bu tehdit’ tüm Müslümanlar için bir uyandırma çağrısı olur. Filistinliler için birleşelim” ifadelerini kullandı.

Diğer yandan İran Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD’nin ‘Yüzyılın anlaşması’ adını verdiği barış planı ‘yüzyılın ihaneti’ şeklinde nitelendirilerek, ABD’nin Filistinlilere dayatmaya çalıştığı plana karşı bölge ülkelerine ortak hareket etme çağrısında bulunuldu.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.