İran’dan ABD’ye tehdit: Çok büyük intikam alınacak!

İran’dan ABD’ye tehdit: Çok büyük intikam alınacak!
05.01.2020
A+
A-

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrasında yaptığı kritik toplantıda “Çok büyük intikam alınacak” kararı alırken, İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Golamali Abuhamze, misilleme olarak Avrupa ve ABD için kritik önemdeki Hürmüz Boğazı’nı işaret etti.

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, İranlı General Kasım Süleymani’nin öldürülmesi sonrasında yaptığı kritik toplantıda “Çok büyük intikam alınacak” kararı alırken, İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Golamali Abuhamze, misilleme olarak Avrupa ve ABD için kritik önemdeki Hürmüz Boğazı’nı işaret etti. İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun dış operasyonlardan sorumlu özel birimi Kudüs Gücü’nün komutanı General Kasım Süleymani’nin Bağdat’ta ABD bombardımanında öldürülmesinin ardından Ali Hamaney liderliğinde bir araya geldi.

“ÇOK BÜYÜK İNTİKAM ALINACAK”

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada, Süleymani’nin öldürülmesinden sorumlu olanlardan ‘çok büyük intikam alınacağı ve bunun doğru zamanda, doğru yerde yapılacağı’ bildirildi.

“İRAN’IN ERİŞEBİLECEĞİ HER YERDE…”

Timeturk’te yer alan habere göre, İran Devrim Muhafızları komutanlarından General Golamali Abuhamze, Süleymani’nin öldürülmesine misilleme olarak İran’ın erişebileceği her yerde Amerikalıları cezalandıracağını söyledi.

HÜRMÜZ’Ü İŞARET ETTİ

Güney Kerman eyaletindeki muhafızların komutanı General Abuhamze, “Hürmüz Boğazı, Batı için hayati bir nokta ve çok sayıda Amerikan muhrip ve savaş gemileri oradan geçiyor. Bölgedeki Amerikan hedefleri uzun zamandan beri İran tarafından tespit edildi. 35 ABD hedefi ve ayrıca Tel Aviv de ulaşabileceğimiz menzilde” dedi.

İNGİLİZLER HÜRMÜZ’E DONANMA GÖNDERİYOR

Öte yandan, İngiltere donanmasına ait iki geminin, ABD’nin İranlı General Kasım Süleymani’yi öldürmesinin ardından Hürmüz Boğazı’nı kullanan İngiliz bandıralı gemilere eşlik etmek üzere boğaza gönderileceği açıklandı. İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace yaptığı açıklamada, hükümetin donanmaya İngiliz gemileri ve vatandaşlarını korumak için gerekli tüm adımları atması talimatı verdiğini duyurdu. Bakan, bu kapsamda donanmaya ait “HMS Montrose” ve “HMS Defender” gemilerinin yeniden Hürmüz Boğazı’nda deniz devriyesi yapacağını bildirdi.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.