İran’da ölü sayısı 514’e yükseldi

İran’da ölü sayısı 514’e yükseldi
13.03.2020
A+
A-

İran’da koronavirüs nedeniyle acı haberler geliyor! İran’da yeni tip coronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 85 kişi artarak 514’e yükseldi.

İran Genelkurmay Başkanlığı, koronavirüs tedbirleri kapsamında satış yerleri, sokak ve caddeleri boşaltacaklarını açıkladı.

Çin ve İtalya’nın ardından en çok can kaybının görüldüğü ülke İran’da koronavirüs ilk kez 19 Şubat’ta Kum kentinde tespit edilmiş, ardından tüm eyaletlere yayılmıştı. Salgınla mücadele kapsamında büyük kentlerin girişlerinde halkın seyahatini kısıtlamak amacıyla kontrol noktaları oluşturulmuştu.

Ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile üniversitelerde eğitime ara verilirken, sportif ve sanatsal faaliyetler de 20 Mart’a kadar iptal edilmişti.

İran’da Meşhed Belediye Başkanı Muhammed Rıza Kelayi ve Meşhed Başsavcısı Muhammed Hüseyin Durudi’nin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalandığı bildirildi.

İran’ın yarı resmi Fars Haber Ajansı’na göre, Meşhed Belediye Başkanı Kelayi ve Başsavcı Durudi’ye, Kovid-19 teşhisi konuldu.

İranlı iki yetkilinin de durumlarının iyi olduğu belirtildi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.