İnegöl’de yapılandırmadan 4472 vatandaş faydalandı

07.09.2018
A+
A-

İnegöl Belediyesinden yapılan açıklamada, vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanunun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra 27 Ağustos’a kadar devam eden yapılandırma başvurularında 4472 vatandaşın 5 Milyon 982 bin 702 TL’lik borcunun yapılandırıldığı belirtildi.

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin 7143 Sayılı Kanun kapsamında yapılandırma başvuruları 27 Ağustos Pazartesi günü sona erdi. Çıkarılan yasa ile İnegöl Belediyesine 2017 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları bulunan 4472 vatandaş çıkarılan yasadan faydalanırken, bu uygulama kapsamında 5 Milyon 982 bin 702 TL’lik borçta yapılandırıldı.

27 AĞUSTOS TARİHİNE KADAR YAPILANDIRMA BAŞVURULARI ALINDI

Konu hakkında yapılan açıklamada, “Belediyemize, vergi ve diğer bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına İlişkin 7143 sayılı Kanunun 18/05/2018 tarihli ve 30425 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra 27 Ağustos’a kadar yapılandırma başvuruları alındı. Anılan kanun ile kurumumuzun birikmiş alacaklarına ödeme kolaylığı getirilirken, 2017 yılı ve önceki dönemlere ait vergi borçları olan mükelleflerin peşin veya taksit seçeneklerini kullanarak bu uygulamadan istifade ettikleri” belirtildi.

5 MİLYON 982 BİN TL’LİK BORÇ YAPILANDIRILDI

Yapılandırma başvuruları neticesinde 4472 vatandaşın 5 milyon 982 bin 702 TL’lik borcunun yapılandırılması gerçekleştirilmiştir denilen açıklamada, “Belediyemize başvuru yaparak çıkarılan yasadan faydalanan vatandaşlar yeniden yapılandırma kapsamında borçlarını peşin ya da taksit halinde ödeyebilecekler” denildi.

01 EKİM’DE ÖDEMELER BAŞLIYOR

Yapılandırmadan 3665 vatandaş peşin ödemeyi seçerken, geriye kalan 807 vatandaş da 36 aya varan taksit seçenekleriyle borçlarını yapılandırdığına değinilen açıklamada, “Vergi mükelleflerimiz 2 ayda bir olmak kaydıyla ödemelerini 6,9,12 ve 18 taksit halinde yapabilecek. İlk taksit ödemesi de 1 Ekim tarihinde başlayacak. Peşin ödemeler ise 1 Ekim tarihine kadar yapılması gerekmektedir. Aynı zamanda kanun kapsamında ödenmesi gereken taksitlerden, ilk ikisinin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, bir takvim yılında ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi, süresinde ödenmeyen veya eksik ödenen taksitlerin geç ödeme zammıyla birlikte son taksiti izleyen ayın sonuna kadar da ödenmemesi halinde kanun hükümlerinden yararlanma hakkını kaybedeceklerini de hatırlatmak isteriz” vurgusu yapıldı.

İnegöl Belediyesinden yapılan açıklamanın sonunda, “Şehrimizin daha iyi yerlere gelmesi ve vatandaşlarımızın en güzel hizmeti belediyeden alması noktasında önemli bir gelir kaynağı olan vergi ödemelerinin yerine getirilmesi bu şehirde yaşayan tüm bireyler için önem arz eden bir konu. Bu kapsamda yapılandırma uygulamasından istifade eden vergi mükelleflerimizin ödemelerini zamanında ödeyeceklerine yürekten inanıyoruz” ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.