İnegöl’de genç suareler ödüllerini aldı

İnegöl’de genç suareler ödüllerini aldı
09.05.2018
A+
A-

İnegöl Belediyesi’nin bu yıl 4’üncüsünü düzenlediği Genç Suare Tiyatro Yarışması sona erdi. 8 okulun katıldığı yarışmada dereceye giren okulları, düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Gençlerin sosyalleşmesine katkı sağlamak ve sanatı gençlerle buluşturmak adına İnegöl Belediyesi tarafından Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Genç Suare Tiyatro Yarışması sona erdi. 24 Nisan’da başlayan yarışma kapsamında; Abdurrahman Öztarhan Anadolu Lisesi, İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mozaik Temel Lisesi, Nuh Mehmet Küçükçalık Anadolu Lisesi, Hacı Sevim Yıldız 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kız İmam Hatip Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri sahneledikleri oyunlarla jürinin değerlendirmesine girdi.

DERECEYE GİREN OKULLAR

08 Mayıs Salı akşamı Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerinin sahnelediği “Nokta Nokta Hanımın Hayatı” adlı oyunla sonlanan gösterilerin ardından, yapılan jüri değerlendirmeleri neticesinde İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi 1’inci oldu. Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi 2’nciliği elde ederken, Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ise yarışmayı 3’üncü tamamladı. Küçükçalık Anadolu Lisesi ise mansiyon ödülüne layık görüldü. Değerlendirmeler kapsamında yarışmanın en iyi erkek ve en iyi kız oyuncuları da belirlendi. Hacı Sevim Yıldız 1 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Onur Alp Özpolat en iyi erkek oyuncu seçildi. Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Suzan Gül ise en iyi kız oyuncu seçildi.

JÜRİYE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Ödül töreninde yarışmanın jüri üyeleri; Tiyatro Eğitmeni Necmettin Özdemir, Drama Eğitmeni ve Tiyatro Sanatçısı Gülşah Yavuz ile Tiyatro Drama Eğitmeni Volkan Derman’a katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

RUHUNUZU SANATLA BESLEYİN

Dereceye giren okullar açıklanmadan önce Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er kürsüye çıkarak kısa bir selamlama konuşması yaptı. Er, “Bu yıl 4’üncüsü düzenlenen İnegöl Belediyesi ve Milli Eğitim ortaklaşa gerçekleştirdiği liseler arası genç suare tiyatro yarışmasını 8 okulun katılımıyla gerçekleştirdik. Bu oyunlardan birkaç tanesini izleme imkanı buldum. Gençlerimiz çok başarılıydılar. Hepsi çok heyecanlıydılar, çok güzel performanslar sergilediler. Sevgili gençler; insan biyolojik ve psikolojik yönü olan çok yönlü bir canlı. Nasıl ki fiziksel ihtiyaçlarımızı karşılayarak bedenimize özen gösteriyorsak, ruhumuzu da ihmal etmemeliyiz. Ruhumuzu doyurmak için de sanatla uğraşmalıyız. Tiyatronun da bana göre sanat dalları içerisinde özel bir yeri var. Ben burada performanslarını sergileyip yarışmaya renk katan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı Alper Taban ise belediyeciliğin sadece alt yapı ve üst yapıdan ibaret olmadığına vurgu yaparak; “Şehirde yaşayan tüm kesimlere, tüm hemşerilerimize ulaşmamız, onlarla hemhal olmamız, onların eğitiminden ticari hayatın içerisinde aldıkları role kadar, sosyalleşmelerine kadar her alanda yanlarında olmamız gerekiyor. Yeni nesil belediyecilik de bunu gerektiriyor. Kültürel ve sanatsal faaliyetler kapsamı altında pek çok işin altına imza atıyoruz. Gençlik merkezimizde bir yandan kültürel etkinlikler, bir yandan İNESMEK adı altında meslek edindirme faaliyetleri noktasında pek çok gencimizin veya yetişkinimizin bu işten fayda sağlamasını, kazanç sağlamasına vesile oluyoruz” diye konuştu.

DERSLERE ODAKLANIP GÜNDELİK YAŞAMDAN KOPMAK DOĞRU DEĞİL

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkıları ile Kültür Müdürlüğü çalışmalarıyla 8 okulun tiyatrolarını burada sahnelediklerini ifade eden Taban; “Bundan dolayı çok mutlu olduk. Bir kere gençlerimizin böyle bir organizasyon içerisinde yer alması çok önemli. Bizler sizlere inanıyoruz, güveniyoruz. Bugünün ve geleceğin teminatı sizlersiniz. Ümidi ve umudu sizlersiniz. Bu anlamda sizlerin çok çok daha iyi eğitim alması, beraberinde sizlerin sosyal alanda da başarılı olabilmeniz ve sosyalleşebilmeniz anlamında da katkı koymak istiyoruz. Bakıyorum pek çok öğrenci tamamen derslerine odaklanmış ama gündelik yaşamdan kopmuş. Aslında bunun da doğru olmadığını düşünüyorum. Gündelik yaşamında içinde olmak lazım” dedi.

HEPİNİZ GÖNLÜMÜZÜN BİRİNCİLERİSİNİZ

Başkan Taban, bu sahnede 8 okulun sahnelediği tiyatro oyunlarını jürinin ince eleyip sık dokuyarak değerlendirdiğini de belirterek; “Bugün de dereceye giren okullarımıza ödüllerini vereceğiz. Ama şunu da ifade etmek istiyorum ki bu yarışmaya katılan her okulumuz, her öğrencimiz bizim gönlümüzün birincileridir. Burada aslolan bu özgüveni ortaya koyup sahneye çıkmaktır. Hepinizi kutluyorum, tebrik ediyorum. Bundan sonraki yaşamınızda da başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu.

ÖDÜLLERİ PROTOKOL ÜYELERİ TAKDİM ETTİ

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrenciler ve okullar protokol üyeleri tarafından açıklandı. 1’inci olan İnegöl Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne ödülü olan 5000 TL’yi Belediye Başkanı Alper Taban takdim etti. 2’nci olan Halil İnalcık Sosyal Bilimler Lisesi’ne 3000 TL’lik ödülü Milli Eğitim Şube Müdürü Ayfer Er, 3’üncü olan Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ise 1500 TL’lik ödülünü AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Ersan takdim etti. Mansiyon ödülüne layık görülen Küçükçalık Anadolu Lisesi ise 500 TL’lik ödülünü CHP İlçe Başkan Vekili Mümin Kınabaş’tan aldı. En iyi erkek ve en iyi kız oyuncular seçilen Onur Alp Özpolat ile Suzan Gül’e de tablet hediye edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.