İnegöl’de festival coşkusu tüm şehri sardı

İnegöl’de festival coşkusu tüm şehri sardı
17.07.2018
A+
A-

İnegöl Belediyesi tarafından bu yıl düzenlenen 31. Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin coşkusu tüm şehri sardı. Kültürlerin kaynaştığı bir organizasyon haline gelen festivalin dış park gösterileriyle, halk dansları ekipleri şehrin dört bir köşesinde ilçe halkına birbirinden güzel koreografiler sunuyor.

İnegöl Belediyesi tarafından 14 Temmuz Cumartesi günü startı verilen 31’inci Uluslararası Kültür Sanat Festivali’nin coşkusu tüm şehri sardı. Festival kapsamında belirlenen bölgelerde gerçekleştirilen Dış Park Gösterileriyle, yurt dışından gelen misafir ekipler ve yerel kültür derneklerinin halk dansları ekipleri ilçe halkıyla buluşuyor.

24 SAAT SÜREN ŞÖLEN

Dış park gösterileri ile organizasyonun heyecanı ve coşkusu tüm şehre yayılırken, bu etkinliklerle beraber gündüz dış park gösterileri, akşam kültür derneklerinin örf, adet ve geleneklerinden kesitler sundukları çadır etkinlikleri ve Açık Hava Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilen farklı kültürlerin halk dansları ekiplerinin sergiledikleri oyunlarla birlikte festival adeta 24 saat yaşanıyor.

4 FARKLI NOKTADA ETKİNLİK

Farklı coğrafyalardan farklı kültürlerin birleştiği ve kaynaştığı bir organizasyona ev sahipliği yapan İnegöl, halk dansları ekiplerinin sundukları gösteriler ile festivalin coşkusuna ortak oluyor. Belirlenen günlerde şehrin 4 farklı yerinde ilçe halkıyla buluşan yerli ve yabancı ekipler, sergiledikleri oyunlar ile kültürlerinden izleri sahneye taşıyor. Pazartesi günü yapılan ilk Dış Park Gösterisi, İnegöl AVM önünde gerçekleştirildi. İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği Dış Park etkinliğinde; Kostarika ile Belediye Halk Dansları Topluluğu İnegöllülerle buluştu. Aynı saatlerde Akhisar Mahallesi’nde; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kuzey Osetya ekipleri hünerlerini sergiledi. Kurşunlu Mahallesi’nde ise Bosna Hersek ve Makedonya ekipleri gösterilerini sundu. Cerrah Mahallesi de festival coşkusuna ortak olurken, burada ise Kosova ve Kazakistan ekipleri sahneledikleri şovlarıyla beğeni topladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.